CITEȘTI

From trash to treasure – Capace metalice

From trash to treasure – Capace metalice

Distribuie articolul:
Share

Pentru următorul „episod” din seria „From trash to tresure” m-am gândit la capacele metalice de la sticlele de tot felul. Dacă aveți răbdare să le adunați, puteți crea tot felul de lucruri utile și ingenioase pornind de la o simplă bucată de metal.

1. De curând am văzut la o prietenă litere magnetice pe frigider pe care le folosea pentru a-i lăsa colegei de apartament diferite mesaje draguțe. Atunci m-am gândit că aș putea găsi o modalitate de a crea o alternativă pentru acele litere și mi-a venit ideea folosirii capacelor metalice. Lipiți pe fața lor mici magneți și în interior litere decupate din carton colorat și obțineți niște decorațiuni care vă vor înveseli și personaliza bucătăria.

Sursa imagine

2. Pentru design sau pentru protecția termică a diferitelor materiale din bucătărie vă recomand aceste suporturi de pahare/căni/ceainice! Tot ce vă trebuie sunt 9 capace și un pistol de lipit pentru a fixa capacele între ele.

Sursa imagine

3. Nu știu voi, însă eu sunt mare fană a tablei de plută unde pot să îmi prind tot felul de post-it-uri colorate, liste de cumpărături, cărți de vizită, plannere. Folosesc piuneze din acelea clasice colorate, însă de acum încolo am găsit o alternativă pentru acele piuneze – cele făcute din capacele de metal. Astfel, pe o parte se atașează acul piunezei si pe cealaltă tot felul de desene sau mici fotografii.

Sursa imagine

4. Vă plac lumânărelele decorative? Eu vă propun unele micuțe, colorate și pe un suport de capacele de metal! Discrete și originale – le puteți face folosind câteva creioane cerate pe care le topiți, fitile de candelă și opțional sclipici și uleiuri volatile. Fixați fitilele în dop, apoi turnați ceara topită, lăsați-o la întărit și veți obține lumânărelele din imagine.

Sursa imagine

5. Avem multe accesorii asortate, însă noi, fetele, parcă nu avem niciodată destule. Ce-ar fi dacă am lua câteva capace, lipici, mărgele și câteva acrilice și ne-am putea crea cercei după bunul plac?  Îmi place mult modelul pe care l-am găsit eu, dar puteți picta capacele cum vreți voi!

Sursa imagine

6. Ce ziceți de un joc de șah într-o zi ploioasă de weekend? Dacă nu aveți șah în casă, nicio problemă, îl puteți crea cu ajutorul câtorva capace, pe spatele cărora lipiți cartonașe cu simbolurile corespunzătoare. La fel de bine merge si cu capace de plastic.

Sursa imagine

7. Chiar dacă v-am mai prezentat ideea aceasta în articolul „Buttons” nu puteam să nu o menționez aici pentru originalitate. Este vorba de năsturașii improvizați.

Sursa imagine

Fiți pregătiți și pentru alte astfel de „episoade” de reciclare creativă și până atunci fiți atenți în jurul vostru, cu siguranță veți găsi lucruri ce pot fi refolosite sau reciclate în ceva creativ și util!

Comentarii

ARTICOL RECOMANDAT

  1. daniella

    2 noiembrie

    sunt farte tari. eu am vazut un cosulet facut din capace din metal… e o idee 🙂 oricum ideile de aici sunt oricinale si prin bine 😀

  2. Cinnamon

    12 ianuarie

    Capacele metalice sunt foarte versatile. Cand eram la facultate mi-am customizat cu ele o geanta 🙂
    http://i44.tinypic.com/1jrw1t.jpg

  3. Flory

    2 noiembrie

    Am mai vazut idei si de bratari, coliere sau brose din capace si la mine e mai greu cu stransul lor pentru ca nu consum prea mult la sticle cu astfel de capace 😀

  4. Ramona

    1 noiembrie

    mi-a venit si mie o idee..un inel din capac..cu o imagine..si umplut cu fimo lichid
    poate o sa pun in aplicare..cu primele capace pe care le gasesc
    multumim pt idei
    eu reciclez cutiute de tot felul..pt bijuterii

  5. Flory

    1 noiembrie

    Mai ales cu poze mici mici cu matza ta 😀 Missy, am I right? 🙂

  6. Zazine

    1 noiembrie

    Piuneze vreau sa fac si eu ca prea arata bine 🙂

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share