incubator107 nocturna

Distribuie articolul:
Share

Zburătoare și înaripați, piloți și parașutați, vrăjitoare și sburători, Vine vremea să intrăm în VRIE și o lăsăm cu paranghelie! Lansăm în aer atelierele de toamnă târzie-iarnă: sâmbătă, 5 noiemVrie, de la 21:00 până dis-de-dimineață, în Popa Nan 82.

E o lună de basm: incubatorul crește și mai mare cu ateliere speciale pentru copii și invitați de peste mări și țări care ne învață cultura lor. Gata, catapultăm atelierele! Călătorim ca-n povești de demult cu arome de ceai rusesc, și ca-n realitate cu un nomad antrenat. Ni se luminează privirile la spectacolul înflăcărat de jonglerie TRICTRUC107, iată cum ne tentează o ciocolată și o fărâmă de șamanism.

Povestea se scrie de la sine cu scriere creativă, mâncare africană, masaj, hip-hop și graffiti. Sărim în aer când auzim de Tombola TROC, apoi degrabă aflăm și mai multe despre cum ne e norocul la tarot, și zeii păgâni ne surâd, căci Andrei Isfan ne face bal cu regii și reginele de cupă, într-un spectacol de magie cu cărți de joc. Mai avem un as în mânecă: Arthur ne ia prin surprindere aducând vara australă tocmai din Brazilia, iar noi improvizăm (la propriu și la figurat). Dar iată că răsună deja zorii pe note de Sophisticated Lemons! Planăm către nava-mamă din Traian 107, tragem o cântare cu Anotimpul 5 și cafegim la oală de ne merg fulgii.

Comentarii

Mihaela Ion este manager cultural cu o experienţă de peste 17 ani în cadrul industriei creative şi culturale româneşti şi cu un doctorat în istorie. Pe lângă educaţia universitară dedicată istoriei artei, Mihaela s-a specializat în domeniul managementului cultural în Londra şi Paris prin bursele acordate acesteia, de către Fundaţia Gabriela Tudor şi Ministerul Culturii din Franţa. Este co-fondatoare a Revistei Atelierul (Asociaţia Atelierul de Creaţie) şi a proiectelor generate de această comunitate internaţională: "Creative Night Talks", "Noaptea albă a creatorilor şi designerilor de produs". Este evaluatoare independentă pentru diferiţi cofinanţatori publici. Curatoriază expoziţii în diferite galerii de artă şi spaţii de consum de artă, din România şi străinătate. Este International Board Member AICA (Asociaţia Internaţională a Criticilor de Artă) şi membră a departamentului de Digital Strategies a aceleiaşi asociaţii. https://mihaelaion.com/

ARTICOL RECOMANDAT

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share