CITEȘTI

Inspirație materială: crengi și crenguțe

Inspirație materială: crengi și crenguțe

cuier din crengi
Distribuie articolul:
Share

Știu că v-a plăcut în parc la cules de ghinde așa că m-am gândit să vă mai invit la o plimbare și-n acest weekend. De data aceasta căutăm crengi și crenguțe pe care să le transformăm în decorațiuni și obiecte practice.

O să încep prin a vă prezenta variantele practice! Crengile par să fie folosite cel mai des ca și cuiere, umerașe, agățători și suporturi pentru haine, pantofi sau bijuterii. Fie că folosești o creangă mare sau tai mai multe bucăți mici și le lipești împreună, dacă folosești crengi vei da casei tale un aer rustic și natural.

cuier din crengiCuier din crengi

Scară-cuier

Cuier dreptunghiular din crengi

Suport pentru bijuterii – tutorial

Suport pentru umerașe

Umerașe

 

Tot ca o aplicare practico-decorativă, poți folosi crengile ca suport pentru tablouri sau galerie pentru perdele (deși aici nu mi-e prea clar ce-ar trebui să fac când vreau să închid draperiile). Îți poți decora pereții cu „coarne de cerb” încrengurate sau biroul cu o lampă agățată pe o creangă.

lampa nauralaSuport pentru tablouri – tutorial

Galerie

„Coarne ce cerb”

Lampă

Trecând în sfera decorativă m-am bucurat mult să găsesc aceste crenguțe pictate atât de vesel și de colorat. Le-am văzut folosite pentru un mobil și ca umerașe, dar mi-ar plăcea și ca mânere pentru tacâmuri sau rame foto. Și apropo de rame foto, am găsit una foarte simplă și frumoasă compusă din mai multe bucăți de lemn legate împreună. Crenguțele subțiri și drepte pot fi folosite pentru a crea suporturi de pahare iar cele curbate și întortocheate ca plasatoare pentru mesele mari de familie.

Poți folosi o creangă pe post de cotor în creerea unui caiet handmade sau doar o mică bucată nodul unei crengi pentru a-ți face un suport special pentru chei.

decoratiuni reciclabileCrengi pictate

Plasator pentru masă

Caiet handmade

Suport pentru cană

Ramă de tablou – tutorial

Suport pentru chei

Poți decora crenguțe cu flori de lână sau ciucuri textili pentru a le face să pară veșnic înflorite sau poți face bețe din crengi pentru ați ornamenta suporturile de lumânări sau vazele de flori.

tutorial handmade vazeFlori de lână – tutorial

Suport de lumânare

Vază – tutorial

Crenguță decorată

Și pentru că se apropie vremea Crăciunului am găsit steluțe și trei variante simpatice de brăduți încrengurați.

tutoriale handmade decoratiuni de craciunSteluțe

Ornamente brăduți – tutorial

Felicitare

Brad – tutorial

 

Comentarii

Teodora Vlădescu (aka Zazine) a absolvit cursurile Universității București, Facultatea de Istorie, secția Istoria Artei şi ale masteratului Istoria Artei şi Filosofia Culturii. Din 2010 lucrează ca graphic designer şi DPT (a colaborat cu numeroase ONG-uri, Cel.ro, editurile Herald și ACT și Politon), şi este partea vizual-creativă a asociaţiei Atelierul de Creaţie.

ARTICOL RECOMANDAT

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share