Inspirație de Crăciun – calendarele advent

Distribuie articolul:
Share

De azi începem seria articolelor de inspirație de Crăciun în care vom aborda în fiecare zi câte un simbol tradițional sau modern al Crăciunului. Pentru că suntem abia la început de lună și mai avem destul timp până să intrăm în spiritul sărbătorilor propun să începem cu o serie de calendare advent foarte simpatice și creative, care vă vor ajuta să vă măsurați timpul până la marea sărbătoare și să vă bucurați în fiecare zi de câte o mică surpriză.

Calendarele advent au devenit populare la mijlocul secolului 19 și reprezentau o forma de a număra zilele până la ajunul Crăciunului, dar și, în forma lor religioasă, de a învăța copii despre nașterea lui Iisus prin introducerea de versete biblice. Inițial erau două bucăți de carton suprapuse, iar cea de deasupra avea decupată ferestre care se deschideau in fiecare zi pentur a dezvălui un citat, o poză sau chiar o bomboană de ciocolată.

Țin minte că atunci când eram mică primeam astfel de calendare care aveau pe ele desenată o casă cu multe uși și ferestre și că mi-era foarte foarte greu să deschid doar o singură ușiță într-o zi, dar că mă liniștea cumva gândul că dacă pot să mă abțin atunci voi avea ciocolată toată luna 🙂

Mai jos aveți câteva modele de calendare, ușor de făcut acasă și numai bune de sărbătorit fiecare zi până la Crăciun!

calendare advent pentru craciunCalendar cu botoși din hârtie

Calendar cu plante în ghiveci – tutorial

Calendar cu brazi din hârtie – tutorial

Calendar din cutii

Calendar cu cadouri

Calendar cu cârlige

Calendar desenat pe perete

Calendar din cutii de lemn

Calendar textil – tutorial

Calendar brad

Calendar pe șnur

Calendar de printat

Calendar cu coșulețe – tutorial

Comentarii
One Response
Share