CITEȘTI

Inspirație de Crăciun 5 – în așteptarea lui ...

Inspirație de Crăciun 5 – în așteptarea lui Moș Nicolae

mos nicolae
Distribuie articolul:
Share

În seara de 5 decembrie copiii se pregătesc de sosirea lui Moș Nicolae curățându-și și aranjându-și ghetuțele, așteptând nerăbdători dimineața și cadourile pe care le vor descoperi în ele. Dar cum ar fi dacă ai crea niște botoși speciali pentru Moșu’? Cum ar arăta ei, din ce material i-ai face? Eu am căutat câteva surse de inspirație și-am descoperit că popularii „christmas stockings” americani sunt folosiți în multe țări europene pentru noaptea lui Moș Nicolae.

I-am găsit în forma clasică de ciorapi croiți în fetru, materiale textile sezoniere sau chiar pânză de sac. Am mai găsit botoșei tricotați sau făcuți prin tehnică quilting. Și ciorăpei albi decorați cu conuri de brad sau merișoare.

ciorapi de craciunBotoși tricotați 

Botoși din până de sac

Botoș decorativ

Botoși patchwork

Botoși decorați cu fetru

Botoși din fetru

Iar apoi am descoperit adevărate cizme sau ghete de elf 🙂 iar pentru sfârșit am păstrat o pereche de opinci românești și una de pantofi eleganți decorați pentru sărbători.

mos nicolaeBotoși făcuți din pulover

Patine

Ghete de elf

Cizme

Opinci

Pantofi decorați

 

Comentarii

Teodora Vlădescu (aka Zazine) a absolvit cursurile Universității București, Facultatea de Istorie, secția Istoria Artei şi ale masteratului Istoria Artei şi Filosofia Culturii. Din 2010 lucrează ca graphic designer şi DPT (a colaborat cu numeroase ONG-uri, Cel.ro, editurile Herald și ACT și Politon), şi este partea vizual-creativă a asociaţiei Atelierul de Creaţie.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share