Inspirație de Crăciun 6 – ghirlande

Distribuie articolul:
Share

E deja vremea să ne-mpodobim casele în așteptarea Crăciunului, iar pentru inspirația de astăzi m-am gândit la câteva idei de ghirlande colorate vesel, unele pufoase, altele mai scorțoase, dar toate foarte frumoase.

Să începem cu cele mai simple: ghirlandele din hârtie!

Ce trebuie să faci? Păi e simplu – îţi faci cîteva forme din carton, în funcţie de cât de complexă vrei să fie ghirlanda şi te pui pe decupat în hârtie colorată sau, dacă vrei să fii ecologistă,  ziare şi reviste. După ce ţi-ai făcut toate elementele, trebuie să te hotărăşti cum vrei să le înşiri. Începătorilor le recomand varianta în care găureşti formele în partea de sus şi treci prin ele o panglică frumoasă. Avansaţii vor folosi maşina de cusut ca să-şi creeze ghirlanda.

ghirlande de hartieGhirlandă de hârtie cu frunze și merișoare

Ghirlandă cu forma din hârtie înșirate pe panglică

Ghirlandă cu stele decupate din ziare

Ghirlandă cu litere înșirate

Punând accentul mai mult pe elementele decorative decât pe ghirlanda în sine, am găsit câteva exemple, iar preferata mea e cea cu prăjiturele glazurate.

ghirlande de craciun handmadeGhirlandă cu brazi din material textil

Ghirlandă cu manuși de fetru

Ghirlandă cu prăjituri

Ghirlandă cu biluțe colorate

Ghirlandă cu ciucuri

Pentru un efect cu adevărat deosebit poţi să încerci ghirlandele albe, dantelate, iar dacă ai prea mult timp liber şi nu ştii ce să faci cu el, încearcă o ghirlandă din bile de fetru.

Nu în ultimul rând, pentru amatorii de modele clasice, am găsit veşnica ghirlandă din zale (aici din material textil, dar eu o ţin minte din copilărie ca fiind din hârtie).

Care e ghirlanda voastră preferată?

ghirlande handmadeGhirlandă cu floricele

Ghirlandă dantelantă

Ghirlandă din fetru în spirală – tutorial

Ghirlandă din bile de fetru

Ghirlandă din material textil – tutorial

Ghirlandă din fetru

 

Comentarii
3 Comments
Share