CITEȘTI

Povestea unei pasiuni: Amigurumi

Povestea unei pasiuni: Amigurumi

Distribuie articolul:
Share

Amigurumi, aşa cum este şi Origami, provine din Asia, mai exact din Japonia si reprezintă arta de a croşeta sau tricota animale sau personaje antropomorfice. O caracteristică a acestor creaţii o reprezintă capul supradimensionat şi trunchiul mic, dar aceasta depinde de interpretarea artistului. În lume sunt o mulţime de persoane care au această pasiune, unele creaţii find adevărate piese de muzeu.

Am descoperit Amigurumi dintr-o întâmplare. În urmă cu un an m-am îndrăgostit de personajul unui joc de consolă, un omuleţ din sac cu ochii din nasturi. Căutând pe Internet o modalitate de a achiziţiona o astfel de jucărie, am dat peste indicaţiile de realizare, cu ajutorul acului de croşetat, ale acestui personaj. Cum asta părea cea mai la îndemână metodă, mi-am luat inima în dinţi, am achiziţionat cele necesare şi am început să croşetez. Bineînţeles că nu a fost la fel de uşor cum mă aşteptam, chiar achiziţionarea acelor şi a aţei a fost o grea încercare: nu ştiam exact unde se comercializează astfel de lucruri, cum se potriveşte aţa cu acul de croşetat, şi multe alte secrete pe care le-am descoperit treptat.

Rezultatul nu a fost unul extraordinar, dar nici un eşec. Asta m-a făcut să devin din ce în ce mai curioasă şi să mă documentez mai bine. Astfel am descoperit o mulţime de alţi oameni care îmi împărtăşesc pasiunea, am invăţat de la aceştia ce înseamnă să croşetezi, să creezi un personaj, într-un cuvânt: AMIGURUMI.

Au urmat iepuraşii de Paşte pe care i-am împărţit familiei şi prietenilor, personaje din diverse desene animate sau chiar din filme, şi multe alte animăluţe şi păpuşi, unele născute din imaginaţia mea, altele realizate la comandă.

Partea frumoasă a acestei arte este că permite multă libertate în procesul de creaţie. Orice greşeală este uşor de corectat, aşă că principiul „înveţi din propriile greşeli” se potriveşte de minune. Oricând poţi să desfaci tot şi să o iei de la capăt cu „pierderi materiale” minime sau chiar nule; singura limitare este imaginaţia.

Articolul şi creaţiile amigurumi sunt realizate de Andreea Selagea.

Comentarii

Mihaela Ion este manager cultural cu o experienţă de peste 17 ani în cadrul industriei creative şi culturale româneşti şi cu un doctorat în istorie. Pe lângă educaţia universitară dedicată istoriei artei, Mihaela s-a specializat în domeniul managementului cultural în Londra şi Paris prin bursele acordate acesteia, de către Fundaţia Gabriela Tudor şi Ministerul Culturii din Franţa. Este co-fondatoare a Revistei Atelierul (Asociaţia Atelierul de Creaţie) şi a proiectelor generate de această comunitate internaţională: "Creative Night Talks", "Noaptea albă a creatorilor şi designerilor de produs". Este evaluatoare independentă pentru diferiţi cofinanţatori publici. Curatoriază expoziţii în diferite galerii de artă şi spaţii de consum de artă, din România şi străinătate. Este International Board Member AICA (Asociaţia Internaţională a Criticilor de Artă) şi membră a departamentului de Digital Strategies a aceleiaşi asociaţii. https://mihaelaion.com/

ARTICOL RECOMANDAT

  1. Andreea

    12 ianuarie

    Mulţumesc pentru aprecieri şi pentru vorbele frumoase. Mă bucur că „jucăriile” mele aduc un zâmbet şi pe feţele altor oameni, nu numai pe faţa mea 🙂

  2. Gabi

    11 ianuarie

    foarte misto:)
    spor la munca, abia astept sa vad urmatoarele modele:p

  3. vali

    11 ianuarie

    sunt foarte frumoase as dori si eu sa achizitionez asa ceva.
    te felicit!

  4. Andra Durdun

    11 ianuarie

    Bravo!!! Esti cu adevarat talentata si cred ca e nevoie de multa rabdare sa faci papuselele. Eu mi-am pus ursuletu la ghiozdan ca si breloc :D. Mult succes in continuare si multa inspiratie!

  5. Andra

    11 ianuarie

    Bravo!!! Esti cu adevarat talentata si cred ca e nevoie de multa rabdare sa faci papuselele. Eu mi-am pus ursuletu la ghiozdan ca si breloc :D. Mult succes in continuare si multa inspiratie!

  6. […] Amigurumi, o pasiune interesantă. Mie mi-ar plăcea o păpușă voodoo cu Iliescu, dar hai să nu o dau pe mortăciuni… […]

  7. Gina

    10 ianuarie

    Minunate…. vesele si foarte interesante. Cred ca orice copil si-ar dori o papusica amigurimi.

    Asteptam si alte modele, poate si ceva detalii despre modul de realizare. Cred ca este o placere sa-ti folosesti imaginatia imbinata cu veselia de culori si fetele nostime ale personajelor.

    Spor la treaba

  8. Roxxy

    10 ianuarie

    Bravo artisto;) super papusele…si eu ma mandresc cu soricelu de la tine:*:*

  9. ADI

    10 ianuarie

    sunt superbe si cred ca sunt o adevarata destindere.
    felicitari si spor la treaba!

  10. Nela

    10 ianuarie

    Bravo Andreea! Keep up the good work si asteptam sa vedem mai multe modele!

  11. Cornelia

    10 ianuarie

    Super! Asta da indeminare si imaginatie!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share