Bohemian Sin: Secrete nu am…doar că muncesc destul de mult, experimentez, mă documentez

Distribuie articolul:
Share

În urma voturilor şi a examinării  blogurilor, site-urilor artizanilor de către echipa Atelierul, artizanul anului este Bohemian Sin.

Nu puteam să nu-i luăm un interviu aşă că iată ce ne-a răspuns Eugenia după ce a devenit artizanul anului 2011.

1. Felicitări eşti artizanul anului 2011 conform cititorilor şi echipei  Atelierul, care este secretul tău? Cum ai primit această veste, te aşteptai?

Mulţumesc mult!  Nu mă aşteptam chiar deloc având în vedere că pe unii artişti intraţi în competiţie îi consider cu multe trepte mai sus – mi-am declarat şi simpatia publică prin vot.

Secrete nu am…doar că muncesc destul de mult, experimentez, mă documentez, mă straduiesc mereu să aduc ceva nou şi să-mi pun mintea/imaginaţia în mişcare şi încerc să fiu mai bună pe zi ce trece.

2. Știm că ai o meserie complet diferită de cea de artizan, cum se completează?

 Având în vedere ca celălat job îmi asigură flexibilitate foarte bună în orar şi nu îmi ocupă mult timp în ultima perioada, se împacă excelent.

 3. Care sunt produsele care te reprezintă?

Accesoriile statement. Clar. Stăteam chiar nu demult şi mă gândeam întocmai la acest aspect.

Pur şi simplu nu pot face cercei mici, coliere finuţe şi în genere, accesorii aproape inobservabile. Pentru că eu nu port bijuterii „finuţe, nu mă reprezintă. Ori îmi place să lucrez şi vă arăt şi vouă produse pe care le-aş purta eu cu plăcere. La fel cum poate alte persoane nu ar lucra bijuterii statement pentru că nu ar purta aşa ceva. Chiar şi când îmi achiziţionez/admir produse, mizez pe produse care au personalitate, unicitate, sunt lucrate cu suflet şi exprimă parte din creator – nu neapărat opulente ca ale mele, marcate însă de detalii personale.

 4. Oferă câteva sfaturi artizanilor la început de drum. De ce crezi că au nevoie pentru a reuşi în acest domeniu?

Acestea sunt câteva dintre calităţile pe care le consider importante în acest domeniu. Cred că înainte de toate ai nevoie de creativitate şi un ochi bun pentru frumos. Imaginaţia chiar este un ‚must’ în umila mea opinie, dacă vrei să te pui în mişcare şi să ajungi să fii remarcată/distinsă de ceilalţi. După, completezi această cerinţă obligatorie cu celalalte. Spre exemplu, chiar dacă ai o imaginaţie debordantă însă te porţi impropriu cu clienţii/eşti neserios, nu vor reveni şi vei avea şi recomadări negative. Personal, chiar dacă nu mi-a reuşit poate până acum 100%, poate am dat şi greş uneori în toate aspectele menţionate, dorm liniştită că am facut tot ce am putut.

 5. Care sunt atuurile magazinului tău virtual, pe ce pui cel mai mult accentul?

Unicitate. Îmi doresc foarte mult ca atunci când cineva intră în magazinul meu să nu îl poată confunda cu oricare altul.

6. Ai început această meserie de artizan de câţiva ani, spune-ne cum ai început? Ai fost un autodidact?

Când aud cativa ani mi se pare atât de mult..şi sincer mă simt făcând asta de o veşnicie. Însă, sunt cred doar vreo 2 ani jumătate.Sunt autodidactă în proporţie de 95%. Și asta pentru că îmi place să inventez şi să descopăr.

Nu ştiu dacă în toată perioada asta am vazut mai mult de 10 tutoriale şi nu ştiu dacă maxim 3  m-au ajutat efectiv sa fac ceva.


Am început cu lucruri simple – nu am studii în domeniu (adica nu prea ştiu ce fac şi de multe ori mă arunc cu capul înainte) – şi pe măsură ce am practicat, am învăţat lucruri noi pe baza experienţelor personale. Am căpătat încredere, mi-am lărgit orizontul şi la un moment dat am ajuns să pun în practică toate năzbâtiile care îmi trec prin minte. Și încă aş mai avea unele idei izolate, dar chiar nu ştiu cum sa le pun la masa de lucru.

 7. Târguri, consignaţii comenzi prin poşta română, ce preferi?

Nu am fost nicodată la târguri, nu am produse în consignaţii, ci doar Breslo. Nici nu aş avea timp de mai mult. În masura în care un colier statement îmi ia până la 3 zile de lucru (şi aici mă refer la câteva ore pe zi) nu aş putea să colaborez cu alte magazine fizice deşi mă tentează ideea.

 8. Care este cel mai insolit produs realizat de tine?

Unul singur?Asta e bună. Pai, aş putea nominaliza cel puţin 10 coliere.:))))

 

Comentarii
8 Comments
  1. Gaby
  2. eugenia
  3. mariana
Share