CITEȘTI

Bohemian Sin: Secrete nu am…doar că muncesc ...

Bohemian Sin: Secrete nu am…doar că muncesc destul de mult, experimentez, mă documentez

Distribuie articolul:
Share

În urma voturilor şi a examinării  blogurilor, site-urilor artizanilor de către echipa Atelierul, artizanul anului este Bohemian Sin.

Nu puteam să nu-i luăm un interviu aşă că iată ce ne-a răspuns Eugenia după ce a devenit artizanul anului 2011.

1. Felicitări eşti artizanul anului 2011 conform cititorilor şi echipei  Atelierul, care este secretul tău? Cum ai primit această veste, te aşteptai?

Mulţumesc mult!  Nu mă aşteptam chiar deloc având în vedere că pe unii artişti intraţi în competiţie îi consider cu multe trepte mai sus – mi-am declarat şi simpatia publică prin vot.

Secrete nu am…doar că muncesc destul de mult, experimentez, mă documentez, mă straduiesc mereu să aduc ceva nou şi să-mi pun mintea/imaginaţia în mişcare şi încerc să fiu mai bună pe zi ce trece.

2. Știm că ai o meserie complet diferită de cea de artizan, cum se completează?

 Având în vedere ca celălat job îmi asigură flexibilitate foarte bună în orar şi nu îmi ocupă mult timp în ultima perioada, se împacă excelent.

 3. Care sunt produsele care te reprezintă?

Accesoriile statement. Clar. Stăteam chiar nu demult şi mă gândeam întocmai la acest aspect.

Pur şi simplu nu pot face cercei mici, coliere finuţe şi în genere, accesorii aproape inobservabile. Pentru că eu nu port bijuterii „finuţe, nu mă reprezintă. Ori îmi place să lucrez şi vă arăt şi vouă produse pe care le-aş purta eu cu plăcere. La fel cum poate alte persoane nu ar lucra bijuterii statement pentru că nu ar purta aşa ceva. Chiar şi când îmi achiziţionez/admir produse, mizez pe produse care au personalitate, unicitate, sunt lucrate cu suflet şi exprimă parte din creator – nu neapărat opulente ca ale mele, marcate însă de detalii personale.

 4. Oferă câteva sfaturi artizanilor la început de drum. De ce crezi că au nevoie pentru a reuşi în acest domeniu?

Acestea sunt câteva dintre calităţile pe care le consider importante în acest domeniu. Cred că înainte de toate ai nevoie de creativitate şi un ochi bun pentru frumos. Imaginaţia chiar este un ‚must’ în umila mea opinie, dacă vrei să te pui în mişcare şi să ajungi să fii remarcată/distinsă de ceilalţi. După, completezi această cerinţă obligatorie cu celalalte. Spre exemplu, chiar dacă ai o imaginaţie debordantă însă te porţi impropriu cu clienţii/eşti neserios, nu vor reveni şi vei avea şi recomadări negative. Personal, chiar dacă nu mi-a reuşit poate până acum 100%, poate am dat şi greş uneori în toate aspectele menţionate, dorm liniştită că am facut tot ce am putut.

 5. Care sunt atuurile magazinului tău virtual, pe ce pui cel mai mult accentul?

Unicitate. Îmi doresc foarte mult ca atunci când cineva intră în magazinul meu să nu îl poată confunda cu oricare altul.

6. Ai început această meserie de artizan de câţiva ani, spune-ne cum ai început? Ai fost un autodidact?

Când aud cativa ani mi se pare atât de mult..şi sincer mă simt făcând asta de o veşnicie. Însă, sunt cred doar vreo 2 ani jumătate.Sunt autodidactă în proporţie de 95%. Și asta pentru că îmi place să inventez şi să descopăr.

Nu ştiu dacă în toată perioada asta am vazut mai mult de 10 tutoriale şi nu ştiu dacă maxim 3  m-au ajutat efectiv sa fac ceva.


Am început cu lucruri simple – nu am studii în domeniu (adica nu prea ştiu ce fac şi de multe ori mă arunc cu capul înainte) – şi pe măsură ce am practicat, am învăţat lucruri noi pe baza experienţelor personale. Am căpătat încredere, mi-am lărgit orizontul şi la un moment dat am ajuns să pun în practică toate năzbâtiile care îmi trec prin minte. Și încă aş mai avea unele idei izolate, dar chiar nu ştiu cum sa le pun la masa de lucru.

 7. Târguri, consignaţii comenzi prin poşta română, ce preferi?

Nu am fost nicodată la târguri, nu am produse în consignaţii, ci doar Breslo. Nici nu aş avea timp de mai mult. În masura în care un colier statement îmi ia până la 3 zile de lucru (şi aici mă refer la câteva ore pe zi) nu aş putea să colaborez cu alte magazine fizice deşi mă tentează ideea.

 8. Care este cel mai insolit produs realizat de tine?

Unul singur?Asta e bună. Pai, aş putea nominaliza cel puţin 10 coliere.:))))

 

Comentarii

Mihaela Ion este manager cultural cu o experienţă de peste 17 ani în cadrul industriei creative şi culturale româneşti şi cu un doctorat în istorie. Pe lângă educaţia universitară dedicată istoriei artei, Mihaela s-a specializat în domeniul managementului cultural în Londra şi Paris prin bursele acordate acesteia, de către Fundaţia Gabriela Tudor şi Ministerul Culturii din Franţa. Este co-fondatoare a Revistei Atelierul (Asociaţia Atelierul de Creaţie) şi a proiectelor generate de această comunitate internaţională: "Creative Night Talks", "Noaptea albă a creatorilor şi designerilor de produs". Este evaluatoare independentă pentru diferiţi cofinanţatori publici. Curatoriază expoziţii în diferite galerii de artă şi spaţii de consum de artă, din România şi străinătate. Este International Board Member AICA (Asociaţia Internaţională a Criticilor de Artă) şi membră a departamentului de Digital Strategies a aceleiaşi asociaţii. https://mihaelaion.com/

ARTICOL RECOMANDAT

  1. Gaby

    5 martie

    Foarte frumoase lucrările tale! Sînt unicate și asta le dă atât de multă originalitate! Mult succes pe mai departe și idei îndrăznețe. 🙂

  2. Lorelai

    25 februarie

    Felicitari, ca din partea unei admiratoare! Cand te-am descoperit pentru prima data, acum mai bine de un an, m-am bucurat ca se poate, sa ai asemenea studii si totusi sa te pasioneze asa ceva, ma simteam mai straniu pana sa gasesc pe cineva aproape asemenea 🙂

  3. eugenia

    28 ianuarie

    Va multumesc tare mult pentru cuvintele minunate!

    @Alina, mi-ar placea tare mult!

  4. mariana

    24 ianuarie

    Felicitari din toata inima.Te-am admirat si te admir de mult timp si ce faci tu iti taie respiratia.Ma bucur tare mult ca oamenii te-au descoperit ca si mine.Ati doresc sa ai un an bun liniste sufleteasca.

  5. Arabela

    19 ianuarie

    Felicitari !

  6. Felicitari, Eugenia! Ti-am urmarit creatiile de ceva timp, mi-au placut si imi plac colierele tale de efect. Poate facem ceva impreuna pentru numarul de primavara pe care il pregatesc pentru revista MallMania, ce spui:)
    Inca o data, bravo! Si la mai mare!

  7. Luciana

    19 ianuarie

    Bravo madam!!! Ma bucur k in sfarsit realizezi cata lume te iubeste si te apreciaza !!!!!
    Tot asa sa fie 😉

  8. Andra

    19 ianuarie

    Felicitari, Eugenia!!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share