CITEȘTI

Atelierul de Creație caută voluntari!

Atelierul de Creație caută voluntari!

Distribuie articolul:
Share

Asociația Atelierul de Creație, micul nostru ONG care stă în spatele Revistei și evenimentelor Atelierul, caută voluntari și voluntare pană pe 10 februarie 2012.

Avem planuri mari pentru anul care tocmai a început: vrem să scoatem în continuare numere tipărite ale revistei Atelierul (dar mai mari și mai frumoase), am început să lucrăm la o carte cu totul și cu totul specială și plănuim multe ateliere (și chiar un festival) – dar pentru ca toate astea să devină realitate avem nevoie de ajutorul vostru.

Dacă te-ai întrebat vreodată ” de ce să fiu eu voluntar?” uite aici câteva din răspunsurile cel mai des întâlnite:

  •  pentru a te distra
  •  pentru a cunoaște noi oameni și a-ți face contacte utile
  •  pentru a învăța lucruri noi
  •  pentru a face parte dintr-o echipă
  •  pentru a ajuta la dezvoltarea comunității din care faci parte
  •  pentru a adăuga valoare în plus CV-ului tău

Pe lângă aceste beneficii, voluntarii Atelierul au parte și de unele avantaje mai specifice:

  •  promovarea propriului brand
  •  promovarea propriilor evenimente/ateliere
  •  participarea gratis la evenimentele Atelierul
  •  participarea gratis la târgurile partenere Atelierului (Art boutique, Gradina cu artisti, JAFF etc.)
  •  posibilitatea de a afla cum funcționează o revistă
  •  posibilitatea de a organiza evenimente/ateliere
  •  posibilitatea de a cunoaște domenii creative ca: jurnalism, design, handmade, fotografie, marketing etc.
  •  legitimații și acreditări pentru evenimente handmade și nu numai

Și dacă aproape te-am convins tot ce mai trebuie să știi sunt responsabilitățile voluntarilor Atelierul:

  •  un articol original pe săptămână într-una din rubricile Atelierul sau într-una nouă (creată de voluntar)
  •  să ofere ajutor la organizarea evenimentelor și participarea la acestea
  •  să aleagă un departament în care să se implice (redacție, marketing, proiecte, evenimente)

Dacă vrei să te alături echipei poți să ne lași un comentariu chiar aici sau să ne dai un mesaj pe [email protected] în care să ne spui câteva cuvinte despre tine și pasiunea ta pentru handmade.

Comentarii

Teodora Vlădescu (aka Zazine) a absolvit cursurile Universității București, Facultatea de Istorie, secția Istoria Artei şi ale masteratului Istoria Artei şi Filosofia Culturii. Din 2010 lucrează ca graphic designer şi DPT (a colaborat cu numeroase ONG-uri, Cel.ro, editurile Herald și ACT și Politon), şi este partea vizual-creativă a asociaţiei Atelierul de Creaţie.

ARTICOL RECOMANDAT

  1. Hachi

    15 februarie

    Buna tuturor! stiu ca am ajuns tarziu dar poate data viitoare ! astept cu drag!!!

  2. mihaella.ion

    10 februarie

    Va multumim pentru interesul si pasiunea cu care ati vorbit despre „meseria” de voluntar in cadrul asociatiei noastre. Sunteti geniali! Am primit cu mult mai multe mailuri si comenturi decat ne asteptam.

    Pana pe 10 februarie 2012 s-a desfasurat actiunea noastra de redefinire a echipei Atelierul. Toate propunerile ulterioare nu sunt luat in considerare momentan, putem sa colaboram pe viitor!

  3. carmen nicolau

    9 februarie

    uh, mi-ar placea sa contribui, daca nu e prea tarziu. pot spune ca ma pticep la chestiute handmade, am mai facut, in plus sunt la arte, iar la scris ma pricep binisor. sunt o persoana actitiva, sociabila, curioasa si pasionata de nou, deci, daca mai aveti nevoie de oameni contactati-ma. multumesc

  4. Si eu, ca vechi colaborator, vreau sa raman in schema si abia astept sa reincep sa creez si sa scriu. Si orice altceva o sa mai pot face ;).

  5. Alina Stanciu

    6 februarie

    Buna!Nu stiu mai nimic despre atelierul vostru de creatie,cautam o revista unde sa scriu articole pentru ca imi doresc sa incerc macar si pentru ca am un minim talent la scris,dar care nu s-a mai valorificat in ultimii sase ani,de cand am terminat liceul.Sunt ultimul an la facultate si daca aveti o sarcina pt mine…go!

  6. merica

    1 februarie

    Hello hello…la margelit, la crosetat si alte chestii de facut ma mai pricep dar la scris…cum spunea profa de romana „scurt si la obiect”…this is me…dar va pot ajuta cu orice altceva aveti nevoie.

  7. Anca

    1 februarie

    Ce to do interesant de bifat pe lista din 2012, sa fii voluntar intr-un proiect care valorifica creativitatea:D si mai mult, care coincide perfect cu momentul in care te-ai hoatarat sa faci din arta si creatie si bucurie un mod de viata (dar nimic nu e intamplator, cel putin asa a fost la mine:D
    mi-ar placea foarte mult sa ma implic in evenimentele pe care le organizati voi (si la care, din cate am vazut, faceti treaba super:).
    eu realizez accesorii handmade cam de 4 ani,am participat si la diverse evenimente de gen si m-ar interesa sa imi exersez si aptitudinile „scriitoricesti”.in plus ar fi o modalitate placuta de a fi la curent cu ce se intampla in lumea artizanilor.
    Anca

  8. Simona Andrei

    1 februarie

    Ce zi de iarna cu soare si cu multi dinti! Bun gasit Atelierului si cititorilor sai!
    Ei,uite-asa, intr-o zi, tot ravnind la frumusetile handmade gasite pe net, m-a stafulgerat ideea de a incerca sa handmade-uiesc si eu ceva. Cu cateva antecedente in ceea ce priveste lucrul manual (tricotat, crosetat, aplicat margelute) am gandit ca n-are cum sa nu-mi iasa ceva. Rezultatul se poate vedea pe blog.
    Invitatia Atelierului de a imbina dragostea pentru orice lucrusor facut de mana cu jurnalismul, designul si alte asemenea „bunatati” este prea tentanta pentru a fi trecuta cu vederea. Ca sa nu mai vorbim despre posibilitatea de a-i cunoaste pe cei ce creeaza. Minunat ! Succes si dati-mi de stire daca aveti nevoie de mine. Cu drag.

  9. Mihaela

    31 ianuarie

    Buna. Ma numesc Bondoc Mihaela, sunt medic rezident iar in timpul liber am inceput sa fac bijuterii. Mi-as dori sa ajut revista atelierul, mai ales ca va urmaresc cu mult inainte de a ma apuca eu de bijuterit.

  10. Elisa

    31 ianuarie

    Buna! Eu ma numesc Elisa Ene si in general sunt foarte incantata de de lucruri deosebite si oameni deosebiti. Imi place sa fiu inconjurata de astfel de lucruri, imi place sa iau parte la crearea unor astfel de lucruri si imi place sa ma inconjor cu astfel de oameni. Drept urmare, colaborarea cu Atelierul de Creatie ar fi ideala pentru mine. Nu stiu daca ma pricep neaparat la scris articole – dar as vrea sa incerc, ma pricep la desen – dupa cum spun cei ce ma cunosc, am idei, multe idei si poate va pot fi de folos. Sincera sa fiu as vrea sa ma implic in tot ce se poate pentru ca unde se creeaza, acolo vreau sa fiu si eu, imi stimuleaza imaginatia. Sper sa fiu printre alesi!

  11. Alina

    24 ianuarie

    Buna. Eu sunt jurnalist, artist handmade si am ceva experienta in organizarea tirgurilor de profil. Nu am foarte mult timp liber, dar atit cit am, va stau la dispozitie 🙂

  12. Tiara

    23 ianuarie

    Ce idee draguta! I’m totally in! Atelierul pare a fi un spatiu primitor si plin de caldura! Deci, eu vreau.
    Numele meu este Fasic Ana Maria, sunt studenta in anul II la facultatea de sociologie si imi petrec 98% din timpul liber „construid” lucruri handmade, invatand despre ele de la altii, cautand lucruri noi. Prietenii imi spun ca initial, cand m-au cunoscut, credeau ca exagerez, ca prea e plina casa mea de materiale si
    Imi cheltui toti banii pe ele, insa cu timpul au realizat ca..ador ceea ce fac si nu ma vad petrecandu-mi altfel timpul. Asa ca, a fi voluntar pentru Atelier ar fi un vis implinit!
    Sooo, soo, I’m in? 😀

  13. Ramona

    23 ianuarie

    vechii voluntari/membri..raman in schema? (ca sa zic asa..)
    eu vreau sa raman in continuare in echipa Atelierul..si sper ca si voi sa ma vreti..o sa incep sa ma implic mai mult…ca la inceputuri 🙂

  14. Paula

    23 ianuarie

    Eu pot ajuta la corectura. If you need someone to count on, count me in 🙂

  15. Andra C.

    23 ianuarie

    Foarte faina ideea! Din pacate, poate nu toti au talent la scris.. daca se poate ajuta si in alt fel.. anuntati-ne! 🙂

  16. Totoian Madalina Andra

    23 ianuarie

    Buna!Sunt foarte incantata de initiativa voastra..Ma numesc Madalina si sunt o tanara absolventa a Facultatii de Arta din Timisoara.Sunt destul de proaspata in aceasta bransa a handmade-ului.Ma straduiesc insa, cum pot sa promovez latura artistica dobandita de mic copil, confectionand fel de fel de lucruri, de la brose la bijuterii din metal, pana la genti si mai noi chiar si haine..Cred ca o colaborare cu voi ar fii foarte incitanta pentru mine, cu atat mai mult cu cat as cunoaste oameni care au in comun acesi pasiune..Daca va pot da o mana de ajutor, astept un mail.. Toate cele bune!

  17. Hello!
    Despre mine…cool.
    Pasiunea pt hand made: imi place lumea in care intru cand fac asta si imi place foarte mult cand vad oameni facand acelasi lucru, pt ca mi se pare ca atunci sunt relativ organizati. si putin fericiti.
    Despre mine pot sa mai zic ca sunt destul de exclusivist, avand in vedere masivitatea de porcarii cu care sunt inconjurat de catre unii, de catre altii. si-atunci apare scanteia care declanseaza pasiunea. atunci cand vad ceva inedit, frumos, inovator, relevant creat de cinva „cu manutele astea doua”.
    pot vorbi mult, dar va doresc o zi buna.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share