CITEȘTI

Cuier de chei, cu suport pentru ziare şi scrisori

Cuier de chei, cu suport pentru ziare şi scrisori

Distribuie articolul:
Share

Iată că a venit primăvara, chiar dacă vremea de afară nu prea este de acord cu asta şi căldura nu se simte momentan decât din sufletele noastre.

Pentru sezonul mărţişoarelor o bună prietenă, foarte dragă sufletului meu – Lucia Răduţ, s-a gândit la un cadou inedit, un suport de chei, interesant cel puţin prin aspectul şi mesajele cu care ne întâmpină, dar creeat şi într-un contrast armonios, menit să vă binedispună de ori câte ori treceţi pe lângă el.  Asemenea obiecte de decoraţiuni se găsesc şi în marile magazine, în toate dimensiunile şi modelele posibile, dar dacă doriţi să impresionaţi prin ceva unicat, le puteţi confecţiona și voi, cu putină răbdare şi îndemânare, după cum urmează.

Mai întâi desenați modelul dorit pe o coală de hârtie, exact așa cum aţi vrea să arate, până la cele mai mici detalii.

Pe spatele plăcii de lemn din care îl confecţionaţi, desenaţi modelul cu precizie, ajutându-vă de o riglă, un echer şi un compas.

După ce v-aţi asigurat că modelul este desenat şi măsurat corect, tăiaţi cu grijă la traforaj bucăţile din care îl veţi asambla.

Următorul pas este acela de a monta fiecare parte şi de a o fixa bine cu adeziv special sau oricare alt mod de prindere rezistent. Aici este şi etapa prinderii suporţilor de agăţat chei.

     

Etapa a V-a este cea a vopsirii în culoarea dorită.

Pentru design se poate folosi tehnica decoupage sau puteţi chiar picta, dacă asta vă vine mai ușor.

Dacă alegem prima variantă, tăiem cu grijă modelul, îl lipim şi peste utilizăm adeziv şi lac pentru decoupage.

Pentru personalizare putem scrie diferite mesaje care ne reprezintă. În felul acesta puteţi fi sigure că va fi unicat.

     

Pentru un aspect vintage se poate folosi un lac pentru crăpare sau o pastă de invechire sau o varietate de culori combinate care au aproximativ același rezultat.

Ultima etapă este cea e finalizării. Partea care a rămas la sfârșit este cea din spate, pentru care vom alege un material frumos cu care să o mascăm.

  

Rezultatul este unul fabulos, care va stârni în mod sigur toată admiraţia celor care vă calcă pragul!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Acestea fiind spuse, nu vă rămâne decât să treceţi la planul de acţiune. Cei mai comozi sau lipsiţi de îndemânare în acest domeniu se pot orienta către magazinul virtual al Luciei sau pe pagina ei de Facebook unde postează ultimele creeaţii.

Succes !

Comentarii

ARTICOL RECOMANDAT

  1. superb

  2. […] Cuier de chei, cu suport de ziare şi scrisori (https://www.revista-atelierul.ro/2012/03/01/cuier-de-chei-cu-suport-pentru-ziare-si-scrisori/ ) – îmi plac tutorialele, îmi place faptul că fiecare încearcă să aducă ceva nou şi util […]

  3. merci. la timisoara inca nu este hornbach, dar avem bricostore, dedeman si praktiker 🙂 o sa intreb. merci 🙂 eu am deja un ferastrau pendular (daca asa-i zice), dar nu pot taia prea drept cu el. bine, nici nu am dexteritatea necesara ;))

  4. georgiana.cernat

    29 martie

    Aparatele de traforaj se gasesc in magazinele specializate cu unelte( unde eu nu intram ca spuneam ca sunt numai bormasini si cuie :)) ) sau in cele mari cum sunt Bricostore, Hornbach si pretul lor variaza in functie de firma si dotari, dar sunt accesibile ….

  5. SUPERB. Intrebare: unde gasesc un aparat de traforaj?

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share