CITEȘTI

Cele mai bune bloguri străine de handmade

Cele mai bune bloguri străine de handmade

Distribuie articolul:
Share

Ne apropiem cu pași repezi de aniversarea a 2 ani de Atelierul și ne-am gândit că acum avem experiența și cunoștințele necesare ca să începem o rubrică practică despre blogurile handmade și cum ne ajută ele să ne promovăm Brandul și creațiile. Fie că ești un designer deja recunoscut sau un „creator de weekend” , fie că pentru tine handmade-ul e o afacere sau doar un hobby, blogul este prima și cea mai importantă unealtă de promovare așa că merită toată atenția noastră.

O să aflăm împreună despre diferențele dintre un site, un magazin online și un blog, despre ce pagini trebuie neapărat să aibă un blog, despre mini-blogurile de pe rețele sociale, despre cum îți poți personaliza blogul și multe altele. Dar pentru început o să aruncăm o privire peste cele mai cunoscute/bune/importante bloguri handmade din lumea largă. De ce? Pentru ca de la exemplele lor pozitive vom porni călătoria noastră în lumea online-handmade și pentru că sunt lecturi „obligatorii” pentru orice pasionat de frumos.

1. Blogurile Etsy

Previzibil, dar n-ai cum să vorbești despre handmade și web fără să începi cu Etsy.com. Pentru multe dintre noi a fost probabil primul contact cu lumea asta fascinantă și o sursă inepuizabilă de lucruri frumoase. Eu știu că mi-am făcut primul card doar ca să pot comanda de la ei și că îl folosesc și acum pentru articolele de inspirație.

Secțiunea lor de bloguri e împărțită în 3:

Etsy blog e centrat pe promovarea artizanilor și designerilor. Interviuri și prezentări de produs sau articole cu tendințe. Pe scurt, e esențial dacă vrei să fii la curent „cu tot ce mișcă” la nivel internațional. Încă n-am văzut prezentați acolo artizani români, dar dacă știți voi lăudați-vă în comentarii 🙂

Etsy news e mai puțin interesant pentru publicul general. E un blog axat pe noutățile legate de site și evenimentele organizate pentru utilizatori. Dacă te pasionează statisticile atunci cu siguranță îți va plăcea.

Seller Handbook e partea practică și infinit folositoare pentru artizani. Mai ales dacă ești la început! Mai ales dacă vrei să faci din hobby-ul tău o afacere! Au chiar o rubrică de interviuri care se numește „Quit your day job” în care prezintă povești de succes cu branduri handmade. Tot aici poți afla despre seminariile Online Labs și poți urmări video-uri de la edițiile precedente. Poți să vezi aici o listă a articolelor pe care le recomandă începătorilor.

 

2. Blogul DaWanda

Deși Etsy este un site internațional, majoritatea artizanilor și designerilor europeni au magazine online și pe platforma DaWanda. Blogul lor adună articole variate: știri și concursuri pentru utilizatori, oferte de la partenerii lor, liste de inspirație, tutoriale, interviuri și, bineînțeles, sfaturi pentru artizani. Iar de curând au pus în practică un sistem de mentorat în care artizanii începători își pot alege ca mentor un artizan cu experiență.

3. Hmade

Hmade e un alt blog cunoscut pentru articolele sale practice axate pe importanța brandului pentru artizani și alte sfaturi folositoare pe partea de marketing. În afară de astea mai găsim aici tutoriale și liste de inspirație sau interviuri cu artizani și designeri britanici.

Astea sunt blogurile care mi se pare mie esențiale pentru cei dintre voi care vor să-și facă simțită prezența online și să-și vândă astfel creațiile. În continuare doar o să înșir alte câteva bloguri grozave care sunt axate mai mult pe tutoriale și promovarea produselor proprii sau ale altora. Dacă o să urmăriți blogurile de mai jos o să înțelegeți care e Regula nr 1 pentru succesul unui blog:

 

[quoteicon author=””]Nu e de ajuns doar să postezi fotografii cu creațiile tale, trebuie să și scrii, și nu doar despre tine![/quoteicon]

 

[heartlist]

[/heartlist]

Iar la sfârșit vă las să vă amuzați de cele mai nereușite experimente handmade pe Craft Fail.

Voi ce bloguri faine mai știți?

 

Comentarii

Teodora Vlădescu (aka Zazine) a absolvit cursurile Universității București, Facultatea de Istorie, secția Istoria Artei şi ale masteratului Istoria Artei şi Filosofia Culturii. Din 2010 lucrează ca graphic designer şi DPT (a colaborat cu numeroase ONG-uri, Cel.ro, editurile Herald și ACT și Politon), şi este partea vizual-creativă a asociaţiei Atelierul de Creaţie.

ARTICOL RECOMANDAT

  1. Am avut blog initial insa treaba cu blogul nu a mers si lumea a cautat tot mai mult un magazin ceva care sa functioneze ca un magazin….intelegeti voi ce vreau sa spun. Cred ca cea mai buna solutie este magazin virtual dupa parerea mea.
    Magazinul meu este http://fimo.tk este la dispoztia oricui.
    Daca vreti va pot ajuta sa va faceti asa ceva deoarece nu este greu deloc. Trebuie doar un pic de pasiune in ceea ce faci …..ca peste tot dealtfel.

  2. cretu roxana

    23 septembrie

    pot sa il spun si pe al meu 🙂
    … nu ca e prea bun, doar ca incerc sa il fac bun si mi-ar prinde bine niste sfaturi … de la cei care dau sfaturi cu placere
    http://www.cioplitdintr-obucata.blogspot.ro/
    va multumesc frumos

  3. Alina

    26 martie

    Multumim mult pentru articol. Prin intermediul vostru am aflat de DaWanda. Nu stiam de el.

  4. mie-mi place acest blog: http://www.countrykittyland.com/

  5. Winter-Ema

    19 martie

    Mie imi place acesta: http://suzies-yarnie-stuff.blogspot.com/ Are tutoriale si tipare pentru crosetat.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share