CITEȘTI

Pentru madamele Micului Paris Picanterii de Bucure...

Pentru madamele Micului Paris Picanterii de Bucureṣti, târg la bulivar

Distribuie articolul:
Share

Între 23 şi 25 martie a.c., la Muzeul Municipiului Bucureşti (Palatul Şuţu – Bd. I.C. Brătianu, nr.2, staţia de metrou Universitate), pentru toţi pasionaţii de artă interbelică şi nu numai, se deschide târgul Picanterii de Bucureşti.

Picanterii de Bucureşti se doreşte a fi un loc care să reînvie atmosfera Capitalei interbelice. Spaţiul evenimentului va cuprinde produse manufacturate, dar şi expoziţii de fotografie, pictură, design şi decoraţiuni interiore, pe teme legate de Micul Paris şi locuitorii săi.

Demoazele la ateliere

De la palat nu vor lipsi atelierele de creaţie artistică, unde bucureştenii dichisiţi vor putea realiza pălării de epocă, podoabe, portrete, tablouri sau desene de epocă.

Pentru pasionaṭii de pictură ṣi colaje, centrul de creativitate Creative Arts va deschide atelierul de cărṭi poṣtale interbelice, unde timp de trei zile, ȋntre 23 ṣi 25 martie, orele 13:00 -15:00, se pot crea asemenea ilustraṭii.

Bunul gust care definea moda anilor `30 – `40 se va regasi ȋn accesorii pe care demoazelele din Micul Paris le pot crea singure la atelierele de cercei Charleston, voalete ṣi toci, care vor avea loc sâmbătă ṣi duminică, după orele unṣpe trecute fix.

Duduiṭele care vor să se comporte ȋn soṭietate precum domniṭele pot ȋnvăṭa câteva dintre bunele maniere ȋn cadrul unui atelier susṭinut de maestra Incubator107, Ṣtefana Mireṭ.

Amatorii de fandoseli vor avea parte timp de trei zile de şansonete, dansuri şi multe alte surprize.

Picanterii de Bucureṣti cuprinde ṣi un spectacol de jonglerie oferit de TricTruc107 si Incubator107, sâmbătă 24 martie, de la ora 17:00.

Printre picanteriile de care vor avea parte duduile ṣi domnii lor se numără ṣi lecṭiile de tango autentic care vor fi predate, ȋn cadrul evenimentului de către profesorii de la Fabrica de Tango. Dintre aceṣti maeṣtrii ȋn ale tangoului nu va lipsi un dansator autentic, Flaco Dany din Buenos Aires, faimos în lumea întreagă pentru stilul unic și experiența de peste 60 de ani de dans, în peste 30 de țări. Lecṭiile de tango argentinian vor fi predate ȋn cadrul târgului, sâmbătă, 24 martie, cu ȋncepere de la ora 18:00, ȋn grădina Muzeului Municipiului Bucureṣti.

Din ambient nu vor lipsi vechiculele de epocă, adicătelea maṣini ṣi biṭiclete care vor putea fi admirate ṣi fotografiate de toate cucoanele ṣi conaṣii.

Si dacă-i dans, jazz – dance să fie…

Atelier Pas Boutique va preda duminică, 25 martie, de la ora 18:00, la Picanterii de Bucureṣti lecṭii de jazz – dance, un stil care a luat naṣtere la ȋnceputul secolului XX ȋn Statele Unite, având la bază charleston-ul, jitterbug-ul si swing-ul. De-a lungul timpului, jazz dance-ul s-a definit împrumutând elemente din majoritatea stilurilor de dans cu care a avut tangenṭă, astăzi devenind cea mai populară formă de expresie prin miṣcare.

Picanterii de Bucureşti se va desfăşura  între orele 10:00 şi 20:00, la bulivar, în grădina Palatului Şutu.

Intrarea la târgul de altădată este liberă.

Mai multe informaţii despre târgul Picanterii de Bucureşti se găsesc pe

www.picanteriidebucresti.wordpress.com

Pentru informaţii suplimentare de presă vă rugăm contactaţi: Andreea Caitas, PR Coordinator, gsm: 0722.383.034; mailto: [email protected];

Comentarii

Mihaela Ion este manager cultural cu o experienţă de peste 17 ani în cadrul industriei creative şi culturale româneşti şi cu un doctorat în istorie. Pe lângă educaţia universitară dedicată istoriei artei, Mihaela s-a specializat în domeniul managementului cultural în Londra şi Paris prin bursele acordate acesteia, de către Fundaţia Gabriela Tudor şi Ministerul Culturii din Franţa. Este co-fondatoare a Revistei Atelierul (Asociaţia Atelierul de Creaţie) şi a proiectelor generate de această comunitate internaţională: "Creative Night Talks", "Noaptea albă a creatorilor şi designerilor de produs". Este evaluatoare independentă pentru diferiţi cofinanţatori publici. Curatoriază expoziţii în diferite galerii de artă şi spaţii de consum de artă, din România şi străinătate. Este International Board Member AICA (Asociaţia Internaţională a Criticilor de Artă) şi membră a departamentului de Digital Strategies a aceleiaşi asociaţii. https://mihaelaion.com/

ARTICOL RECOMANDAT

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share