CITEȘTI

Monica Allegro ne-a încântat cu Sospeso Trasparent...

Monica Allegro ne-a încântat cu Sospeso Trasparente la Tinker!

Distribuie articolul:
Share

În perioada 17-18 martie, Tinker a avut parte de un oaspete foarte, foarte special! Monica Allegro, inventatoarea şi deţinătoarea brevetului în tehnica Sospeso Trasparente, a fost pentru prima oară în România pentru a susţine o serie de ateliere creative la Tinker.

Sospeso Trasparente este o tehnică nouă care câştigă din ce în ce mai mulţi pasionaţi în întreaga lume, datorită efectului tridimensional, deosebit, pe care îl oferă obiectelor decorate. Cu ajutorul unor materiale speciale: folie transparentă termoformabilă, unelte şi suport pentru embosat, plus o candelă şi puţină imaginaţie, un simplu model de şerveţel sau decupaj ajunge să creeze impresia că ‚pluteşte’ peste obiectul decorat.

A fost un weekend deosebit, în care am primit foarte, foarte multe sfaturi utile, am fost corectaţi acolo unde greşeam, astfel încât, toată lumea a plecat fericită acasă cu un obiect decorat de nota 10 (exact cuvintele Monicăi, noi nu exagerăm cu nimic!).

Am parcurs 3 teme diferite, toate perfecte pentru începători.

Prima încercare am făcut-o cu ajutorul foliei şi al şerveţelelor – Sospeso Trasparente cu şerveţel pe canvas.

A urmat Sospeso Trasparente efect porţelan pe o ramă de lemn cu oglindă.

Şi Sospeso Trasparente efect gheaţă pe o cutie de lemn.

Dacă ai ratat întâlnirea cu Monica Allegro, nicio problemă! Materialele necesare le găseşti la Tinker, galeria foto cu toţi paşii de urmat este pe pagina noastră de Facebook, iar informaţiile preţioase le împărtaşim cu mare drag daca ne sunt solicitate.

Spor la Tinkeruit!

Comentarii

Teodora Vlădescu (aka Zazine) a absolvit cursurile Universității București, Facultatea de Istorie, secția Istoria Artei şi ale masteratului Istoria Artei şi Filosofia Culturii. Din 2010 lucrează ca graphic designer şi DPT (a colaborat cu numeroase ONG-uri, Cel.ro, editurile Herald și ACT și Politon), şi este partea vizual-creativă a asociaţiei Atelierul de Creaţie.

ARTICOL RECOMANDAT

  1. Sinziana

    22 februarie

    E minunata tehnica asta, mult mai frumoasa decat tehnica decupaj. Se mai organizeaza workshop-uri sau cursuri de sospeso transparente si anul acesta? As fi foarte interesata sa particip si eu!

  2. vavaly

    5 februarie

    wow, nu stiam de tehnica ata, desi, cumva fara sa stiu, am aplicat o si eu (fara incalzire insa) la un moment dat pentru o rama realizata din bucati decupate dintr-un pet transparent. este spectaculor efectul obtinut prin aceasta tehnica. Multumim ca ati impartasit cu noi acest lucru!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share