CITEȘTI

Morcovelul cu surprize – un cadou pentru cei mici...

Morcovelul cu surprize – un cadou pentru cei mici

Distribuie articolul:
Share
Suntem în Săptămâna Mare și pregătirile pentru Paște sunt în toi. Cred totuși că cei mai entuziasmați sunt copiii care abia așteaptă să participe la vopsirea ouălor, modelarea cozonacilor, prepararea prăjiturilor și alte pregătiri.
Pentru că de Paște vine iepurașul și cei mici trebuie recompensați cumva pentru faptul că au dat o mânuță de ajutor ori pur și simplu au ținut de urât mamelor în bucătărie, propun iepurașului să le dăruiască un Morcovel cu surpriză 🙂

Morcovelul cu surprize, aşa cum l-am numit este inspirat dintr-un tutorial al scrapbooker-ului Scrapea&Happy. Tiparul cu dimensiunile este deja făcut de mine, aşa că morcovelul nu va fi deloc greu de realizat.

Materiale necesare:

  • Tiparul morcovului
  • Carton de culoare orange şi coală de culoare verde (eu am găsit carton orange cu un model foarte interesant)
  • Riglă
  • Foarfecă
  • Un cutter (eu am folosit doar lama cutter-ului)
  • Adeziv pentru hârtie, carton
  • Perforator (asta dacă aveţi unul la fel de îngust ca un capsator; eu am renunţat la el între timp şi am folosit un creion până la urmă)
  • Puţină bandă adezivă transparentă (sau dacă nu, puteţi folosi adezivul pentru hârtie)
  • Câteva ouă mici de ciocolată, un pumn de stafide învelite în ciocolată, arahide în ciocolată sau alte bombonele pentru a umple interiorul morcovului

Să ne apucăm de treabă urmărind paşii:

1. Întâi de toate trebuie să decupăm tiparul de pe hârtie şi să îl transferăm pe cartonul orange ca în imagine. Suprapunem tiparul pe carton şi începem să decupăm uşor cu cutter-ul după forma lui.

Pont: Dintr-o bucată de carton se pot realiza doi morcovi, dacă folosim eficient spaţiul.

2. După ce am decupat tiparul din cartonul orange, îndoim cu ajutorul riglei toate laturile acestuia (tot ce este trasat în creion).

 

3. Următorul lucru pe care îl facem este să punem adeziv pe cele două aripioare din stânga şi să asamblăm corpul morcovului.

4. Acum că morcovul a prins formă trebuie să ne ocupăm şi de “părul” lui :). Pentru aceasta, folosind rigla şi cutter-ul, franjurăm puţin coala de culoare verde. Pentru mai mult volum, “părul” obţinut se taie în două bucăţi egale.

5. Pentru a putea introduce “părul” morcovului este nevoie să facem o gaură mică în centrul capacului cu perforatorul sau cu ajutorul unui creion. Apoi, “părul” se inserează în capacul morcovului şi se fixează pe interior cu puţină bandă adezivă transparentă sau cu adezivul pentru hârtie.

6. Ultimul pas este şi cel mai plăcut pentru că vom introduce bomboanele şi vom închide bine morcovelul.

Morcovelul cu surpriză nu este un dar numai pentru cei mici. El poate fi oferit tuturor celor ce iubesc dulciurile, ambalajele deosebite şi bineînţeles handmade-ul. Eu sigur am unul pus deoparte…sau mai multe :).

Dacă aveţi nevoie de mai multe detalii, vă stau la dispoziţie!

Sărbători Fericite!

Comentarii

Inginer în protecția mediului cu o afinitate mare pentru estetică, design și funcționalitate. Cochetând cu desenul din copilărie și având o sete pentru inspirație creativă, voluntariatul în lumea creativilor mi s-a părut pasul cel mai firesc. Aventura mea cu Revista Atelierul a început timid în 2013, inițial ca voluntar, urmând apoi să devin membru asociat. Am început activitatea în Redacție cu articole din zona DIY, inspirație, recenzii pentru diferite evenimente creative. Mai apoi, participarea activă în proiecte cofinanțate de Ministerul Culturii sau AFCN, cum sunt Noaptea Albă a Creatorilor și Designerilor de produs, Creative Night Talks, în roluri de PR&MKT m-a imersat cu adevarat în mediul creativ.

ARTICOL RECOMANDAT

  1. nu puteti sa notati si dimensiunile pe tiparul de hartie?

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share