CITEȘTI

Pictăm dulapul bunicii

Pictăm dulapul bunicii

Distribuie articolul:
Share

Cu siguranță, acasă la bunici, stă uitat de vreme un dulăpior din lemn solid care încă își poate îndeplini misiunea mulți ani înainte dar plictisește ochiul. Există o soluție pentru a reda viață acestui obiect de interior. Renovați-l și pictați-l!
Pentru a picta un dulăpior este necesar să verificați starea lemnului. Dacă dulapul este acoperit cu un strat de lac acesta trebuie neapărat îndepărtat. Și dacă suprafața dulapului este pătată de ulei, atunci trebuie să alegeți un anumit tip de vopsea care poate să adere la suprafețe uleioase.Iată câteva instrucțiuni care vă vin în ajutor:

[starlist]

  • În cazul în care dulapul este acoperit cu un strat de lac, îndepărtați-l cu ajutorul hârtiei abrazive antistatice până suprafața lemnului devine netedă.
  • Îndepărtați resturile de pe suprafețele lucrate cu ajutorul unei cârpe până acestea nu prezintă urme de praf.
  • Acoperiți suprafețele dulapului pe care nu doriți să le pictați cu bandă adezivă de mascare. Acoperiți podeaua unde planificați să lucrați, cu haine vechi sau o pătură de care nu mai aveți nevoie.
  • Deschideți geamurile să asigurați ventilație.
  • Aplicați un strat de grund pe bază de ulei, mai întâi, în interiorul dulapului, cu ajutorul unei pensule pentru vopsea pe bază de ulei de 5-6 cm lățime, apoi suprafețele exterioare și lăsați grundul să se usuce timp de două ore.
  • Spălați pensula cu rășină minerală.
  • Dacă doriți să faceți imprimeuri sau un desen anume, faceți-le conturul cu un creion simplu.
  • Ținând cont de contururi, în cazul în care faceți un desen pe suprafața dulapului, aplicați două straturi de vopsea pe bază de ulei cu aceeași pensulă. Începeți cu interiorul dulapului și finisați cu exteriorul. Aplicați straturi subțiri de vopsea, nu exagerați cu aceasta ca să nu obțineți o suprafață neregulată și ca să nu se cojească vopseaua în timp.

[/starlist]

Sugestii:

  • Nu încercați să acoperiți un dulap din lemn colorat cu grund sau vopsea acrilică, pentru că aceasta se va coji sau se va așchia. Cu toate acestea, dacă dulapul nu este din lemn colorat, puteți folosi ca bază de acoperire grund și vopsea acrilică în loc de cele pe bază de ulei.
  • Nu încercați să acoperiți suprafața cu un singur strat gros de vopsea, deoarece aceasta poate lăsa urme de perii și poate curge.
  • Șablarea împotriva texturii lemnului poate crea prejudicii semnificative. Întotdeauna șablați de-a lungul texturii lemnului.

Puteți picta orice alt obiect din lemn. Procedura de lucru este aceeași. Să aveți spor și multă inspirație. 🙂

Comentarii

Salut, mă numesc Gabriela Galamaga. Sunt designer și creator de produs. De mai bine de 12 ani creez păpuși, ursuleți teddy și decorațiuni de interior. De profesie sunt editor de imagine și redactor. De un an și jumătate sunt mama unui băiețel minunat. Sunt pasionată de artă și film. Îmi plac cărțile pentru copii și biografiile. În timpul liber creez lucruri de mână și scriu texte. Visez într-o bună zi să public o carte pentru copii. Sper că veți citi cu plăcere interviurile mele pe Revista Atelierul iar tutorialele pas cu pas vă vor inspira și pe voi să creați lucruri de mână.

ARTICOL RECOMANDAT

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share