CITEȘTI

GRĂDINA CU ARTIŞTI: La un picnic cu artişti, câini...

GRĂDINA CU ARTIŞTI: La un picnic cu artişti, câini si pisici, la Muzeul Municipiului Bucureşti

Distribuie articolul:
Share

Între 4 şi 6 mai, a.c., la Muzeul Municipiului Bucureşti (Palatul Şuţu – Bulevardul I.C. Brătianu, nr.2, staţia de metrou Universitate) pentru toţi iubitorii de artă şi de animale mici, se deschide  „Grădina cu Artişti” Evenimentul, aflat la cea de-a 7-a ediţie,  se va desfăşura între orele 10:00 şi 20:00 şi cuprinde o serie de ateliere de creaţie artistică (pictură, modelarea ceramicii, fotografie, creaţie tutu-uri, atelier de reciclare creativă a deşeurilor, etc.) şi o expoziţie cu vânzare de bijuterii, haine şi accesorii „hand-made”.

„Grădina cu Artişti” se va anima şi prin diverse alte activităţi relaxante: jonglerii cu foc, jazz dance, sesiuni foto în ţinute de balet.

Evenimentul este destinat tuturor amatorilor de artă sub diversele ei forme de manifestare, trecătorii fiind invitaţi să-şi exerseze talentul la atelierele de creaţie amenajate în Grădina cu Artişti.

„Grădina cu Artişti” îşi propune să promoveze arta, lucrul manual şi dezvoltarea creativităţii personale, prin participarea comună, a artiştilor şi a publicului larg, la atelierele de creaţie. Timp de trei zile, cei interesaţi vor ȋnvăṭa câte puţin din secretele: picturii, ceramicii şi ale bijuteriilor „hand-made”.

În Grădină vor fi prezenṭi artizani diverṣi de la artiṣtii, cum ar fi cei care practică quilling-ului (arta de rulare a hartiei, prin care se obṭin diverse obiecte decorative sau accesorii hand-made pentru ṭinute sau pentru nunṭi: mărturii, meniuri, felicitări, etc.), dar şi ceramişti care vor arată pasionaţilor  cum se realizează diverse vase la roata olarului.

Fii balerină pentru o zi!

Fiecare dintre cele trei zile petrecute în Grădina cu Artişti va aduce surprize la atelierele destinate publicului larg.

Sâmbătă, 5 mai, amatoarele de nou sunt invitate la sesiuni foto pe mini-scena de balet amenajată de Atelier Pas Boutique (www.pasboutique.ro). Vizitatoarele vor fi fotografiate în ţinute de balerina, fiind învaţate, în prealabil, cum să-şi menţină echilibrul pe poante şi cum să ia postura de balerină, îmbracate în tutu-uri (fuste de balet).

Din incinta evenimentului nu va lipsi roata olarului (www.atelieruldeceramica.ro ) la care cei interesaţi pot învăţa cum să lucreze şi să decoreze lutul.

Pentru pasionaṭii de pictură ṣi colaje, pe parcursul celor trei zile „artistice” (4-6 mai), centrul de creativitate Creative Arts (www.creativearts.ro) va deschide atelierele: BB (broşe – brăţări), atelier de reciclare creativă, de cărţi poştale.

Grădina cu Artiṣti sprijină comunitatea iubitorilor de animale mici

Între 4 şi 6 mai, Grădina cu Artişti de la Palatul Şuţu va face loc ṣi unei zone de adopṭii câini ṣi pisici.

Asociaṭiile Robi ṣi Red Panda vor amenaja aceasta zonă ȋn care copiii ṣi părinṭii sunt invitaṭi să adopte un animal care poate lesne deveni cel mai bun prieten. Din zona de adopṭii nu vor lipsi materialele informative despre beneficiile deṭinerii animalelor de companie sau importanṭa sterilizării. De asemenea, copiii pot participa la workshop-uri de ȋnvaṭare a copiilor despre cum trebuie să se poarte ȋn preajma animalelor.

Intrarea la evenimentul Grădina cu Artişti este liberă.

Mai multe informaţii despre evenimentul Grădina cu Artiṣti se pot găsi pe blog-ul evenimentului: www.gradinacuartisti.wordpress.com

Comentarii

Mihaela Ion este manager cultural cu o experienţă de peste 17 ani în cadrul industriei creative şi culturale româneşti şi cu un doctorat în istorie. Pe lângă educaţia universitară dedicată istoriei artei, Mihaela s-a specializat în domeniul managementului cultural în Londra şi Paris prin bursele acordate acesteia, de către Fundaţia Gabriela Tudor şi Ministerul Culturii din Franţa. Este co-fondatoare a Revistei Atelierul (Asociaţia Atelierul de Creaţie) şi a proiectelor generate de această comunitate internaţională: "Creative Night Talks", "Noaptea albă a creatorilor şi designerilor de produs". Este evaluatoare independentă pentru diferiţi cofinanţatori publici. Curatoriază expoziţii în diferite galerii de artă şi spaţii de consum de artă, din România şi străinătate. Este International Board Member AICA (Asociaţia Internaţională a Criticilor de Artă) şi membră a departamentului de Digital Strategies a aceleiaşi asociaţii. https://mihaelaion.com/

ARTICOL RECOMANDAT

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share