CITEȘTI

Picanterii de Bucureṣti, târgul de altadată, vine ...

Picanterii de Bucureṣti, târgul de altadată, vine la Expo Casa Mea

Distribuie articolul:
Share

Bucureşti, 3 mai 2012:  Pe 5 şi 6 mai a.c., la Romaero Băneasa (Bd. Ficusului, nr. 44), în cadrul târgului internaţional Expo Casa Mea, pentru toţi pasionaţii de artă interbelică şi nu numai, are loc Picanterii de Bucureşti.

Picanterii de Bucureşti se doreşte a fi un spaţiu care să reînvie atmosfera Capitalei interbelice. Spaţiul evenimentului va cuprinde produse manufacturate, dar şi expoziţii de fotografie, pictură, design şi decoraţiuni interiore, pe teme legate de Micul Paris şi locuitorii săi.

Dintre Picanterii nu vor lipsi atelierele de creaţie artistică, unde bucureştenii dichisiţi vor putea realiza pălării de epocă, podoabe, portrete, tablouri sau desene decorative.

Pentru pasionaṭii de pictură ṣi colaje, centrul de creativitate Creative Arts va deschide atelierul de cărṭi poṣtale interbelice. Astfel, pe parcursul celor doua zile „retro”, între orele 11:00 -16:00, se pot crea cărţi poştale care înrămate se pot transforma în adevarate dichisuri de accesorizat pereţii unui cămin sau birou.

Bunul gust care definea moda anilor `30 – `40 se va regasi ȋn decoraţiuni handmade (abajururi din hartie, cutii din plastic sau hartie, vaze din sticle de plastic, etc.) pe care doritorii şi le pot crea singuri la atelierele de reciclare creativă.

Printre picanteriile de care se pot bucura demoazelele care vor vizita Expo Casa Mea se numără ṣi cutii de bijuterii, oglinzi, veioze, aplice din materiale reciclabile precum şi diverse obiecte de anticariat.

Din ambient nu vor lipsi vechiculele de epocă, adicătelea maṣini care vor putea fi admirate ṣi fotografiate de toate cucoanele ṣi conaṣii.

Picanterii de Bucureşti se va desfăşura în ton cu orarul Expo Casa Mea, sâmbătă, 5 mai, între orele 10:00 şi 18:00 şi duminică, 6 mai, între orele 10:00 şi 16:00.

Mai multe informaţii despre târgul Picanterii de Bucureşti. (click pe link)

Târgul de altădată Picanterii de Bucureşti face parte din seria de evenimente conexe dedicate publicului vizitator Expo Casa Mea.

Mai multe informaţii despre locaţie şi program găsiţi pe www.expocasamea.ro.

Comentarii

Mihaela Ion este manager cultural cu o experienţă de peste 17 ani în cadrul industriei creative şi culturale româneşti şi cu un doctorat în istorie. Pe lângă educaţia universitară dedicată istoriei artei, Mihaela s-a specializat în domeniul managementului cultural în Londra şi Paris prin bursele acordate acesteia, de către Fundaţia Gabriela Tudor şi Ministerul Culturii din Franţa. Este co-fondatoare a Revistei Atelierul (Asociaţia Atelierul de Creaţie) şi a proiectelor generate de această comunitate internaţională: "Creative Night Talks", "Noaptea albă a creatorilor şi designerilor de produs". Este evaluatoare independentă pentru diferiţi cofinanţatori publici. Curatoriază expoziţii în diferite galerii de artă şi spaţii de consum de artă, din România şi străinătate. Este International Board Member AICA (Asociaţia Internaţională a Criticilor de Artă) şi membră a departamentului de Digital Strategies a aceleiaşi asociaţii. https://mihaelaion.com/

ARTICOL RECOMANDAT

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share