Despre culori și vopsele II

Distribuie articolul:
Share

Vopseaua pentru sticlă , la fel ca și cea pentru ceramică o găsim în comerţ sub formă de sticluțe mici. Ca şi consistenţă este lichidă şi de aceea pictura pe sticlă va necesita o mai mare atenţie şi răbdare.

Se curăţă foarte bine obiectul pe care dorim să-l pictăm şi apoi aplicăm vopseaua, fiind foarte atenţi la cantitatea de vopsea pe de pensulă. Există pericolul ca aceasta să curgă şi nu vom obţine ceea ce ne-am propus. E bine să pictăm porţiuni mici şi să lăsăm să se usuce câteva ore, apoi să continuăm.

Găsim în magazinele de specialitate şi o pastă pentru efect de vitraliu. Este foarte densă şi oferă posibilitatea obţinerii unor contururi şi ca urmare un plus de efect picturii. Pensula şi eventualele greşeli se curăţă imediat cu acetonă nefiind nevoie astfel de investitii în plus.

sursa

În final, voi scrie câteva rânduri şi despre vopseaua textilă. O găsim în comert sub formă de plic sau de sticluţe. Cea la plic se foloseşte pentru a vopsi un articol textil prin scufundare adică pentru a-l vopsi în totalitate sau a-i  da o anumită nuanţă. În general, se dizolvă în apă fierbinte cu sare sau oţet, după care articolul se clăteşte în apă rece şi se lasă să se usuce.

Sursa

Cele la sticluţe sau borcănaşe se aplică cu pensula sau cu anumite ştamplile pe care le putem confecţiona acasă. De exemplu, se taie un măr în două pe care aplicăm vopseaua şi îl aplicăm pe articolul în cauză. Se lasă la uscat cam o zi, după care se fixează cu fierul de călcat.

Cam acestea sunt principalele vopsele folosite în handmade sau pe care eu personal le-am încercat.  Sper ca aceste informaţii să vă fie utile şi să vă invite la noi provocări.

Sursa Featured Image

Comentarii

ARTICOL RECOMANDAT

  1. Adriana Bodea

    1 decembrie

    am si e o intrebare.spuneti-mi va rog odata pictate canile sau paharele cu vopseaua aceasta se pot spala?

  2. Cristina

    1 august

    Unde pot gasi hopsea pentru haine/textile in Cluj? multumesc!

  3. Ani

    14 mai

    Ma bucur din suflet sa aud ca v-au fost de folos .

  4. vavaly

    13 mai

    Foarte utile aceste informatii despre vopseluri si pictura, eu am invatat multe din cele doua articole, mi-am sstructurat ideile in aceasta privinta. Multumesc mult!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share