CITEȘTI

Croșetează – suport de pahare în culori sola...

Croșetează – suport de pahare în culori solare

Distribuie articolul:
Share

Vara e pe aproape. Ești pregătită? Pregătită să stai în grădină la umbră și să savurezi o limonadă, alscultând bâzâitul albinelor și ciripitul molatic al păsărilor. Știi căldura aceea moleșitoare și lumina aceea aurie care transformă decorul, pulsația soarelui zăpăcind plantele, valurile dogoritoare? Rețetă de limonadă nu-ți voi da, dar o rețetă … solară care să îți decoreze masa vei gasi mai jos: suport de pahare în formă de floare. Am combinat 3 culori de vara: alb pur ca cel al margaretelor, galben pai și galben intens ca soarele. Încearcă și tu.

Iată mai jos schema, destul de simplă, după care să croșetezi suporturile de pahare. Se lucrează în cerc pentru baza suportului, de obicei cu piciorușe simple pentru ca lucrul să nu se ridice și paharul să nu stea înclinat. Petalele au o combinație de ochiuri mai complicate, dar … chiar că nu e greu.

R1: începi cu firul alb; lănțișor cu 6 ochiuri, pe care îl prinzi în cerc cu punct alunecat.

R2: în fiecare ochi lucrezi câte 12 piciorușe simple – vei avea 12 ochiuri.

R3: lucrezi în primul ochi un picioruș simplu, în al doilea ochi lucrezi 2 piciorușe simple (înmulțești) și repeți până la capăt; nu uita să-ți marchezi începutul rândului cu un fir de altă culoare.

R4: 2 piciorușe simple, în al treilea ochi înmulțești.

R5: 3 piciorușe simple, în al patrulea înmulțești.

R6: 4 piciorușe simple, în al cincilea înmulțești.

R7: 5 piciorușe simple, în al șaselea înmulțești.

R8: schimbi ața – lucrezi cu cea galben deschis – 6 piciorușe simple, în al șaptelea ochi înmulțești – vei avea un total de 48 de ochi.

Petalele – lucrezi cu galben intens – inserezi ața în primul ochi și croșetezi un ochi; lănțișor de 2 ochiuri tot aici; 1 picioruș dublu în ochiul următor din lucru; 2 piciorușe jumătate triple în următorul ochi din lucru; 2 piciorușe triple în următorul ochi din lucru; 2 piciorușe jumătate triple în următorul ochi din lucru; 1 picioruș dublu în următorul ochi din lucru; picioruș simplu în următorul ochi; punct alunecat în al optulea ochi. Gata petala. Pornești la următoarea. Urmărește și filmul pentru a vedea cum să lucrezi o petală.

Explicație: la piciorușul jumătate triplu dai firul după croșetă de 2 ori, inserezi în ochi și tragi firul formând un ochi. Ai pe croșetă 4 ochiuri. Îi lucrezi doi câte doi.

Explicație: la piciorușul triplu, dai firul după croșetă de 3 ori, inserezi în ochi și tragi firul formând un ochi. Ai 5 ochiuri pe croșetă și le lucrezi două câte două.

Aceasta e floarea – suportul de pahar – în culori solare, strălucitoare.

Dacă dorești, le poți atașa o codiță.

Așteptăm pe adresa redacției poze cu suporturile realizate de tine după această schemă. Folosește alte combinații de culori pentru a obține flori fantastice și deosebite. Marcheaza-ți pozele cu watermark, iar noi le vom publica să le vadă toată lumea.

Spor la lucru și ție.

Dacă te-a inspirat tutorialul meu și ai croșetat suporturi pentur pahare, trimite-ne poza ta pe adresa [email protected]. Semnează-ți poza cu watermark pentru a arăta că îți aparține și pentru a face cunoscută munca ta. Noi vom publica cele mai reușite creații.

Ema

Comentarii

ARTICOL RECOMANDAT

  1. Simona

    6 decembrie

    Ce frumoase sunt!

  2. Sweet! Foarte frumoasa ideea

  3. Rux Copilarim

    15 mai

    Ema ce dragalase sunt:D!!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share