CITEȘTI

Dark Alley Cat – pisică a străzii cu ochi și...

Dark Alley Cat – pisică a străzii cu ochi și personalitate de om

Distribuie articolul:
Share

Și din nou despre pisici… Aceste creaturi minunate inspiră atât de multă lume să facă lucruri unice și expresive. Un bun exemplu, servește artista – Veronika Lozovaya, care ne-a oferit interviul ce urmează. Fă-ți timp să cunoști și să îndrăgești Dark Alley Cats.

Spune-ne ceva despre tine.
Numele meu este Veronika Lozovaya.  Am 30 de ani. Sunt dintr-un orășel mic din nordul Rusiei. Îmi place să pictez de când mă țin minte. Am visat să pot obține diplomă în artă, dar probabil eram prea speriată crezând că nu sunt suficient de bună ca să fiu acceptată. După școală, am studiat lingvistica și psihologia la universitate și am ajuns să lucrez ca intepret de limbă engleză – rusă la o mină de aur, activitate care mi-a plăcut destul de mult. La locul de muncă l-am cunoscut pe soțul meu. Acum, locuiesc în Statele Unite cu soțul și fiul meu de 4 ani. Sunt o mămică casnică. Din moment ce nu lucrez pot să-mi concentrez cu adevărat atenția asupra păpușilor pe care le iubesc atât de mult. Plouă des în Washington și acesta este timpul cel mai potrivit ca să-mi hrănesc imaginația.

Veronika Lozovaya

Goth Circus Cats Doom and Gloom

Când ai descoperit pentru prima dată că ai talent în artă? Cum ai început să faci aceste păpuși? De ce pisici?
Am simțit nevoia să creez de mic copil, îmi amintesc că nu-mi era de ajuns doar să mă joc cu păpușile și jucăriile, trebuia să le schimb hainele, să le tai părul, să le machiez cu un creion. Părinții obișnuiau să-mi spună că n-o să-mi mai cumpere alte păpuși vreodată, pentru că aveam să le distrug oarecum, dar eu am realizat că schimbările le făceau mult mai personale pentru mine și m-a ajutat să-mi dezvolt creativitatea și să cresc un artist.
Am încercat destul de mult să lucrez cu de toate ca să găsesc modul perfect de a mă exprima. Am făcut sculpturi din lut polimeric, am cusut, am tricotat și alte meșteșuguri. M-am îndrăgostit de aspectul gotic. De atunci starea mea de spirit gotic se observă în toate proiectele de artă pe care le fac.

Veronika Lozovaya

Gothic Artist Cat Freddy

Ideea de Dark Alley Cat a fost ca o lumină în mintea mea, cu adevărat. Mi-a venit într-o noapte și nu aveam nici o idee de unde să încep. Pisica este parte a culturii gotice, iată de ce nu m-am gândit  la alt animal. Am vrut să vin cu ceva nou. În capul meu aveam această imagine de tip întunecat, trist, răutăcios dar totodată atractiv – tipul de bărbat care atrage atât de multe fete inclusiv pe mine, și am vrut să arăt acest personaj printr-o pisică. Este ca și cum unii oameni cred că după moarte pot deveni orice altă creatură într-o altă viață. Am petrecut câteva nopți nedormite și am făcut păpuși de probă, am tăiat pentru materiale câteva jachete vechi ale soțului meu, multe lucruri din acele experimente au ajuns la coșul de gunoi. Acesta este modul în care s-a născut prima pisică Dark Alley Cat, pisică a străzii cu ochi și personalitate de om.

Veronika Lozovaya

Gothic Artist Cat Lou

Cum îți vin ideile?  De unde te inspiri?
Inspirația mea vine din interior. Am atât de multe istorioare în cap, unele dintre ele durează ani de zile. Pisicile mele trăiesc în imaginația mea, nu fac niciodată schițe. Pot să mă inspir de la un cuvânt pe care-l aud și mai apoi îl dezvolt într-o serie de pisici. Mă inspir din muzica pe care o ascult. Spre exemplu acum ascult Nightwish „Imaginaerum”. O  formație finlandeză de metal simfonic, pe care o iubesc de ani de zile și pisicile mele recente (Circus Cats) au fost inspirate din cântecele lor noi. Sunt de asemenea momente când mă las dusă de val și las pisicile să-mi spună povestea lor înainte ca eu sa o spun cumpărătorului.

Cum descrii stilul tău?
Este complicat să definesc un anumit stil cu care lucrez. Este un amestec de stiluri. Unul din prietenii mei de pe internet a spus : ” Sunt atât de fantastice/gotice, întunecate, cu ochi captivanți și apoi acest nas superb și atât de adorabil în formă de inimioară… este ca un echilibru perfect de…  de tot…” . Nu am putut să găsesc cuvinte mai bune ca acestea.

Veronika Lozovaya

Gothic Artist Cat Pumpkin

Îți amintești cine a cumpărat prima ta păpușă? Poți să ne-o arăți și nouă?
Prima pisică pe care am vândut-o a fost Sam. N-o să-l uit niciodată pe Sam. Doamna care l-a adoptat a făcut multe fotografii cu el și a scris o carte despre călătoria acestuia. Mi-a trimis și mie cartea, când am primit-o am fost uimită.

Veronika Lozovaya

Goth Creepy Artist Cat Sam

Când ai început afacerea personală și cum?
Din întâmplare am dat de Etsy pe internet, acum câțiva ani în urmă, atunci am început să vând creațiile mele online.

Ne poți spune și nouă la ce trebuie să atragem atenția atunci când vrem să transformăm hobby-ul în afacere?
Păpușile mele sunt un hobby care plătesc costul materialelor și aduc ceva bani. Cred ca cuvântul ‘afacere’ e prea mare. Trebuie să reduc din accesorii și materiale. Cheltuiesc foarte mult pe pisicile mele, pentru că sunt ca și copiii mei și-mi doresc să aibă tot ce-i mai bun 🙂 Așadar, cred că trebuie cu adevărat să atrageți atenție la cheltuielile pe care le faceți dacă vreți să obțineți un profit. Iar în al doilea rând, să vă asigurați că oferiți un produs de înaltă calitate.

Veronika Lozovaya

Gothic Artist Cat Marcel

Ce faci la moment? Ne spui și nouă?
La moment lucrez asupra păpușilor pentru spectacolul online Friends of Teddy. Trebuie să fac cel puțin 5 păpuși (maximum 10 păpuși). Acesta va fi primul spectacol la care particip și sunt foarte încântată. Spectacolul va prezenta animale confecționate de 75 de artiști talentați din toată lumea. Pisicile pe care le fac la moment sunt special concepute pentru acest spectacol și nu pot fi afișate oriunde, aceasta este una din regulile spectacolului. Examinarea acestora și voturile vor începe pe data de 29 iunie, spectacolul în sine va începe vineri pe data de 13 iulie și va dura până pe data de 15 iulie, 2012. Toată lumea va putea să cumpere animalele preferate în acest interval de timp.
Organizezi ateliere de lucru sau lecții specializate? Dacă da, spune-ne mai multe despre acestea. 
Nu organizez ateliere de lucru. Simt că încă mai am multe de învățat ca să-mi îmbunătățesc abilitățile, m-aș simți ciudat încercând să învăț pe altcineva. Eu găsesc întotdeauna metode noi și foarte bune să fac lucrurile bine.

Veronika Lozovaya

Gothic Artist Cat Felix

Ce materiale și accesorii folosești pentru a face păpușile „Dark Alley Cat”  ?
Cos păpușile mele din schulte – mohair, același material pe care-l folosesc artiștii care fac urși, țesături tricotate și bumbac. Pe alocuri folosesc lână pentru împâslire, pastă polimerică pentru gheare și dinți. Umplu păpușile cu  poly fill și poly pellets. Le pictez fața cu vopsea acrilică și pastele. Petrec mult timp în magazinele artizanale locale, căutând accesorii mici, nasturi și ornamente. De asemenea îmi place să pictez nasturii și materialele pentru îmbrăcăminte, totuși încerc să nu le încarc cu prea multe detalii.

Cât timp îți ia să faci o pisică?
De obicei îmi ia o săptămână să fac o pisică.

Veronika Lozovaya

Goth Creepy Prisoner Cat Jack

Cine cumpără păușile de autor?
Oricine. Îndeosebi colecționarii de păpuși, plușuri și Teddies. Poate fi cineva care își poate permite o operă scumpă de artă sau oameni care plătesc pentru că le place și pur și simplu trebuie s-o aibă la ei acasă.

Într-un final, ce sfat poți să dai unui tânăr artist care se întreabă de unde să înceapă?
Le-aș spune să aibă multă răbdare. Ar putea fi foarte frustrant pentru un artist în devenire. Succesul nu vine într-o zi. Trebuie să-i oferiți timp. Ai admiratori, trebuie doar să-i găsești și să-i lași să te cunoască și să-ți descopere arta. Nu trebuie să fii perfect. Trebuie să crezi cu toată inima în ceea ce faci. Dacă pui inimă și suflet, aceasta va străluci prin creațiile tale.

interviu realizat de Gaby Galamaga
Dacă îți plac interviurile realizate de mine, abonează-te și la pagina mea de Facebook 

Comentarii

Salut, mă numesc Gabriela Galamaga. Sunt designer și creator de produs. De mai bine de 12 ani creez păpuși, ursuleți teddy și decorațiuni de interior. De profesie sunt editor de imagine și redactor. De un an și jumătate sunt mama unui băiețel minunat. Sunt pasionată de artă și film. Îmi plac cărțile pentru copii și biografiile. În timpul liber creez lucruri de mână și scriu texte. Visez într-o bună zi să public o carte pentru copii. Sper că veți citi cu plăcere interviurile mele pe Revista Atelierul iar tutorialele pas cu pas vă vor inspira și pe voi să creați lucruri de mână.

ARTICOL RECOMANDAT

  1. Ai un simt artistic foarte dezvoltat iar pisicile cu parfum gotic au acel ceva ce te cuceresc. Felicitări!
    Spor să ai la cât mai multe creații inspirate!

  2. sunt super…desi toate atat de suparate si imbufnate
    felicitari pentru interviu si articol…foarte reusit 🙂

  3. super,felicitari!!!!!

  4. Doamne, Dumnezeuleeeeeeeeeee! Asta da arta! Asta da artist!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share