CITEȘTI

Organizare – croșetează un necessaire

Organizare – croșetează un necessaire

Distribuie articolul:
Share

Îmi place să fiu organizată; nu doar pentru că așa găsesc mai ușor lucrurile, ci și pentru că sunt momente în care ordinea, la scară mică sau mare, mă calmează și mă inspiră – ordine în calculator printre foldere și documente, ordine în camera fetiței mele, ordine printre florile din balcon, prin dulapul cu haine… Ordinea în camera copilului cred că e cel mai greu lucru – în fond nici nu e chiar de mare inspirație pentru cea mică și după ce-i fac eu ordine, ea nu-și mai găsește lucrurile și, căutându-le, transformă în 5 minute spațiul pe care eu m-am străduit să-l organizez. Noi avem o problemă cu creioanele: sunt peste tot și niciodată nu stau toate într-un singur loc. Așa că: organizare. Pentru început i-am croșetat un penar pentru carioci. Am folosit culori vesele și i-am aplicat 2 cireșe ochioase. În timp ce-l lucram m-am gândit la faptul că și mie mi-ar prinde bine unul – un necessaire – să-mi organizeze mărunțișurile.

Acesta e un proiect pentru începători: partea de croșetat o foarte simplă. Problema va fi la decorare, dar nici acolo nu e greu, deoarece imaginația își face datoria.

Începi cu un lănțișor cu 45 de ochiuri. Pentru o aproximare corectă, compară lucrul cu un creion – lucrul tău trebuie să fie mai lung decat creionul.

Croșetezi două părți identice cu picioruș simplu. La capăt de rând, înainte să întorci lucrul, croșetezi un lănțișor cu 1 ochi; apoi croșetezi rândul următor cu piciorușe simple. Cele două părți pot fi cât vrei tu de înalte. Eu am croșetat 10 rânduri.

După ce ai terminat cele două părți, trebuie să le unești. Dacă îți e mai ușor, le poți coase folosind un ac. Sau le poți uni cu croșeta: inserezi croșeta în fiecare spațiu și croșetezi piciorușe simple. Când ai terminat, întorci penarul, pentru ca această cusătură să fie în interior.

Urmează decorarea. Eu m-am inspirat din vara care se apropie și am aplicat două cireșe.

Ca să faci cireșele, croșetezi în cerc două … cireșe. Pornești cu un lănțișor cu 6 ochiuri, în fiecare ochi croșetezi câte două piciorușe simple până obții 12 ochiuri; mergi apoi în spirală, croșetând încă 3-4 piciorușe simple până când cireșele devin atât de mari cât dorești. Lași un fir mai lung pentru a putea să le coși.

Coși cireșele folosind un ac și ața care ți-a rămas.

Pentru codițe – croșetezi lănțișor direct pe lucru: inserezi croșeta acolo unde trebuie să înceapă codița, faci prima dată un ochi simplu, apoi inserezi croșeta într-un spațiu din lucru, croșetezi un picioruș simplu și tot așa până termini.

Poți alege ca penarul sau necessaire-ul tău să se încheie cu un fermoar, cu un nasture sau cu un șiret. Dacă alegi un fermoar, trebuie să-l coși pe marginea de sus. Eu am ales ca al meu să se încheie cu un nasture. Pe partea din spate, la mijloc, am croșetat direct din material 10 ochiuri cu piciorușe simple pentru a fi bareta care se încheie. În față am cusut un nasture.

Acesta e penarul copilului sau necessaire-ul tău.

Mărunțișurile vor fi acum organizate. Cred că ar fi și un cadou potrivit pentru un copil sau pentru o mămică ori bunică. De ce nu și pentru tati, dacă folosești o culoare neutră: gri, albastru, maro pe care să atașezi … o ancoră spre exemplu.

Dacă te-a inspirat tutorialul meu și ai croșetat un penar sau un necessaire, trimite-ne poza ta pe adresa [email protected]. Semnează-ți poza cu watermark pentru a arăta că îți aparține și pentru a face cunoscută munca ta. Noi vom publica cele mai reușite creații.

Spor la lucru și vouă!

Ema

Comentarii

ARTICOL RECOMANDAT

  1. Dani

    9 august

    De unde cumparati atele de crosetat? M-a apucat de curand curiozitatea cu crosetatul, si as vrea sa cumpar bumbac, si evident culori vesele. Ceva magazine online daca stiti, mi-ar fi de folos.
    Merci!

    • Eu cumpar atele de la merceria din oras. Folosesc fir de lana acryl. dar daca vei cauta pe Internet, cu siguranta vei gasi magazine online care vand tot felul de ate. Spor la lucru si sa ne trimiti poze cu creatiile tale. Ema

  2. monica

    14 iunie

    foarte dragut si am facut ceva asemantor http://www.facebook.com/photo.php?fbid=367622079965173&set=a.367621956631852.84819.179989425395107&type=3&theater
    sora mea o foloseste k si portfard

  3. Hihi!!! Ce fain este!!! Eu am gentuta cu ciresele 😀 Superb!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share