CITEȘTI

AnTanTe – „O alternativă originală pen...

AnTanTe – „O alternativă originală pentru shopping-ul clasic.”

AnTanTe
Distribuie articolul:
Share

Ați aflat? A venit VARA!! Obiectul meu vestimentar preferat îmi face cu ochiul … de pe monitor! Cum care obiect vestimentar preferat? Tricoul. Îmi plac foarte mult tricourile – nu se demodează, sunt lejere și dacă mai sunt și originale … Bun venit vară!!

Am avut plăcerea să realizez un interviu cu AnTanTe și vă invit să îl citiți mai jos:

 

AnTanTe

Rux:  Bună! Trebuie să recunosc că m-am plimbat o zi întreagă pe blogul AnTanTe admirând tricouri care mai de care mai interesante și bineînțeles ooak, sau pe românește unicat. Cine se află în spatele proiectului AnTanTe?

AnTanTeAnTanTe este format mai exact din două prietene: Raluca Văleanu și Ioana Vlăsceanu. Ne-am cunoscut la facultate fiind colege de grupă dar ne-am apropiat foarte repede și de mai bine de șase ani putem spune că am devenit mai mult decât prietene. Desigur de când am început să lucrăm la proiectul AnTanTe am devenit și parteneri de afaceri și știm să ne împărțim atribuțiile și sarcinile ca totul să iasă bine.

AnTanTe

Rux: Cum a apărut AnTanTe și care este povestea numelui ales pentru proiect ?

AnTanTe:  Conceptul “AnTanTe” a luat naștere mai mult dintr-o joacă și din dorinţa noastră de a crea articole vestimentare unice şi inedite. AnTanTe a apărut de aproape trei ani când ne-a venit ideea să ne facem pentru noi câteva tricouri pictate. Toti cei care le-au văzut le-au apreciat foarte mult și prietenele noastre au vrut și pentru ele. Am participat la un târg de specialitate, Fabrica de Handmade, cu o minicolecție de tricouri de unde am primit numai feedback pozitiv și ne-am făcut primii clienți. Apoi am prins din ce în ce mai mult curaj și acum avem o listă întreagă de clienți fideli, colaborări cu magazine de specialitate și multe evenimente la care participăm. După o lungă sesiune de brainstorming în care doream să găsim acel nume care să exprime: optimism, jovialitate și să fie reținut ușor deoarece amintește tuturor de jocurile copilăriei, am găsit și rezultatul. Ni s-a părut că AnTanTe se potrivește perfect cu ceea ce vrem să exprimam prin tricourile noastre și că este exact acel element de personalitate de care aveam nevoie.

AnTanTe

Rux: Care este povestea unui tricou AnTanTe ? Cum prinde el viață?

AnTanTe:  Activitatea de creație este una foarte distractivă deși durează ore întregi în fiecare zi, ajungându-se câteodata și la nopți albe. După ce este realizată schița, începe partea de pictură unde, în funcție de inspirația de moment ne alegem culorile și combinațiile de nuanțe și la final alegem materialele  pe care le atașăm pentru ca fiecare compoziție să  fie completă. Tricourile AnTanTe sunt realizate integral manual, de la modificarea formei tricoului simplu până la atașarea ultimelor detalii, deci un tricou care are şi materiale ataşate în afară de schiţa pictată poate dura şi 3 ore până este finalizat.

AnTanTe

Rux: Nu am putut să nu observ că, deși nu sunt prezentate ca și colecții, creațiile pot fi grupate pe teme  – de exemplu sunt tricouri cu balerine, sau tricouri cu pisicuțe, sau cu scris…  Din punct de vedere al cererii, care tricouri sunt cele mai îndrăgite ?

AnTanTe:  Putem spune că toate modelele AnTanTe sunt apreciate în rândul clienților noștri dar o mare căutare o au tricourile cu pisicuțe, cu balerine sau cele mai lungi colorate abstract. De-a lungul timpului am primit o mulțime de cereri personalizate de la clienții noștri –  de la mesaje inedite până la caricaturi sau personaje favorite.

AnTanTe

Rux: Care este creația AnTanTe preferată și de ce?

AnTanTe:  Ne este greu să alegem o creație preferată deoarece toate ne sunt extreme de dragi și le-am purta cu mândrie. Dar mie una (Ioana) îmi plac foarte mult cele tip frac cu material la spate și cele cu replică din basme.

AnTanTe

Raluca: Eu sunt fan tricourile AnTanTe cu pisicuțe sau orice alte animăluțe pictate.

AnTanTe

Rux: Care sunt criteriile de alegere a materialelor folosite ?  Ce alte materiale și tehnici ar experimenta AnTanTe?

AnTanTe: În materie de culori pentru textile suntem foarte exigente și alegem cele mai bune materiale, iar în ceea ce privește restul accesoriilor de pe tricouri nu putem spune că avem limite. Avem tricouri cu dantele, panglici, blugi, nasturi, fermoare, blană, ținte, capse și multe alte materiale în funcție de ideile pe care vrem să le punem în practică.

AnTanTe

AnTanTe

Rux: Este fenomenul handmade înțeles corect la noi? Cum sunt privite creațiile handmade de potențialii clienți?

AnTanTe:  Credem că în ultimii ani s-a dezvoltat destul de mult acest fenomen iar oamenii au  început să fie din ce în ce mai receptivi la ceea ce înseamnă handmade și își doresc tot mai mult să iasă din tipare sau din anonimat cu astfel de creații lucrate manual. În ceea ce privește tricourile noastre vă putem spune că acum avem clienți fideli care ne apreciază foarte mult creațiile și le poartă din ce în ce mai des.

AnTanTe

Rux: Fiecare creator are parte de momente hazlii în atelierul de creație (sau poate pe moment nu foarte hazlii, dar devenite astfel cu timpul) . Care ar fi acesta pentru AnTanTe?

AnTanTe:  Noi suntem amândouă niște firi foarte vesele și mereu puse pe glume (puteți întreba pe oricine ne cunoaște și vă poate confirma) așa că în atelierul nostru fiecare zi este plină de glume și momente amuzante. Nu trece o zi fără să râdem copios din nenumarate motive așa că îmi este greu să vă povestesc unul acum.

AnTanTe

Rux: Ce proiecte ne pregătește AnTanTe?

AnTanTe:  De curând ne-am mutat într-un atelier nou și dorim să dezvoltăm conceptul AnTanTe și spre partea de rochii pictate manual și să scoatem o colecție mai amplă și pentru copii. În rest, de fiecare dată suntem în căutare de modele noi și vrem să apărem în permanență cu noi surprize pentru cumpărătorii noștri.

 AnTanTe

AnTanTe

Rux: Mulțumesc pentru interviul acordat, dar și pentru participarea la evenimentul aniversar organizat cu ocazia celor 2 ani de Revista Atelierul. Ce mesaj are AnTanTe pentru cititorii revistei, dar și pentru cei care își doresc să pătrundă în lumea magică a lucrului de mână?

AnTanTe: Ne bucurăm că există oameni care apreciază curentul handmade și dorim să fim tot timpul la înălțimea așteptărilor lor, să îi surprindem de fiecare dată cu creațiile nostre și să  fim o alternativă originală pentru shoppingul classic. În ceea ce privește pe cei ce își doresc să se apuce de un proiect handmade, cel mai important sfat este să creadă în visul lor și să facă totul din pasiune pentru că, în acest fel, cu pași mărunți, se poate construi ceva solid.

AnTanTe

Le mulțumesc Ioanei si Ralucăi pentru că au răspuns invitației noastre! Vă invit să le vizitați blogul  aici: AnTanTe.

Fotografiile publicate în acest articol aparțin Ralucăi Văleanu și Ioanei Vlăsceanu și au fost publicate cu acordul lor.

Comentarii

ARTICOL RECOMANDAT

  1. un interviu interesant…ce sa mai spun de tricouri…hi hi hi….splendide!!!!….fetelor mult succes va doresc!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share