CITEȘTI

Doricica …”este parte din viața mea”

Doricica …”este parte din viața mea”

Doricica
Distribuie articolul:
Share

Astăzi vă propun să evadăm în lumea copiilor creată de Doriana Drăghici! Cu siguranță veți găsi cel puțin o jucărie care să vă facă fie cu ochiul, fie cu mâna, fie cu… de ce nu, ”coarne bourești”!! Vă invit să citiți mai jos interviul realizat cu Doriana pentru Revista Atelierul.

Rux: Bună! Eu sunt foarte curioasă să aflu cine se află în spatele acestui proiect, cine este Doricica?

Doriana Drăghici: Bună, Doricica sunt eu Doriana Drăghici (prietenii îmi spun Dorica- de aici Doricica), consilier bancar de 6 ani și de 2 ani soție și mamă. Am 31 de ani și un băiețel de 1 an și 8 luni. Doricica, uneori, mai înseamnă și soțul meu Radu, care mă ajută în zilele pline. Știe să umple păpușile cu puf siliconic.

Doriana Drăghici - Doricica

Rux: Te rog să ne spui câteva cuvinte despre proiectul tău – vrem să îi cunoaștem povestea!

Doriana: Nu l-aș numi proiect, este parte din viața mea,  parte care îmi aduce satisfacții maxime, zâmbetele copiilor sunt minunate. Dacă stau bine să mă gândesc totul a început când eram foarte mică. Bunica mea a fost croitoreasă iar eu „furam” resturile de textile să creez garderobe păpușilor din dotare; uneori ieșeau, alteori, nu, iar acum de când sunt acasă în concediu am readus copilăria în viața mea! Când a apărut Tudor în viața mea mi-am dorit jucării altfel pentru el și așa a luat viață “Doricica”.

Doricica

Rux: Nu am putut să nu observ că jucăriile pe care le realizezi au fiecare povestea ei. Care este traseul parcurs de jucării de la idee la produsul final?

Doriana:  Da, așa este, fiecare jucărie are povestea ei, de multe ori povestea dorită de mine pentru ele, dar nu tot timpul. De exemplu în weekend am fost la un târg și Jania a luat viață acolo, de aceea și povestea cu muzeele – târgul a fost în curtea unui muzeu. Fac schițe și tipare. Unele sunt unicat, la altele lucrez în serii mici, dar cel mai mult timp îl aloc broderiilor manuale (asta crește și prețul produsului, care uneori îl face greu de vândut).

Doricica

Rux: Ce îți place mai mult să creezi: jucării din fetru/alt material cusute sau jucării tricotate? Care sunt căutate mai mult?

Doriana: Cele mai aproape de sufletul meu sunt jucăriile cusute din bumbac. Mi se par cele mai delicate și cele mai bine primite de copii. Căutate sunt și cele tricotate, dar mai mult de părinți :).

Doricica

Rux: Dacă ar fi să realizezi o colecție tematică ce subiect ai alege? Cum îți imaginezi că ar arăta?

Doriana: O colecție tematică de jucării? Uuuuu…. mi-ar plăcea o colecție de pirați, cu vapoare și pânze, cu haine zdrențuroase și picioare de lemn, dar astea ar face parte din categoria jucăriilor de colecție, nu pentru copii.

Doricica

Rux: Cum sunt primite de public jucăriile realizate manual? Consideri că lumea face diferența între un produs unicat, sau un model realizat în serie limitată și jucăriile realizate pe bandă, în fabrică?

Doriana: Din păcate oamenii nu sunt așa de receptivi cum mi-aș dori, însă cei care au încercat rămân fideli; cred că asta se va dezvolta în timp. Am două doamne care periodic cumpără jucării pentru copii lor, uneori chiar săptămânal. Sunt multe persoane care apreciază seriile limitate sau unicat.

Doricica

Rux: Povestește-ne o întâmplare hazlie din timpul lucrului!

Doriana: Sunt mai multe, cele mai des întâlnite sunt când termin o jucărie , iar Tudor se îndrăgostește de ea și o vrea pentru el. Îți imaginezi că are o colecție de  păpuși pentru fetițe ;).

Doricica

Doricica

Rux: Ce alte obiecte handmade îți mai place să creezi?

Doriana: Creez și broșe din fetru cusute manual, broșe care păstrează aceeași idee jucăușă. Am o colecție întreagă de broșe din fetru cu animăluțe sau fructe.

Doricica

Rux: Ce pregătește Doricica în acest moment?

Doriana: Acum lucrez la o colecție de animale: crocodili, cămile, hipopotami, etc…

Doricica

Doricica

Rux: Îți multumesc atât pentru interviu, cât dar și pentru ca ai fost alături de Revista Atelierul la momentul aniversar. În încheiere ai dori să transmiți ceva cititorilor revistei, dar și celor care își doresc să pătrundă în lumea magică a lucrului de mână?

Doriana: Și eu îți mulțumesc! Tuturor aș vrea să le transmit că în lumea lucrului de mână este magic și relaxant. Să se lase purtați în aceasta lume de vis.

Doricica

 

Îi mulțumesc Dorianei pentru că a răspuns invitației noastre! Vă invit să îi vizitați blogul  aici: Doricica Handmade.

Fotografiile publicate în acest articol aparțin Dorianei Drăghici și au fost publicate cu acordul ei.

Comentarii

ARTICOL RECOMANDAT

  1. Anonim

    5 iulie

    Minunate! Pe gustul meu.
    .
    Am admirat, Aurora

  2. Aurora Luchian

    29 octombrie

    Admirabil! Este şi una din pasiunele mele şi ştiu câtă migală şi dragoste trebuie investită… Aurora, cu stimă

  3. Amalia Popescu

    24 octombrie

    Super idei !

    • Aurora Luchian

      29 octombrie

      De admirat! Este şi una din pasiunele mele şi ştiu câtă migală şi dragoste trebuie investită…Aurora, cu stimă

  4. Laura Ungureanu

    12 septembrie

    Frumoase creatii ! Felicitari ! 🙂

  5. Laura Ungureanu

    12 septembrie

    Frumoase creatii ! Felicitari ! 🙂

  6. Doricica

    15 iulie

    Multumesc Lavi! Ma bucur tare mult ca iti plac jucariile mele!

  7. Lavi

    11 iulie

    Felicitari! Este un lucru minunat ceea ce faci!!!

  8. Doricica

    15 iunie

    Mihaela,
    Si eu curand incetez concediul de crestere copil, incep job-ul meu de zi cu zi, dar trebuie sa imi gasesc/pastrez timp si pentru hobby-ul meu care este fff important pentru mine. Sper sa iti gasesti si tu o „portita” pentru asta. Te imbratisez cu drag si spor iti doresc!

  9. Mihaela

    14 iunie

    Dragă Doricica, de curând am devenit mama celui de-al treilea băieţel şi am îndrăznit şi eu să creez căteva jucării. Copiii au fost foarte bucuroşi, ceea ce mi-a dat curaj. Ce-mi lipseşte acum e timpul pentru un hobby, reuşesc să „ciupesc” câte puţin.
    Şi eu mă jucam cu drag cu peticele de pânză – la mine, mama e croitoreasă dar nu prea s-a înfipt să mă înveţe multe, probabil din dorinţa de a mă îndrepta spre o viaţă mai uşoară. Am învăţat câte ceva dar îmi place şi să cos goblen, să tricotez, să croşetez. Mi-ar plăcea să învăţ să brodez. Broderia, dantela, dantela brodată, mi se par lucrături de o fineţe deosebită.
    Jucăriile tale sunt minunate.
    Eu mai fac planuri, deocamdată. 🙂
    Succes mai departe!

  10. Cati

    14 iunie

    Sunt foarte faine !

  11. Georgi Ana

    14 iunie

    Foarte frumoase papusi, o idee geniala in marea de plastic care ne sufoca. Felicitari Doricica!

  12. Doricica

    14 iunie

    Multumesc Rux! Esti minunata!

    • Rux Copilarim

      14 iunie

      Mi-a facut o deosebita placere!! 🙂

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share