Doricica …”este parte din viața mea”

Distribuie articolul:
Share

Astăzi vă propun să evadăm în lumea copiilor creată de Doriana Drăghici! Cu siguranță veți găsi cel puțin o jucărie care să vă facă fie cu ochiul, fie cu mâna, fie cu… de ce nu, ”coarne bourești”!! Vă invit să citiți mai jos interviul realizat cu Doriana pentru Revista Atelierul.

Rux: Bună! Eu sunt foarte curioasă să aflu cine se află în spatele acestui proiect, cine este Doricica?

Doriana Drăghici: Bună, Doricica sunt eu Doriana Drăghici (prietenii îmi spun Dorica- de aici Doricica), consilier bancar de 6 ani și de 2 ani soție și mamă. Am 31 de ani și un băiețel de 1 an și 8 luni. Doricica, uneori, mai înseamnă și soțul meu Radu, care mă ajută în zilele pline. Știe să umple păpușile cu puf siliconic.

Doriana Drăghici - Doricica

Rux: Te rog să ne spui câteva cuvinte despre proiectul tău – vrem să îi cunoaștem povestea!

Doriana: Nu l-aș numi proiect, este parte din viața mea,  parte care îmi aduce satisfacții maxime, zâmbetele copiilor sunt minunate. Dacă stau bine să mă gândesc totul a început când eram foarte mică. Bunica mea a fost croitoreasă iar eu „furam” resturile de textile să creez garderobe păpușilor din dotare; uneori ieșeau, alteori, nu, iar acum de când sunt acasă în concediu am readus copilăria în viața mea! Când a apărut Tudor în viața mea mi-am dorit jucării altfel pentru el și așa a luat viață “Doricica”.

Doricica

Rux: Nu am putut să nu observ că jucăriile pe care le realizezi au fiecare povestea ei. Care este traseul parcurs de jucării de la idee la produsul final?

Doriana:  Da, așa este, fiecare jucărie are povestea ei, de multe ori povestea dorită de mine pentru ele, dar nu tot timpul. De exemplu în weekend am fost la un târg și Jania a luat viață acolo, de aceea și povestea cu muzeele – târgul a fost în curtea unui muzeu. Fac schițe și tipare. Unele sunt unicat, la altele lucrez în serii mici, dar cel mai mult timp îl aloc broderiilor manuale (asta crește și prețul produsului, care uneori îl face greu de vândut).

Doricica

Rux: Ce îți place mai mult să creezi: jucării din fetru/alt material cusute sau jucării tricotate? Care sunt căutate mai mult?

Doriana: Cele mai aproape de sufletul meu sunt jucăriile cusute din bumbac. Mi se par cele mai delicate și cele mai bine primite de copii. Căutate sunt și cele tricotate, dar mai mult de părinți :).

Doricica

Rux: Dacă ar fi să realizezi o colecție tematică ce subiect ai alege? Cum îți imaginezi că ar arăta?

Doriana: O colecție tematică de jucării? Uuuuu…. mi-ar plăcea o colecție de pirați, cu vapoare și pânze, cu haine zdrențuroase și picioare de lemn, dar astea ar face parte din categoria jucăriilor de colecție, nu pentru copii.

Doricica

Rux: Cum sunt primite de public jucăriile realizate manual? Consideri că lumea face diferența între un produs unicat, sau un model realizat în serie limitată și jucăriile realizate pe bandă, în fabrică?

Doriana: Din păcate oamenii nu sunt așa de receptivi cum mi-aș dori, însă cei care au încercat rămân fideli; cred că asta se va dezvolta în timp. Am două doamne care periodic cumpără jucării pentru copii lor, uneori chiar săptămânal. Sunt multe persoane care apreciază seriile limitate sau unicat.

Doricica

Rux: Povestește-ne o întâmplare hazlie din timpul lucrului!

Doriana: Sunt mai multe, cele mai des întâlnite sunt când termin o jucărie , iar Tudor se îndrăgostește de ea și o vrea pentru el. Îți imaginezi că are o colecție de  păpuși pentru fetițe ;).

Doricica

Doricica

Rux: Ce alte obiecte handmade îți mai place să creezi?

Doriana: Creez și broșe din fetru cusute manual, broșe care păstrează aceeași idee jucăușă. Am o colecție întreagă de broșe din fetru cu animăluțe sau fructe.

Doricica

Rux: Ce pregătește Doricica în acest moment?

Doriana: Acum lucrez la o colecție de animale: crocodili, cămile, hipopotami, etc…

Doricica

Doricica

Rux: Îți multumesc atât pentru interviu, cât dar și pentru ca ai fost alături de Revista Atelierul la momentul aniversar. În încheiere ai dori să transmiți ceva cititorilor revistei, dar și celor care își doresc să pătrundă în lumea magică a lucrului de mână?

Doriana: Și eu îți mulțumesc! Tuturor aș vrea să le transmit că în lumea lucrului de mână este magic și relaxant. Să se lase purtați în aceasta lume de vis.

Doricica

 

Îi mulțumesc Dorianei pentru că a răspuns invitației noastre! Vă invit să îi vizitați blogul  aici: Doricica Handmade.

Fotografiile publicate în acest articol aparțin Dorianei Drăghici și au fost publicate cu acordul ei.

Comentarii
14 Comments
  1. Anonim
  2. Laura Ungureanu
  3. Laura Ungureanu
  4. Lavi
  5. Mihaela
  6. Georgi Ana
Share