CITEȘTI

Grădina zoologică psihedelică

Grădina zoologică psihedelică

Distribuie articolul:
Share

Personaje şi bijuterii…o combinaţie unică şi ciudată. Am fost mereu impresionată de artiştii care reuşesc să-şi creeze un stil recognoscibil, un stil aparte şi de ce nu, un personaj care le caracterizează creaţiile. Nu am reuşit să realizez încă acest lucru şi nici nu cred că aş putea crea un personaj şi apoi toate creaţiile mele să fie marcate de acel personaj. Este, însă, un mod interesant şi inedit de a te face cunoscut şi creează ceea ce numim brand.Un astfel de exemplu este Psyzoo, o lume veselă, plină de personaje similare, vesele care caracterizează creaţiile artistei. Are şi avantaje şi dezavantaje acest lucru. Este foarte ok dacă personajul/personajele pe care le creezi sunt plăcute de public şi treptat sunt recunoscute peste tot ca fiind ale tale. Ca dezavantaj, bănuiesc că este şi puţin de plafonare să urmezi aceeaşi linie în tot ce faci. Pentru a afla mai multe despre acest tip de personaj şi pentru a cunoaste personajele sale psihedelice am vorbit puţin cu artista de origine rusă, care a creat personajele Psyzoo. Mai jos găsiţi interviul însoţit de poze cu creaţiile sale, care sper să vă placă la fel de mult ca şi mie.

Bună! Te rog spune-mi ceva despre persoana din spatele acestui personaj ciudat (Psyzoo)

Bună! Numele meu este Ekaterina Zimodro şi sunt un artizan din Saint-Petersburg, autoarea proiectului rusesc Psyzoo. Dragostea mea faţă de creaţie a început în copilărie. Întregul meu timp liber îl petreceam creativ – desenând personaje animate preferate, modelând. Mai târziu am început să-mi personalizez propriile haine. Iar apoi am descoperit acest material minunat – lutul polimeric, iar de atunci nu mă mai despart de el.

Ce reprezintă Psyzoo?

Psyzoo este o lume specială, diferită, locuită de către grădina mea zoologica psihedelică (halucinogenă). Psyzoo reprezintă accesorii mistice pentru aceia care sunt atinşi de frumuseţea lumii şi care sunt deplin convinşi că cea mai naturală reacţie asupra acestui fenomen misterios care este viaţa, este o percepţie mai presus decât normalitatea.

Cum s-a născut Psyzoo? Şi cum ţi-a venit ideea să creezi acest personaj?

Acum câţiva ani am văzut pentru prima dată într-o comunitate handmade, lucruri drăguţe realizate din lut polimeric şi m-am îndrăgostit imediat de acest material. Datorită elasticităţii sale mi-a amintit de o substanţă vie, plină de viaţă. În acel moment mi-a venit ideea unor fiinţe, creaturi, pe care le pot realiza din acest material. Astfel Psyzoo a luat viaţă.

Care este sursa ta de inspiraţie?

Principala mea sursă de inspiraţie este tot ce ne înconjoară, lumea frumoasă din jurul nostru. Pur şi simplu trăiesc şi sunt inspirată, descopăr noi combinaţii ale unor lucruri normale.

Ce ştii despre fenomenul handmade din România? Cunoşti artişti români?

Sunt convinsă că sunt mulţi artişti talentaţi în România. Am descoperit lucrări frumoase ale artiştilor voştri pe Internet.

Ce-ţi place cel mai mult la lutul polimeric?

Faptul că este foarte avantajos să lucrezi cu el şi că iţi permite să întruchipezi cele mai incredibile idei.

Care sunt visele tale referitoare la handmade şi ce ai realizat până acum?

Visul meu este să îmbogăţesc frumuseţea acestei lumi creând lucruri frumoase împreună cu alţi oameni. Îmi plac şi apreciez scrisorile de apreciere ale admiratorilor Psyzoo şi reprezintă cea mai mare realizare pentru mine.

Ai un mesaj pentru cititorii noştri?

Le urez cititorilor voştri să creeze cât mai multă artă şi să nu se culce niciodată pe lauri.

Comentarii

ARTICOL RECOMANDAT

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share