CITEȘTI

Poșetă pentru fetițe – lecția de croșetat...

Poșetă pentru fetițe – lecția de croșetat

Distribuie articolul:
Share

Dacă ai învățat deja cum să croșetezi modelul scoică – un model de vară, cu găurele, lejer – te invit să realizezi acest tip de poșetuță pentru fetițe sau pentru…sirene. Ca să fie asortată modelului, poți folosi nuanțe de albastru – eu am folosit roz, deoarece sirena mea are o slăbiciune pentru această culoare.Ai nevoie  și de alte câteva materiale în afară de croșetă și lână de croșetat: stofă subțire pentru a căptuși poșeta, ac și ață și o panglică asortată.

Începi cu un lănțișor cu 60 de ochiuri pe care îl închizi ca să formezi un cerc. Croșetezi cu piciorușe simple 2 rânduri, lucrând circular. La al treilea rând începi modelul scoică și lucrezi așa 13 rânduri. Continui cu alte 5 rânduri cu piciorușe simple pentru partea de sus.

Când ai terminat, formezi marginea de sus: lănțișor cu 2 ochiuri, sari un ochi și introduci croșeta în ochiul următor, unde croșetezi un ochi și tragi firul prin ambele ochiuri pe care le ai pe croșetă. Continui așa până la final. Coși partea de jos a poșetei sau închizi cu punct alunecat.

Ca să formezi bareta pe care o pui pe umăr, ridici 6 ochiuri într-o parte a poșetei. Croșetezi ochiuri simple – faci bareta suficient de lungă, apoi atașezi celălalt capăt de cealaltă parte a poșetei folosind punct alunecat.

Întorci poșeta pe dos. Măsori și tai materialul. Apoi îl coși de poșetă – eu l-am cusut doar în partea de sus și am unit părțile laterale între ele. Întorci poșeta pe față.

Cu un ac inserezi o panglică asortată de jur împrejur, în partea de sus. Eu am inserat panglica în ultimul rând cu modelul scoică. Potrivești în așa fel încât să poți forma o fundiță în față.

Poți adăuga altceva în locul fundiței: mărgele, o floare croșetată, o broșă.

Dacă mărești dimensiunile, vei realiza cu acest model o poșetă pentru adulți.

Spor la lucru și ție!

Trimite-ne pe adresa [email protected] poze cu poșeta ta realizată după acest tutorial. Semnează pozele cu watermark și noi le vom publica.

Ema

Comentarii

ARTICOL RECOMANDAT

  1. Lenuta Voican

    14 octombrie

    frumose posetuti pentru fetite!!!!!!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share