CITEȘTI

DIY: Haideţi să înălţăm un zmeu!

DIY: Haideţi să înălţăm un zmeu!

Distribuie articolul:
Share

Zmeul este fără îndoială una dintre cele mai mari bucurii şi cele mai frumoase amintiri ale copilăriei. Toţi copiii iubesc zmeele. Şi eu le iubesc, şi ţin minte că dintotdeauna mi-am dorit un zmeu pe care să-l înalţ sus, unde eu nu pot ajunge.
Fiindcă nu e încă timpul pierdut, am hotărât să îmi indeplinesc această dorinţă şi să-mi construiesc singură unul.

Ca inspiraţie am avut o poză de care m-am îndrăgostit de cum am văzut-o:

Sursă

Pentru realizarea lui am folosit:

[diamondlist]

  • 2 beţe (crenguţe subţiri de copaci) cât mai drepte
  • sfoară (dar se poate folosi şi liţă)
  • 1 coală A3
  • coli cartonate colorate
  • foarfecă
  • creion
  • riglă (sau ruletă)
  • adeziv pentru hârtie
  • adeziv puternic
  • marker

[/diamondlist]

În primul rând, am stabilit ce dimensiuni va avea zmeul în funcţie de lungimea beţelor disponibile şi ţinând cont de formă şi simetrie.

Am retuşat puţin apoi lungimea beţelor până am ajuns la dimensiunile stabilite. Cele două beţe constituie scheletul zmeului.

Următorul pas a fost să leg cu sfoară cele două beţe astfel încât să formeze o cruce. Apoi am legat sfoară de jur-împrejurul fiecărui băţ pentru a fixa mai bine cele două beţe, ca în imagine.

După fixarea beţelor, am centrat scheletul zmeului pe coala A3 (care va îmbrăca zmeul), am decupat cu foarfeca după forma lui şi am lipit cu adeziv puternic, colţurile colii cu cele ale zmeului.

Şi pentru că mi-am dorit un zmeu colorat, am decupat triunghiuri din colile colorate şi le-am lipit pe „îmbrăcămintea” zmeului. Pentru decor am aplicat şi câteva flori drăguţe.

Zmeul este aproape gata. Lipseşte sfoara care ţine zmeul şi coada cu pompoane.

Coada cu pompoane am realizat-o foarte uşor. Am legat de partea de jos a zmeului o bucată de sfoară pe care am aplicat câteva fundiţe din hârtie colorată.

Pentru sfoara care ţine zmeul, mai întâi am legat câte o bucată de cele trei laturi de sus, le-am îmbinat la mijloc şi apoi am legat totul de capătul ghemului de sfoară.

Şi Voila! Zmeul e gata de zbor!

Dacă v-a inspirat acest articol, aşteptăm cu nerăbdare să vedem creaţiile voastre pe FacebookLinkedin sau pe adresa de contact a revistei – [email protected].

Comentarii

Inginer în protecția mediului cu o afinitate mare pentru estetică, design și funcționalitate. Cochetând cu desenul din copilărie și având o sete pentru inspirație creativă, voluntariatul în lumea creativilor mi s-a părut pasul cel mai firesc. Aventura mea cu Revista Atelierul a început timid în 2013, inițial ca voluntar, urmând apoi să devin membru asociat. Am început activitatea în Redacție cu articole din zona DIY, inspirație, recenzii pentru diferite evenimente creative. Mai apoi, participarea activă în proiecte cofinanțate de Ministerul Culturii sau AFCN, cum sunt Noaptea Albă a Creatorilor și Designerilor de produs, Creative Night Talks, în roluri de PR&MKT m-a imersat cu adevarat în mediul creativ.

ARTICOL RECOMANDAT

  1. Aioanei Emilia

    9 octombrie

    am reusit sa fac ssi eu unul mi-a iesit la fel
    :-*

  2. […] – DIY: Haideţi să înălţăm un zmeu AKPC_IDS += "21438,"; Related […]

  3. Elise

    9 august

    🙂 Si mie mi-a stat gandul la zmee de ceva timp. Ma bucur tare ca am reusit sa fac unul!

  4. Super taaare! Chiar ma gandeam zilele astea cum inaltam zmee facute din hartie in copilarie:D

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share