CITEȘTI

Atelier de Artă Urbană la Moinesti

Atelier de Artă Urbană la Moinesti

Distribuie articolul:
Share

Inițiat în 2010, proiectul Atelier de Artă Urbană este un manifest cultural încă în stare incipientă, ce se adresează maniacilor de artă contemporană, iubitorilor de breakdance și pasionaților de fotografie, din categoria autori sau vizitatori și nu numai. Limita admisă de vârstă este inexistentă. Fie că termini programul la servici, scoți câinele la plimbare, ieși cu prietena/prietenul, te-au trimis ai tăi să mai cumperi un „Secretul gustului”, uiți să mai vii acasă sau pur și simplu nu știi ce să faci, porțile Atelierului de Arta Urbana îți sunt deschise 24 de ore, timp suficient pentru eveniment și after party.

Cât despre atmosfera de la Atelier, galeria video disponibilă pe site vorbește de la sine. În câteva cuvinte, rețeta constă în beat-urile DJ-ului, cuvintele MC-ului, performanța bboy-lor, creativitatea writerilor și susținerea publicului. Mai departe, totul devine spontan. În fiecare an e cu siguranță altfel, e mai bine decât tura trecută. Pentru că în 2012 introducem “marfă nouă” la “raft”, precum un concurs foto cu tema orașul și culoarea (restul le vom prezenta pe rând). Până atunci, pregătirile sunt în toi. Restul e simplu; cortina se ridică pe 1 septembrie.

Știm că aparatul foto îți este un prieten de nădejde. Mai știm că ai idei creative și originale, că imaginile pe care le privești îți vorbesc subtil prin detalii și culori. Cercetează-ți orașul, explorează-i fără teamă suburbiile în căutarea cadrului perfect și realizează o fotografie cu tema „Orașul și culoarea”. Mai departe, înscrie-o în concurs până pe 26 august la miezul nopții. Posteaz-o pe Facebook și împărtășește cu noi imaginea din obiectivul tău, iar noi o vom arăta lumii și o vom expune live în ziua evenimentului, alături de celelalte piese foto pe care le vom primi. Și dacă ne-ai convins că poza ta ne colorează orașul și dacă strângi cât mai multe Share-uri de la prieteni, noi îți vom colora ziua cu un premiu de 100 de lei pe care să îi depui la pușculița ta în formă de porcușor roz. Succes și inspirație divină!

Concursul de fotografie mai pe scurt:

Tema: oraşul şi culoarea;
Termen limită: 26 august 2012;
Nota finală: 50% x număr de share-uri + 50% x nota juriului.
Postează fotografia ta pe pagina de facebook Atelier de Artă Urbană şi strânge cât mai multe share-uri!
Lucrările înscrise vor fi expuse în timpul evenimentului. Premiul este de 100 Lei.

Mai multe detalii aici.

Comentarii

Mihaela Ion este manager cultural cu o experienţă de peste 17 ani în cadrul industriei creative şi culturale româneşti şi cu un doctorat în istorie. Pe lângă educaţia universitară dedicată istoriei artei, Mihaela s-a specializat în domeniul managementului cultural în Londra şi Paris prin bursele acordate acesteia, de către Fundaţia Gabriela Tudor şi Ministerul Culturii din Franţa. Este co-fondatoare a Revistei Atelierul (Asociaţia Atelierul de Creaţie) şi a proiectelor generate de această comunitate internaţională: "Creative Night Talks", "Noaptea albă a creatorilor şi designerilor de produs". Este evaluatoare independentă pentru diferiţi cofinanţatori publici. Curatoriază expoziţii în diferite galerii de artă şi spaţii de consum de artă, din România şi străinătate. Este International Board Member AICA (Asociaţia Internaţională a Criticilor de Artă) şi membră a departamentului de Digital Strategies a aceleiaşi asociaţii. https://mihaelaion.com/

ARTICOL RECOMANDAT

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share