CITEȘTI

LOUNGERIE II lansează Oraşul, primul videoclip ofi...

LOUNGERIE II lansează Oraşul, primul videoclip oficial

Distribuie articolul:
Share

Prietenii Atelierului, LOUNGERIE II (fusion punk jazz) lansează  primul videoclip oficial, duminică 30 septembrie, de la ora 21 în Club Panic! (veche locaţie Control Club). LOUNGERIE II este un proiect care mizează pe latura dramatică, pasională a celor 6 membrii (Miss Tincea – voce, Andrei Bucureci – spoken word, Cătălin Lungu – chitară, Dan Michiu Dinescu – chitară, Doru Boeriu – bas, Daniel Iliescu – tobe) şi face parte din colectivul muzical ABATOR INDUSTRIES. Fiecare concert se adaptează conceptual spaţiului şi publicului întâlnit. Performance-ul trupei poate suprinde prin schimbarea dozajului dintre elementele principale: noire poetry, atmosfera post rock, jazzy vocals, spoken word, guitar effects şi sunet exploatat experimental.

La mai puţin de un an de primul concert, LOUNGERIE II a reuşit, în mod independent, să susţină peste 40 de concerte, în cele mai importante locaţii de jazz şi alternative din Bucureşti; au urcat pe scena Sibiu Jazz Festival, EUROPAfest, B’est Fest 2012, Femei pe Mătăsari, Noaptea albă a creatorilor şi designerilor de produs, Clover Fest, Za Funk Fest; au concertat în spaţii dedicate artelor şi evenimentelor culturale; în mijlocul munţilor şi în camere elegante din clădiri interbelice, acustic şi electric.

 

Videoclipul realizat pentru piesa Oraşul (difuzată în heavy rotation la Radio Guerrilla de 4 săptămâni) este munca duo-ului EMANUEL DOBRINCU & ALEX IVAN. Cei doi colaborează la realizarea de proiecte vizuale din 2009, încă de la absolvirea Universităţii Naţionale de Arte Bucureşti (secţia Foto-Video). Experimentează cu orice  le  stârneşte fascinaţia şi curiozitatea: de la timelapse-uri dinamice Stereo 3D,  până la videografie stabilizată giroscopic. Momentan lucrează la înfiinţarea  propriei case de producţie foto-video, având ca interes noile paradigme dezvoltate de recenta democratizare din industria creaţiilor vizuale.

PANIC! Club rămâne pe Str. Academiei, nr. 19, în fosta locaţie a clubului Control (în pasajul Victoria, intrarea dinspre Facultatea de Arhitectură), continuindu-i povestea în ritmuri indie, alternative-rock, new-wave şi ajungând într-o zona old-school, cu un playlist presărat cu piese punk-rock, garage, post-punk sau post-rock.

Atelierul  loves Loungerie II!

Detalii despre LOUNGERIE II găsiţi pe conturile lor de facebook, soundcloud, youtube

 

Comentarii

Mihaela Ion este manager cultural cu o experienţă de peste 17 ani în cadrul industriei creative şi culturale româneşti şi cu un doctorat în istorie. Pe lângă educaţia universitară dedicată istoriei artei, Mihaela s-a specializat în domeniul managementului cultural în Londra şi Paris prin bursele acordate acesteia, de către Fundaţia Gabriela Tudor şi Ministerul Culturii din Franţa. Este co-fondatoare a Revistei Atelierul (Asociaţia Atelierul de Creaţie) şi a proiectelor generate de această comunitate internaţională: "Creative Night Talks", "Noaptea albă a creatorilor şi designerilor de produs". Este evaluatoare independentă pentru diferiţi cofinanţatori publici. Curatoriază expoziţii în diferite galerii de artă şi spaţii de consum de artă, din România şi străinătate. Este International Board Member AICA (Asociaţia Internaţională a Criticilor de Artă) şi membră a departamentului de Digital Strategies a aceleiaşi asociaţii. https://mihaelaion.com/

ARTICOL RECOMANDAT

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share