Schiacciatine croccanti delicioase

Distribuie articolul:
Share

Iată că a venit vremea să gustăm şi pâiniţele crocante (sau foccacia crocantă), foccacia fiind foarte cunoscută şi apreciată pe la noi. „Schiacciatine croccanti” sunt un produs bio, produs a cărui reţetă este destul simplă: făină de grâu, ulei de măsline extra virgin, extract de malţ, drojdie, sare, apă. Bineînţeles că se pot adăuga şi plante aromatice ca rozmarinul sau busuiocul, dar eu vreau să vă vorbesc acum doar despre varianta simplă a crocantelor pâinişoare.Ajunsă acasă cu noul produs a trebuit să decid pe loc dacă le voi păstra pentru a le folosi la aperitivele pe care aveam să le servesc invitaţilor mei,  la sfârşitul săptămânii, sau dacă va constitui micul dejun al familiei mele. Pentru că săptămâna abia începuse, micul dejun a avut câştig de cauză. Şi până la urmă mai bine, aveam să testez gustul schiacciatine-lor pentru a şti dinainte ce le ofer celorlalţi.

Zis şi făcut. Tartinele au făcut „obiectul” micului dejun timp de câteva zile. Pentru că pâinişoarele, după cum am spus, au o reţetă simplă şi reţetele cremelor-aperitiv pe care le-am ales au fost tot simple: brânzică de casă cu iaurt, puţină ceapă, un strop de usturoi şi susan (presărat din belşug pe deasupra amestecului), cremă de brânzică slabă cu iaurt, sare şi verdeaţă şi, ca să împac toate gusturile, salată de icre cu felii de roşii deasupra.

Drept să vă spun, mi-a plăcut mult faptul că am mâncat şi eu dimineaţa, acasă. Adică, având cremele de brânză făcute de cu seară (şi nici nu mi-a luat cine ştie ce timp), icrele deja cumpărate, am avut, surpriză ! timp să mănânc şi eu acasă, în tihnă, alături de ai mei. Altfel, aş fi pregătit pentru fiecare în parte câte ceva (deh, fiecare cu gustul său!) drept pentru care micul meu dejun ar fi fost (iar !) simbolic. Şi pentru că sunt deosebit de săţioase aceste pâinici, mi-a fost suficientă una singură, împărţită în bucăţi mai mici. Aşa am putut să gust din toate câte puţin şi să-i mulţumesc şi pe ai mei.

Iar dacă aveţi invitaţi şi vreţi să-i răsfăţaţi puteţi să le pregătiţi tartine diverse: cu pate de ficat (făcut în casă) dres cu unt, sare şi piper, cu cremă de brânză amestecată cu seminţe de mai multe feluri, cu pate vegetal, somon afumat sau alte bunătăţi. Dacă doriţi aperitive calde, ungeţi bucăţile de foccacia crocantă cu puţin unt, adăugaţi ciuperci sotate, piper şi sare, apoi presăraţi caşcaval şi puneţi în cuptorul încins. Rezultatul: un deliciu în câteva minute! Dacă mai serviţi alături şi un must … mmm, veţi avea nu numai o combinaţie perfectă, dar veţi oferi invitaţilor voştri un mic exemplu al festinului ce va urma. Că doar e toamnă, nu? Şi cu cine poţi împărţi bunătăţile toamnei dacă nu cu toţi cei dragi ţie?

Sunt convisă că pe măsură ce citiţi articolul v-au venit şi alte idei aşa că… spor la treabă şi poftă bună ! Şi poate ne împărtăşiţi şi nouă câte ceva din experienţele voastre culinare cu acest produs.

Produs oferit de către Pukka Food.

 

Comentarii

ARTICOL RECOMANDAT

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share