CITEȘTI

Tutorial ” Sorcoviţa veselă „

Tutorial ” Sorcoviţa veselă „

sorcova
Distribuie articolul:
Share

Aho Aho…. Da, stiu, aşa începe Pluguşorul 🙂. Sper că şi voi aţi petrecut frumos de Crăciun! Mi se pare că tare repede a trecut!! M-am gândit că mai sunt câteva zile până la Anul Nou şi că avem destul timp să…ne confecţionăm o Socovă. Eu am realizat-o deja, se numeste Sorcoviţa veselă – pentru ca este micuţă şi de fiecare dată când o privesc mă bucur şi râd.Nu vă faceţi probleme pentru materia primă! Nu contează dacă nu aveţi hârtie creponată – ambalajele de la cadouri pot fi o soluţie la îndemană! Eu am mai folosit:
♥  staniol de la bomboane
♥  un băţ de lemn (de frigărui)
♥  câţiva nasturi
♥  bandă dublu adezivă
♥  ac şi aţă
♥  foarfecă
♥  în loc de sârmă am folosit clipsuri de închidere (de la pungile folosite pentru a congela fructe şi legume) – mi se par mult mai prietenoase şi pot participa şi copiii fără teamă că se pot zgâria
♥  cum spuneam, hârtie de ambalat

Pentru început am luat unul dintre ambalajele în care am primit cadouri de Crăciun – cromatică frumoasă, design plăcut- şi am tăiat o fâşie cam cât băţul de frigăruie de lungă, după care am pliat-o „acordeon”. Am repetat procedeul cu încă o fâşie:

sorcova

Pentru ca hârtia de ambalat are doar o parte desenată, am potrivit cele două fâşii una peste cealaltă, cu partea albă spre interior:

sorcova

Alegeţi una dintre baze pentru a rămâne spre exterior, iar pe cealaltă o coaseţi trecând acul dintr-un capăt până în celălalt al evantaiului dublu – veţi obţine o rozetă:

sorcova

Floarea obţinută poate fi decorată în mijloc după preferinţă. Eu am folosit o hârtie de la bomboane şi un nasture. Floarea aceasta mai mare va sta în vârful sorcovei.
Începem să decorăm băţul de frigărui cu staniol (eu am folosit tot de la bomboane):

sorcova

Coasem de spatele florii obţinute un clips de prindere şi ataşăm floarea în vârful băţului:

sorcova

Pentru a fixa staniolul de băţ am folosit bandă dublu-adezivă:

sorcova

Realizăm încă 6 rozete mai micuţe – am tăiat fâşiile de hârtie fără să le măsor, dar ca dimensiuni, doar lăţimea diferă fiind cam jumătate, sau mai puţin de jumătate din floarea cea mare. Le adăugăm pe băţ, alternând cu frunze:

sorcova

Frunzele le-am făcut din „poleială” – adică din staniol, pe care l-am prins la un capăt de un clips de încheiere.

sorcova

Fiecare floricică mai mică a fost decorată diferit. Iată-le pe ultimele trei însoţite de frunze, înainte de a se alătura ” suratelor” în sorcovă:

sorcova

Ultimul pas a fost să adaug pe spatele sorcovei puţin staniol auriu pentru a masca sistemul de prindere din spate. Şi sorcoviţa mea e gata:

sorcova

Dacă v-am inspirat vă aşteptăm să ne trimiteţi creațiile voastre pe  adresa [email protected] şi acestea vor fi publicate ulterior în cadrul acestui articol, sub forma unei galerii foto.
Pe curând şi un an nou 2013 cu sănătate şi bucurii, alături de cei dragi vouă!

Update fotografii cu creaţiile cititorilor:

Comentarii

ARTICOL RECOMANDAT

  1. DulceaMeaCasa

    29 decembrie

    un tutorial deosebit…Sorcova vesela, sa ne traiesti si sa continui sa ne uimesti <3…La anul si la multi ani!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share