CITEȘTI

Prima nocturnă din 2013 a incubator107

Prima nocturnă din 2013 a incubator107

Distribuie articolul:
Share

Lansăm ARCA la nocturna salvatoare din 5 ianuarie, de la 20.30 până-n zori, în Popa Nan 82. Ne-am clădit ARCA din grinzi de mansardă, cu credință, ca pe-o vocație, dincolo de demisii si nesiguranță. Și-acum ne-alegem necuvântătoarele: cine vine, ne trimite-un răvaș la [email protected] și ne spune cum și-a petrecut sfârșitul lumii. Și-apoi în bagaj aduce 30 lei pentru artiștii încântători, merinde de supraviețuire și-o măslină. Am strâns ateliere care să ne-aducă pacea: meditație budistă, mandale și-ncă ceva necunoscut, neobișnuit și invizibil. Ca să ne-nțelegem ca frații am adus limbajul semnelor, Dăruiește-te pe tine și Teoria iubirii. Și-apoi ceva pentru toate zilele ce vor urma: antreuri festive și cosmetice home-made. Colac peste pupăză te masăm și te revigorăm pentru călătoria lungă și învolburată. Dacă de sfârșit ți-e teamă, te pictăm în lighioană.

Cu cât suntem mai necuvântătoare, cu atât devenim mai cântătoare cu Irina Sârbu, Puiu Pascu, Ciprian Parghel și Dan Ioniță. Și pentru că de potop se întorc acasă fiii rătăcitori, ne-aruncăm pe-un val cu Late Summer și ne-amintim de astă vară și de toate verile ce vor urma.

În toiul nopții lansăm arca și o ascundem de pericol în mansarda din Traian 107, unde renunțăm de bună voie la electricitate și ghicim în cafea la lumina lumânărilor. Înainte să plecăm dezbatem despre lumea de-afară și ne jurăm să o schimbăm. Suflăm în lumânare și ne punem o dorință.

Hai să salvam lumea, ce mai!

 

Comentarii

Mihaela Ion este manager cultural cu o experienţă de peste 17 ani în cadrul industriei creative şi culturale româneşti şi cu un doctorat în istorie. Pe lângă educaţia universitară dedicată istoriei artei, Mihaela s-a specializat în domeniul managementului cultural în Londra şi Paris prin bursele acordate acesteia, de către Fundaţia Gabriela Tudor şi Ministerul Culturii din Franţa. Este co-fondatoare a Revistei Atelierul (Asociaţia Atelierul de Creaţie) şi a proiectelor generate de această comunitate internaţională: "Creative Night Talks", "Noaptea albă a creatorilor şi designerilor de produs". Este evaluatoare independentă pentru diferiţi cofinanţatori publici. Curatoriază expoziţii în diferite galerii de artă şi spaţii de consum de artă, din România şi străinătate. Este International Board Member AICA (Asociaţia Internaţională a Criticilor de Artă) şi membră a departamentului de Digital Strategies a aceleiaşi asociaţii. https://mihaelaion.com/

ARTICOL RECOMANDAT

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share