Tutorial „Decoraţiuni nuci”

Distribuie articolul:
Share

Iată că anul s-a înnoit deja de mai bine de 10 zile şi ne întâlnim pentru prima dată în noul an!! Vă doresc un an cu sănătate, bucurii şi realizări frumoase. Să aveţi spor la creat şi să ne citim cu drag!
Tema lunii ianuarie este una extrem de frumoasă: rustic de iarnă. Pentru mine este ca o prelungire a sărbătorilor care parcă au trecut mult prea repede şi un motiv în plus ca iarna să îsi păstreze locul cuvenit şi să ne bucurăm de ea. Pentru primul tutorial al acestui an am rugat-o pe Micaela să creeze nişte decoraţiuni speciale, rustice – ştiam cât de frumos duce tradiţia mai departe de pe blogul său de Cusături Străbune. Sunt sigură că şi voi veţi fi cuceriţi de decoraţiunile create special pentru acest tutorial!

Tutorial ” Decoraţiuni nuci” – Micaela, Clubul Fanteziei

rustic-de-iarna

Mie iarna îmi aduce din copilărie mirosul de nuci prăjite şi joaca cu cojile de nuci pe care le făceam căsuţă pentru buburuze şi pentru mâţişorii de salcie.
Încă prăjesc nuci şi încă mă joc cu cojile lor. 🙂

rustic-de-iarna-001

Materiale folosite:
♥ pânză măruntă pentru cusut în punct cruce
♥ aţă mouline roşie
♥ ac bont
♥ forfecuţă
♥ lipici lichid
♥ vatelină
♥ câteva fire de sfoară
♥ coji de nucă frumoase:)
♥ diagrame

rustic-de-iarna-

Am cusut motivul pe pânză (în punct cruce). Apoi am tăiat, lăsând suficientă pânză pe margini ca să nu se destrame în timpul lucrului la ornament.

rustic-de-iarna

Am însemnat pe dosul pânzei cusute mărimea cojii de nucă, apoi am însăilat un cerc la o distanţă de mai bine de 1 cm faţă de semn.

rustic-de-iarna

Am pus puţină vatelină în mijloc, apoi am strâns aţa uşor şi mi-a ieșit o mică pernuţă.

rustic-de-iarna

Am lipit bine agăţătoarea din sfoară. Am lăsat să se usuce, apoi am mai pus un strat de lipici pe toată suprafaţa din interiorul cojii şi am aranjat pernuţa cu motivul cusut privind spre exterior.

rustic-de-iarna

Şi aşa mi-am făcut nişte ornamente rustice.

rustic-de-iarna-mgh-01
rustic-de-iarna-mgh-04
rustic-de-iarna-mgh-02
rustic-de-iarna

Îi mulţumesc Micaelei pentru tutorial şi decoraţiunile nucă pe care le-a creat special pentru această frumoasă temă de început de an.
Dacă v-am inspirat vă aşteptăm să ne trimiteţi creațiile voastre pe adresa [email protected] şi acestea vor fi publicate ulterior în cadrul acestui articol, sub forma unei galerii foto.
Pe curând!

Comentarii

ARTICOL RECOMANDAT

  1. […] testezi simțul creativ poți încerca tutorialele pe care le-am găsit. Unul l-ai mai citit sigur aici în Revista Atelierul, pe celelalte le poți descoperi mai jos. Pentru inspirație și pentru bucuria sufletului tău […]

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share