CITEȘTI

Tutorial: ” Opincuţe”

Tutorial: ” Opincuţe”

Distribuie articolul:
Share

Vă mai amintiţi de Zâna Pădurii? Ei bine, luna aceasta s-a transformat într-o „ţărăncuţă,  ţărăncuţă, cu bujori în obrăjori” şi opincuţe în picioruşe!!
Povestea e simplă – am promis surioarei mele că voi lucra încă o păpuşică folosind acest model pentru a o dărui cuiva drag. Cum am stabilit noi să o îmbrac în costum popular (stilizat) m-am trezit la final cu o Ileană Cosânzeană de toată frumuseţea (zic eu :p).  Şi cum stătea ea lângă Zâna noastră şi tema lunii fiind rustic, s-a produs oarecum firesc transformarea.

opincute-copilarim-01

Dar să vă arăt cum puteţi realiza opincuţe din fetru pentru păpuşa preferată!
Avem nevoie de următoarele materiale:
* fetru (negru, maro, bej)
* ac si aţă
* foarfecă
* un fir mai gros pentru a le prinde pe picior
* păpuşa

opincute-copilarim

Pentru început așezați piciorul păpuşii pe fetru. În laterale, de o parte și cealaltă a piciorului, am lăsat spaţiu de un deget sau cât ar veni până la gleznă (în funcţie de păpuşă). În faţă se lasă tot cam de un deget distanţă, iar în spate se decupează marginile dreptunghiului rezultat în aşa fel încât să nu fie unghiuri ascuţite, ci să avem margini rotunjite:

opincute-copilarim

Următorul pas este să aducem cele două colţuri din partea din faţă unul peste celălalt. Coasem ca în imaginea de mai jos, formând vârful opincii (am festonat de mână).

opincute-copilarim-04

Odată terminat vârful, „încreţim” de jur împrejur laturile. Cum am realizat acest lucru: am pornit dintr-o parte a vârfului creat, după cum observaţi în imaginea de mai jos:

opincute-copilarim-05

Se introduce acul în lucru şi se scoate, urmând acest procedeu până înconjurăm lucrul şi ajungem de unde am început. Iată mai jos detaliu din timpul lucrului:

opincute-copilarim

Odată ajunşi de unde am plecat, strângem uşor lucrul, încreţindu-l. Pentru a face acest lucru trebuie să tragem uşor de firul cu care am cusut de jur împrejur:

 opincute-copilarim

Ultimul pas este să probăm opincuţa pe piciorul păpuşii pentru a putea stabili cât de mult trebuie încreţită. Nu trebuie să fie nici foarte fixă, ca să nu o putem scoate din picior, dar nici să alunece din piciorul păpuşii.

opincute-copilarim-08

Facem nod si repetăm procesul şi pentru cealaltă opincuţă. Vom trece la ultima etapă şi pentru acest lucru avem nevoie de un fir mai gros pe care îl vom folosi ca să legăm opinca pe picior:

opincute-copilarim-09

Firul se introduce în partea din faţă a opincii şi trece prin cele două părţi ale ei ca în imaginea de mai jos:

opincute-copilarim-10

Opincile sunt gata şi nu ne mai rămâne decât să le legăm pe picior:

opincute-copilarim-11

Şi iată şi o fotografie cu cele două româncuţe: Zâna Pădurii (transformată) şi Ileana Cosânzeana :), în căsuţa lor rustică, pentru a respecta tema lunii:

 opincute-copilarim

Sper că v-a plăcut acest tutorial şi îl veţi găsi util :).

Dacă v-am inspirat vă aşteptăm să ne trimiteţi creațiile voastre pe adresa [email protected] şi acestea vor fi publicate ulterior în cadrul acestui articol, sub forma unei galerii foto.
Pe curând!

Comentarii

ARTICOL RECOMANDAT

  1. Tetiu Ruxandra

    20 februarie

    Ma bucur mult ca va plac <3 !!

  2. Laura

    20 februarie

    Superbe Rux!!!

  3. Gianina

    3 februarie

    Super tutorial,multumim,Rux!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share