CITEȘTI

5 lucruri pe care ar trebui să le știe orice femei...

5 lucruri pe care ar trebui să le știe orice femeie

Distribuie articolul:
Share

Centrul de cultivare a creativității CREATIVE ARTS  a început înscrierile la toată gama de cursuri dedicate în special doamnelor și domnișoarelor, sesiunea februarie 2013. Creativitate există în fiecare dintre noi și cu toții avem înauntru un os creativ, fie ca e unul din degetul mic sau o întreagă coloană vertebrală.

Fiind creative în tot ceea ce facem reușim să ne exprimăm personalitatea și stilul în orice situație, să fim unice în orice context și să facem o diferență.Totuși, indiferent de gradul  de creativitate înnăscută, există o serie de abilități necesare pe care toate doamnele și domnișoarele trebuie să le dobândească la un moment dat pe parcursul vieții. Și, atenție, niciodată nu este prea târziu!

 Așa că iată cele 5 lucruri pe care este bine să le știe orice femeie:

  1. Să coasă de mână. Nasture, butonieră, tiv – toate ar trebuit să coasem de mână ceva la un moment dat, de nevoie și în grabă câteodată, în liniste și cu multă creativitate alteori. Dincolo de funcționalitatea cusutului de mână, această activitate ne deschide porți către multe exerciții de imaginație: accesorizarea și reinventarea ținutelor, realizarea de accesorii cusute și obiecte decorative.

Cursuri recomandate: Cursul intensiv de croitorie http://www.creativearts.ro/curs-de-croitorie/, Cursul intensiv de accesorizare http://www.creativearts.ro/curs-intensiv-de-accesorizare/, Cursul intensiv de accesorii textile http://www.creativearts.ro/curs-intensiv-de-accesorii-textile/

coasem de mana

  1. Să coasă la mașină. De câte ori nu am descoperit hăinuțe dragi pe care nu le-am purtat din cauza faptului că au un tiv desprins sau că li s-a stricat fermoarul? Cine nu și-a cumpărat vreodată un obiect vestimentar minunat dar care avea nevoie să fie scurtat, strâmtat sau ajustat puțin? Cât timp avem să mergem la o croitoreasă căreia să îi explicăm ce ne dorim? Astfel de modificari simple pot fi făcute oricând dorim dacă avem câteva cunoștinte de folosire a mașinii de cusut, fie ea veche și simplă, fie una nouă, cu multe funcții. Iar de aici și până la realizarea ținutelor conform propriilor dorințe care ne vor scăpa de uniformizare e doar un pas.

Cursuri recomandate: Cursul intensiv de croitorie http://www.creativearts.ro/curs-de-croitorie/.

cusut la masina

  1. Să recicleze. Hârtie, carton, pet, aluminiu, sticlă, textil. Reciclăm selectiv, ducem la centre de colectare materialele reciclabile, dar cui îi trece prin cap să le reinventeze și să le transforme în jucării, accesorii și decorațiuni nemaivăzute? Colierul din tricou, suporturile de pahare din cd-uri, clopoțeii de vânt din capace de sticle, ghivecele și vazele din peturi și cutiile colectoare din foste cutii de conserve înfrumusețate sunt mărturia imaginației care transformă cu success gunoiul altora în comoara noastră. Cursuri recomandate: http://www.creativearts.ro/curs-de-reciclare-creativa/.
  1. Să deseneze sau să picteze. Că desenăm schematic o harta a locului unde trebuie să ajungem, că pictăm în culori speciale rochia pătată de cafea sau că dorim să înfrumusețăm comoda moștenită de la bunica, desenul și pictura ne relaxează, ne sunt necesare și au regulile lor pe care e indicat să le știm. Odată aflate aceste reguli, nimic nu ne impiedică să ne decorăm singure pereții, să ne personalizăm obiectele décorative sau, de ce nu, să petrecem o ora apropiindu-ne de cei mici care vor fi cuceriți de talentele noastre.
  1. Sa scrie povești. Cu toatele scriem, în orice domeniu am lucra: prezentări, oferte, emailuri, rapoarte, posturi pe rețelele sociale. Dar știm că nu e ușor nici să intri în starea de scris, nici să-ti adaptezi stilul așa că, doar cu puțin exercițiu, ne va fi mult mai ușor să scriem tot ce avem de scris. Poate chiar ne va face placere și un blog e doar începutul. Curs recomandat: Cursul intensiv de scriere creativă http://www.creativearts.ro/curs-de-scriere-creativa/ .

scriere creativa

 Centrul de cultivare a creativității Creative Arts a început așadar înscrierile la toată gama de cursuri de hobby, sesiunea 2013! Cursurile se desfășoară de Luni până Duminică, în locațiile partenere Creative Arts: Centrul Calderon (Str. J. L. Calderon nr. 39, Sector 2), Universitatea Româno-Americană (Bd. Expoziției nr 1B, Sector 1) și Acvatic Bebe Club (Str.  Delea Nouă, nr. 15, Sector 3). Detalii pe www.creativearts.ro, la e-mail [email protected] și telefon 0721.321.890.

 Pentru mai multe informaţii de presă vă rugăm contactaţi: Anca Spiridon, Project Manager, Creative Arts, gsm:+40721.321.890; [email protected]

 Despre: CREATIVE ARTS  (www.creativearts.ro) este un centru de cultivare a creativităţii, creat în scopul descoperirii şi dezvoltării potenţialului creativ care se află în fiecare dintre noi, fie că suntem copii sau adulţi. CREATIVE ARTS realizează o gama largă de cursuri si ateliere, pentru toate vârstele, folosind tehnici mixte pentru promovarea artei sub toate formele ei. Astfel, pasionaţii de arte frumoase vor putea studia, sub coordonarea specialiştilor, noţiuni teoretice şi practice de: croitorie, pictură şi mozaic, design textil,design vestimentar, artă foto şi retouching fotografie de modă, ceramică şi modelaj, design interior, reciclare creativă, creaţie de bijuterii şi alte accesorii, muzică,  actorie/improvizaţie  şi stand-up comedy.

Comentarii

Mihaela Ion este manager cultural cu o experienţă de peste 17 ani în cadrul industriei creative şi culturale româneşti şi cu un doctorat în istorie. Pe lângă educaţia universitară dedicată istoriei artei, Mihaela s-a specializat în domeniul managementului cultural în Londra şi Paris prin bursele acordate acesteia, de către Fundaţia Gabriela Tudor şi Ministerul Culturii din Franţa. Este co-fondatoare a Revistei Atelierul (Asociaţia Atelierul de Creaţie) şi a proiectelor generate de această comunitate internaţională: "Creative Night Talks", "Noaptea albă a creatorilor şi designerilor de produs". Este evaluatoare independentă pentru diferiţi cofinanţatori publici. Curatoriază expoziţii în diferite galerii de artă şi spaţii de consum de artă, din România şi străinătate. Este International Board Member AICA (Asociaţia Internaţională a Criticilor de Artă) şi membră a departamentului de Digital Strategies a aceleiaşi asociaţii. https://mihaelaion.com/

ARTICOL RECOMANDAT

  1. Alytoto Toto

    6 februarie

    Cursurile sunt numai pt Bucuresti?

  2. Dragos

    5 februarie

    Eu as adauga ceva mai multe in lista, chiar daca sunt barbat sunt de parere ca mereu este loc de mai bine in ceea ce priveste numarul de lucruri ce trebuiesc stiute.

    Cu toate astea, eu iti multumesc pentru post,este util pentru mine(incerc si eu sa inteleg femeile tot mai bine, nu mi-o lua in nume de rau)

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share