CITEȘTI

ShOOka ” îmi iubesc toate creaţiile „...

ShOOka ” îmi iubesc toate creaţiile „

ShOOka
Distribuie articolul:
Share

Marele avantaj pe care îl am de când scriu în Revista Atelierul şi realizez interviuri cu artişti handmade este că am ocazia să cunosc oameni frumoşi şi talentaţi şi să aflu lucruri foarte interesante din şi legate de universul lor creativ. Şi tare mult îmi place acest lucru, mă încarcă pozitiv.Suntem mai tot timpul pe fugă, prinşi între termene şi încercarea de a evada creativ. O evadare vă propun şi eu în cele ce urmează. Luaţi-vă un ceai călduţ, aşezaţi-vă comod, pentru că vă invit în lumea plină de culoare, cu parfum oriental, a creaţiilor create de Ghazaleh Emami.

Ghazaleh

Rux : Cine se află în spatele proiectului Shooka Design? Spune-ne câteva cuvinte despre tine.

Ghazaleh: ShOOka Design sunt eu Ghazaleh Emami, prietenii îmi mai spun şi Gazela! De fapt asta înseamnă numele meu în limba Persană (Farsi). Sunt născută în Iran şi crescută în România. Studiile le-am terminat în domeniul Celulelor Stem şi aş vrea să urmez un doctorat şi specializare mai departe. Momentan ShOOka este cea ce mă ţine ocupată şi savurez fiecare moment cu ea !

Ghazaleh

Rux :  Cum a apărut acest proiect? Cum i-ai ales numele, ce aşteptări aveai de la el la început şi cum a evoluat în timp ?

Ghazaleh : Pur şi simplu s-a născut într-un moment în care am simţit nevoia să îmi exprim cumva ideile şi a fost influenţat de pasiunea mea pentru accesorii şi bijuterii.
Numele ShOOka vine tot din limba Persană, este un animal similar unei gazele (Căprioara Europeană – Capreolus capreolus) deci, de fapt, tot numele meu înseamnă! 🙂
Nu aveam pretenţii mari de la ShOOka de la început, dar odată înapoi în România am descoperit comunitatea handmade de aici care m-a inspirat şi mai mult şi am început să intru în contact cu oameni minutaţi, prin târguri, evenimente, swap-uri Atelierul. După un an pot să spun ca eu şi ShOOka am evoluat foarte mult şi mă simt foarte mândră !

Ghazaleh

Rux : Cum şi când ai descoperit pasiunea pentru lucrul de mână ? Îţi mai aminteşti care a fost prima ta creaţie ?

Ghazaleh : ShOOka a apărut în urmă cu vreun an şi jumătate într-o vacanţă în Iran. Spre deosebire de sora mai mică, eu nu am avut niciodată o fire artistică, dar mi-am dorit întotdeauna să creez ceva şi nu reuşisem să găsesc calea cea mai bună pentru a mă exprima. Dar uite că a apărut ShOOka din senin şi simt că este chiar ceea ce aşteptam în tot acest timp să mi se întâmple.
Prima creaţie a fost o pereche de cercei evident, pentru că sunt obsedată de acest tip de accesoriu.

Ghazaleh

Rux : Ai un material sau o tehnică anume de lucru preferat/ă ? Dar o creaţie de suflet ?

Ghazaleh : Nu am tehnici preferate. Îmi place să folosesc materiale mai unice, încerc de obicei să folosesc margele, textile, pietre semipreţioase şi accesorii metalice care nu se găsesc aşa de uşor prin România. Majoritatea materialelor pe care le folosesc provin din Iran şi cred că tocmai asta face piesele mai unice.
Eu îmi iubesc toate creaţiile dar în special colierul „Summer Sensation” făcut din dantelă, accesorii vintage, perle de sticlă şi multe altele.

Ghazaleh

Rux : Cum ai caracteriza stilul creaţiilor tale ?

Ghazaleh : Eu încerc să mă exprim cum îmi doresc, dar mă inspir şi din ceea ce este la modă, ca să spun aşa, dar întotdeauna reuşesc să îmbin şi stilul oriental în creaţiile mele pentru a le da un aer diferit.

Ghazaleh

Rux : Îţi place să creezi colecţii tematice ? Care ar fi tema ta preferată pe care ai dori să o ilustrezi sau o ilustrezi deja în lucrările tale?

Ghazaleh: Daaaaaa…. Mi-ar plăcea să pot să fac o colecţie orientală, cu materiale textile preţioase, turcoaz şi tehnici folosite în Iran. Dar mai întai ar trebui să mă documentez despre aceste tehnici, poate am ocazia când mă duc în vacanţa de vară acolo. 🙂

Ghazaleh

Rux : Mie îmi plac poveştile din atelierul de creaţie, fie că sunt amuzante, fie că povestesc  etapele pe care le parcurge un lucru de la materie primă la obiectul finit sau poveştile care îl însoţesc. Ce ne povesteşti din atelierul tău ?

Ghazaleh: Cel mai amuzant pentru mine este cînd, de obicei pe la ora 1 dimineaţa, îmi vine o idee şi încep să lucrez (pentru că doar în timpul acesta îmi vin mie ideile!) şi cum mă apucă şi somnul, mă mai ard la mâini sau mă tai, sau mă înţep cu acul şi a doua zi nu ţin minte când şi cum s-au întâmplat toate astea până … până îmi apare creaţia în faţă lângă cana de cafea 😀

Ghazaleh

Rux : Ce mai pregăteşte Shooka Design în atelier, pentru că tot am vorbit despre el puţin mai sus ?

Ghazaleh : În momentul de faţă, am o perioadă foarte aglomerată cu comenzile, dar mai ales cu pregătiri pentru ziua Îndrăgostiţilor (Valentine’s Day) şi pentru Mărţişor….

Ghazaleh

Zilele astea sunt cam zăpăcită şi umblu pe altă lume, lumea inimioarelor şi broşelor!  Dar mai ales pregătesc materiale „didactice” pentru nişte cursuri de handmade despre care voi publica mai multe detalii în curând pe blog.

Ghazaleh

Rux : Tema lunii februarie în Revista Atelierul este foc şi gheaţă. Ne poţi propune două sau trei creaţii Shooka Design pe aceasta temă ?

Ghazaleh : Vă propun două produse. Din colecţiile anterioare, dar şi una special făcută pentru acest interviu. Sper să vă placă 🙂 !

Ghazaleh

Ghazaleh

Rux: Ce sfat crezi că i-ar fi de folos unui artizan aflat la început de drum ?

Ghazaleh : Multă răbdare în primul rând, că asta este cel mai important. Şi îi sugerez să caute inspiraţie în cele mai mici şi neobişnuite locuri, mie îmi vin ideile când mă plimb într-un parc sau stau într-o cafenea şi mă apuc să fac schiţe chiar în acel moment pentru a nu uita!
ShOOka
vă mulţumeşte cu ocazia acestui interviu, pentru tot ceea ce faceţi voi, echipa Atelierul pentru comunitatea handmade din România! 🙂

Ghazaleh

Îi mulțumesc lui Ghazaleh pentru că a răspuns invitației noastre şi vă invit să îi vizitați creaţiile aici: ShOOka Design.

Fotografiile publicate în acest articol aparțin  lui Ghazaleh și au fost publicate cu acordul ei.

Comentarii

ARTICOL RECOMANDAT

  1. Markalos Markos

    19 februarie

    Totul este f.frumos, pt. sufletul nostru.Să trăiești di creațiile tale este f.greu.Nu credeți?

  2. nico

    18 februarie

    multa imaginatie iti doresc!

  3. ShOOka Design

    15 februarie

    Multumesc inca odata Revistei Atelierul si Rux! va pup

  4. Farahnaz Ahmadi

    15 februarie

    Intresting, Beautiful…Good Luck

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share