CITEȘTI

Au înflorit cireșii – de croșetat

Au înflorit cireșii – de croșetat

Distribuie articolul:
Share

Abia aștept să vină primavara. Anticipez totul: parfumul pomilor înfloriți, lumina crudă, aerul cu miros de pământ reavăn. Dacă mă întrebați ce floare îmi place, nu aș putea alege numai una. Toate îmi plac. Și le aștept nespus. M-am prins a croșeta flori: de cireș. Am cercetat tot felul de poze și am aflat, vrând – nevrând o mulțime de lucruri interesante.  În funcție de specie, unele flori sunt albe, altele roz; unele au 5 petale, altele 6, iar altele au multe petale mici adunate una peste alta.

Flori de cires

Iată cum să faci flori de cireș: ai nevoie de fir alb și roz și o croșetă fină. Eu am folosit fir Angelica și o croșetă de 1 mm.

SAM_0020

Croșetezi mijlocul florii cu roz: faci un cerc magic în care croșetezi 12 piciorușe simple. Închei cu punct alunecat – ca să nu se observe că vei adăuga altă culoare, realizezi acest punct alunecat cu fir alb.

SAM_0024

Fiecare petală: faci un lănțișor cu 4 ochi, apoi croșetezi în următorul ochi 2 piciorușe duble înalte, lănțișor cu 4 ochi și prinzi cu punct alunecat în următorul ochi. Următoarea petală o realizezi la fel: lănțișor cu 4 ochi, 2 piciorușe duble înalte în următorul ochi, lănțișor cu 4 ochi, punct alunecat în următorul ochi.

Flori de cires

Piciorușul dublu înalt se realizează astfel: dai firul după croșetă de 4 ori, introduci croșeta în ochiul din lucrul tău și faci un ochi, apoi scazi treptat până termini tot ce ai pe croșetă.

Flori de cires

Spor la lucru. După ce vei lucra câteva flori, vei vedea că nu e greu. Dacă ai croșetat flori de cireș urmărind acest tutorial și dacă le-ai folosit la un accesoriu sau o decorațiune, trimite-ne pe adresa [email protected] fotografiile tale semnate cu watermark și noi le vom publica în secțiunea Creațiile cititorilor.

Flori de cires

 Ema

Comentarii

ARTICOL RECOMANDAT

  1. […] Îmi place mult că vine primăvara și sărbătorile acestea de început, 1 și 8 Martie, imprimă anotimpului un caracter atât de festiv ! În tutorialul trecut am arătat cum se croșetează florile de cireș. Poți citi tutorialul aici. […]

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share