CITEȘTI

Ep. 1 Aleg să port handmade: Ioana Cristina Casapu...

Ep. 1 Aleg să port handmade: Ioana Cristina Casapu

Distribuie articolul:
Share

Nu este un secret că iubim tot ce înseamnă handmade și suntem mândre să susținem creațiile de calitate, artistice și pline de suflet create de designeri români, dar și handmade-ul ca stil de viață. Astfel, ne-am propus să începem o nouă rubrică în Revista Atelierul – “Aleg să port handmade”, putem să o numim şi „Aleg să port cu mândrie produse de autor”. Am creat această rubrică din dorinţa de a prezenta mai clar şi coerent ideea că un produs handmade sau de autor este mult mai chic și personal decât unul de duzină, kitsch uneori.Suntem încântate să vedem persoane chic purtând cu mândrie produse de autor și vrem să împărtăşim această bucurie și cu voi. Vom lua un mini interviu persoanelor super chic ce poartă produse handmade şi de autor, în încercarea de a crea un mini compediu de purtat şi de iubit aceste produse unicat. Jurnalista şi stilista de modă Ioana Cristina Casapu este prima persoană care a răspuns provocării noastre.

Nume: Ioana Cristina Casapu

Detalii despre tine: O să trăiesc rău dacă nu scriu și o să scriu prost dacă nu trăiesc, vorba lui Sagan. Așa că scriu (www.hypestreet.ro, www.rufflesforbreakfast.ro, Deviații de Stereo – primul roman, ce abia așteaptă publicarea) și trăiesc (stilism de modă, petreceri lăutărești la Modern, aeroporturi, pantofi, cărți, vinuri și concerte).

Meseria de bază: Jurnalist și stilist de modă

Designerii de produse/ autorii de produse preferaţi: Carla Szabo, Fusion by Cernei și Corina Bratu (Macramoi), şi Tata, care a făcut această gentuță din piele pictată manual în anii ’80 pentru Mama, ca să își poarte în ea țigaretele.

2

Photo credit: Răzvan Cliza. Gentuţă creată de tatăl Ioanei.

Aleg să port produse unicat pentru că: Îmi place să cumpăr – şi mă veţi apostrofa, “cui nu?” – lucruri care nu servesc strict momentului prezent. Îmi place să transfer emoţia redescoperirii asupra unui obiect, ferindu-l de platitudinea alunecării din tendinţe. Îmi plac hainele croite pe măsurile sufletului meu, care îmbătrânesc frumos şi lucrurile simple, dar spectaculoase, cu care-mi întreţin zâmbetul.

cosmic audrezPhoto credit: Alexandra Văcăroiu, colier de crochet de la Macramoi.

Comentarii

Mihaela Ion este manager cultural cu o experienţă de peste 17 ani în cadrul industriei creative şi culturale româneşti şi cu un doctorat în istorie. Pe lângă educaţia universitară dedicată istoriei artei, Mihaela s-a specializat în domeniul managementului cultural în Londra şi Paris prin bursele acordate acesteia, de către Fundaţia Gabriela Tudor şi Ministerul Culturii din Franţa. Este co-fondatoare a Revistei Atelierul (Asociaţia Atelierul de Creaţie) şi a proiectelor generate de această comunitate internaţională: "Creative Night Talks", "Noaptea albă a creatorilor şi designerilor de produs". Este evaluatoare independentă pentru diferiţi cofinanţatori publici. Curatoriază expoziţii în diferite galerii de artă şi spaţii de consum de artă, din România şi străinătate. Este International Board Member AICA (Asociaţia Internaţională a Criticilor de Artă) şi membră a departamentului de Digital Strategies a aceleiaşi asociaţii. https://mihaelaion.com/

ARTICOL RECOMANDAT

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share