CITEȘTI

Itsy Bitsy Ami- Artizanul anului 2012

Itsy Bitsy Ami- Artizanul anului 2012

Distribuie articolul:
Share

În decembrie 2012 am organizat ediţia a II-a a Artizanului Anului. După peste 800 de comentarii, peste 80 de participanţi şi peste 30 de finalişti, Itsy Bitsy Ami a fost aleasă, prin voturile voastre, câştigătoare. Felicitări Itsy Bitsy Ami, meriţi cu desăvârşire acest titlu, creaţiile tale sunt extraordinare!

1. Felicitări, eşti artizanul anului 2012 conform cititorilor şi echipei Atelierul, care este secretul tău? Cum ai primit această veste, te aşteptai?

Mulţumesc foarte mult, a fost o surpriză foarte plăcută. Cred că cea mai mare surpriză am avut-o când mi-am văzut creaţiile printre primele din lista aleasă de redactori. Nu mă aşteptam deloc. Cât despre voturile cititorilor, nu îmi imaginam că o să se adune atâtea.

atelier

10

2. Care este meseria ta de bază şi cum se împacă cu cea de artizan în handmade?

În “viaţa de zi cu zi” lucrez în domeniul IT, ca Test Automation Engineer. Aş putea spune că atât locul de muncă, cât şi pasiunea pentru Amigurumi mă ajută să îmi dezvolt atenţia pentru detalii, aşa că merg mână în mână.

 3. Care sunt produsele care te reprezintă cel mai bine?

Îmi plac lucrurile care mă fac să zâmbesc, atât pe mine cât şi pe cei din jur.

9o

5

 4.  Oferă câteva sfaturi artizanilor la început de drum. De ce crezi că au nevoie pentru a reuşi în acest domeniu?

Cred că cel mai important lucru este să faci ceea ce îţi place, să încerci să fii din ce în ce mai bun, să înveţi cât mai mult, dar să îţi păstrezi direcţia. Nu am prea multe sfaturi pentru că nu am ajuns aici voit: pentru mine Amigurumi a fost o pasiune pentru după program.

 5. Care sunt atuurile magazinului tău virtual, pe ce pui cel mai mult accent?

Din păcate timpul nu îmi permite să mă ocup de magazinul meu virtual destul de mult, mă axez mai mult pe blog şi pagina de Facebook pentru a-mi afişa pozele, mai ales că majoritatea produselor sunt realizate la comandă.

 6. Ai început această meserie de artizan de câţiva ani, spune-ne cum ai început? Ai fost un autodidact?

Din fericire, nu consider pasiunea mea pentru Amigurumi o meserie. Merg pe ideea că o să fac acest lucru atât timp cât rămâne o pasiune. Probabil că dacă aceasta dispare, v-a dispărea şi ItsyBitsyAmi (eu sper că nu). Şi cum a început? Îmi plac desenele animate şi întotdeauna mi-am dorit să pot da şi eu viaţă unor personaje. După 20 şi ceva de ani am reuşit. Totul a început ca o joacă: am încercat să îmi fac o mascotă după un joc, am găsit un tutorial pe Internet care explica pas cu pas cum se croşetează un astfel de personaj. Mi s-a părut intersant, aşă că mi-am luat cele necesare: croşetă, ac, aţă, nasturi (pentru ochi) şi am încercat. N-a fost cel mai mare succes, dar a ieşit ceva – destul cât să mă ambiţionez să mai încerc. Aşa am descoperit ce înseamnă să croşetezi, cum să alegi aţa şi croşeta potrivită, am aflat mai multe despre materialele necesare. Într-un cuvânt, am experimentat.

3

6

 7. Târguri, consignaţii, comenzi prin poşta română, ce preferi?

Cel mai mult îmi place să predau comenzile personal pentru a vedea reacţia persoanelor. Cred că cea mai bună recompensă e bucuria celor din jur. Dar dacă nu se poate, aleg comenzile prin curierat, pentru că nu necesită mult timp.

 8. Care este cel mai îndrăgit produs realizat de tine?

Mi-e greu să aleg, dar cred că cel mai mult suflet am pus când am creat păpuşica Anitta, iar Berry Bear mă însoţeşte peste tot.

1

7

Mulţumesc Itsy Bitsy Ami pentru acordarea acestui interviu. Felicitări încă o dată pentru titlul câştigat de Artizan al anului 2012, meriţi cu desăvârşire acest premiu.

Comentarii

Mihaela Ion este manager cultural cu o experienţă de peste 17 ani în cadrul industriei creative şi culturale româneşti şi cu un doctorat în istorie. Pe lângă educaţia universitară dedicată istoriei artei, Mihaela s-a specializat în domeniul managementului cultural în Londra şi Paris prin bursele acordate acesteia, de către Fundaţia Gabriela Tudor şi Ministerul Culturii din Franţa. Este co-fondatoare a Revistei Atelierul (Asociaţia Atelierul de Creaţie) şi a proiectelor generate de această comunitate internaţională: "Creative Night Talks", "Noaptea albă a creatorilor şi designerilor de produs". Este evaluatoare independentă pentru diferiţi cofinanţatori publici. Curatoriază expoziţii în diferite galerii de artă şi spaţii de consum de artă, din România şi străinătate. Este International Board Member AICA (Asociaţia Internaţională a Criticilor de Artă) şi membră a departamentului de Digital Strategies a aceleiaşi asociaţii. https://mihaelaion.com/

ARTICOL RECOMANDAT

  1. sper sa realizez la clasa cu elevii cat mai multe lucruri placute,,, astept noutatile… multumesc…

  2. emiliana

    9 martie

    Felicitari!

  3. adriana

    25 februarie

    esti o adevarata artista, ma bucur ca ne inveselesti cu produsele tale.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share