Primăvara cu idei

Distribuie articolul:
Share

Consiliul Județean Maramureș, Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Maramureș și Asociația Re/Creativ organizeză în perioada 28 februarie – 5 martie 2013 PRIMĂVARA cu IDEI, expoziție de mărțișoare și lucruri inedite cu vânzare la Bastionul Măcelarilor. Deschiderea oficială a expoziției va avea loc joi 28 februarie ora 14.00 evenimentul adresându-se persoanelor care manifestă interes sincer pentru tradiție și tineri artizani  interesați de noi materiale și tehnici de prezentare. Vizitatorii au posibilitatea să participe la o Șezătoare din Maramureșul Istoric cu tema „Maramureșul Tradițional”, o expoziție cu mărțișoare tradiționale din colecția Muzeului Județean de Istorie și Arheologie Maramureș, demonstrații și ateliere de origami organizate de Asociația Re/Creativ. Desigur nu vor lipsi meșteșugarii  aflați în calitate de expozanți care vor prezenta produele lor cele mai bune, tehnici și materiale în materie de olărit, icoane, zgărdane, dantelărie, țesătorie, pălării din paie, fierărie, pielărie și tâmplărie oferind vizitatorilor o experiență valoroasă.

 Tinerii expozanți sunt prezenți cu mărțișoare, felicitări, accesorii, cosmetice naturale și obiecte de decor completând evenimentul care are ca și principal obiectiv îmbogățirea conținutului educațional.

afis-primavara-cu-idei

 Primăvara cu Idei se propune băimărenilor ca fiind un eveniment cultural, care oferă o succesiune de evenimente colaterale cu spațiu dedicat vânzării mărțișoarelor și lucrurilor inedite, precum și o succesiune de prezentări și ateliere de lucru în care organizatorii și expozanții sunt jucători importanți, atât în ​​planificarea cât și în derularea evenimentului.

  •  Evenimente și ateliere:
  • 28 februarie 2013, ora 15.00: Șezătoare din Maramureșul istoric ”Mărțișorul tradițional”
  • 28 februarie 2013, lect.univ.dr. Delia Anamaria Răchişan – Autoritatea masculină Făurar şi autoritatea feminină
  • 1-2 martie 2013, ora 17.00 – 18.00 Atelier de confecționat origami cocor – Asociația Re/Creativ

 Persoane de contact:

Oana Leşiu, şef birou Bastionul Măcelarilor, tel. 0731 014027;
Raluca Ocean, responsabil comunicare şi proiecte Asociaţia Re/Creativ – 0760 576 023.
 
Informații:
http://asociatiarecreativ.blogspot.ro/
Comentarii

Mihaela Ion este manager cultural cu o experienţă de peste 17 ani în cadrul industriei creative şi culturale româneşti şi cu un doctorat în istorie. Pe lângă educaţia universitară dedicată istoriei artei, Mihaela s-a specializat în domeniul managementului cultural în Londra şi Paris prin bursele acordate acesteia, de către Fundaţia Gabriela Tudor şi Ministerul Culturii din Franţa. Este co-fondatoare a Revistei Atelierul (Asociaţia Atelierul de Creaţie) şi a proiectelor generate de această comunitate internaţională: "Creative Night Talks", "Noaptea albă a creatorilor şi designerilor de produs". Este evaluatoare independentă pentru diferiţi cofinanţatori publici. Curatoriază expoziţii în diferite galerii de artă şi spaţii de consum de artă, din România şi străinătate. Este International Board Member AICA (Asociaţia Internaţională a Criticilor de Artă) şi membră a departamentului de Digital Strategies a aceleiaşi asociaţii. https://mihaelaion.com/

ARTICOL RECOMANDAT

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share