Tutorial: „Ghiocei”

Distribuie articolul:
Share

Bun venit Primăvară!! Astăzi sărbătoresc începutul lunii Martie – Mărţişor, luna iubirii şi un an de la primul articol publicat de mine, proaspăt redactor voluntar, pe 1 martie 2012.
M-am pregătit cu un tutorial în tema lunii – reciclare: ghiocei din… plastic.
Acum două zile m-am trezit gândindu-mă la ghiocei şi la acest tutorial. Coincidenţa a făcut să primesc şi primii ghiocei! I-am aşezat lângă mine şi am trecut la treabă.

ghiocei-copilarim

Avem nevoie de:

* plastic (de preferat ceva mai subţire de la ambalaje; eu am folosit de la o cutie de bomboane)
* foarfecă, ceva de găurit (opţional, pentru că puteţi folosi şi vârful foarfecii)
* vopsea acrilică (alb, verde)
* pensulă
* scobitori
* un suport (am folosit un coşuleţ realizat din suport pentru ouă pe care îl primisem cadou)
* o bucată de polistiren (sau alt material pentru a fixa tijele)
* puţină vată
* mărgeluţe
* sârmă (am folosit sârmă îmbracată în plastic pentru prinderea pungulițelor)

ghiocei-copilarim

Decupăm trei petale din plastic și le pictăm cu acril. Atenţie – acesta se usucă repede. Perforăm partea care urmează a fi prinsă de scobitoare – care va deveni tija ghiocelului.

ghiocei-copilarim

Se pune mărgeluţa în vârful sârmuliţei şi se fixează cu un nod. Urmează să adăugăm primele două petale şi le dăm frumos forma:

ghiocei-copilarim

Se lasă în vârf puţin spaţiu şi se adaugă şi a treia petală, după care se fixează bine toată floarea cu sârmuliţa. Urmează să pictam cu acril verde tija și porţiunea din spate (sârma).

ghiocei-copilarim

Între timp am pus puţin polistiren în coşuleţ şi am fixat primul ghiocel. Putem realiza și o frunză. O decupăm, o pictam, o prindem pe o scobitoare şi… mai facem câțiva ghiocei.

ghiocei-copilarim

După ce îi fixăm în suport, putem pune şi câteva fire de iarbă (tot din plastic colorat cu acril) şi puţină vată pentru a crea impresia de zăpadă.

ghiocei-copilarim

Şi iată – avem un coşuleţ cu ghiocei! A fost cu siguranţă unul dintre cele mai dragi proiecte şi sper să primiţi acest tutorial ca pe un mărţişor pe care vi-l ofer din inimă!

Dacă v-am inspirat vă aşteptăm să ne trimiteţi creațiile voastre pe adresa rux.tetiu@revista-atelierul.ro şi acestea vor fi publicate ulterior în cadrul acestui articol, sub forma unei galerii foto.
Pe curând!

Comentarii
11 Comments
  1. Ruxandra Țețiu
  2. Ruxandra Țețiu
  3. Ruxandra Țețiu
Share