CITEȘTI

Botoșei croșetați pentru bebeluși

Botoșei croșetați pentru bebeluși

Distribuie articolul:
Share

Toată lumea se înnoiește. Fie pentru că e primăvară, fie că se apropie Paștele. Să avem ceva nou, ceva de primăvară. Iată azi cum să croșetezi rapid botoșei pentru bebeluși. Tiparul de mai jos e doar pentru nou născuți. Dacă dorești să croșetezi botoșei mai mari, trebuie să adaugi mai mulți ochi lucrării tale.

Ai nevoie de lână acryl, o croșetă numărul 3 și panglică colorată pentru șnur.

Tipurile de ochiuri folosite sunt: picioruș dublu, punct alunecat, picioruș simplu, ochi croșetat în firul din spate (back loop), ochi croșetat prin firul din față (front loop).

Rândul 1 – Pornești de la talpă. Faci un lănțișor cu 14 ochiuri. Vei croșeta mai întâi pe o parte a lănțișorului, apoi pe cealaltă parte. Faci 2 ochiuri piciorușe duble în al patrulea ochi de la croșetă, piciorușe duble în următorii 9 ochi. Ai ajuns la capătul lănțișorului. În ultimul ochi croșetezi 7 piciorușe duble. În acest fel lucrul tău se va întoarce.

2013-03-23 19.03.30

Lucrezi pe cealaltă parte a lănțișorului: piciorușe duble în 9 ochiuri, iar în ultimul faci 2 piciorușe duble și închei cu punct alunecat în primul ochi de la început.

Rândul 2 – lănțișor cu 1 ochi; ochi simplu chiar în ochiul de unde începi. Urmează: câte 2 piciorușe simple în următorii 2 ochi (înmulțești), un picioruș simplu în următorul ochi, piciorușe jumătate duble în următorii 4 ochi, piciorușe duble în alți 4 ochi, câte 2 picorușe duble în următorii 7 ochi, piciorușe duble în 4 ochi, piciorușe jumătate duble în 4 ochi, un picioruș dublu, câte 2 piciorușe simple în ultimii 2 ochi (înmulțești), închizi cu punct alunecat.

2013-03-23 19.13.34

Rândul 3 – Aceasta a fost talpa. Vei lucra acum partea de deasupra. Lucrezi acest rând cu piciorușe duble, dar inserând croșeta doar în firul din spate al fiecărui ochi (back loop crochet). Lucrul se va plia natural.

Rândul 4 – Lănțișor cu 1 ochi. Picioruș simplu chiar în primul ochi. Piciorușe simple în următoarele 13 ochiuri. Croșetezi împreună 2 piciorușe duble – faci acest lucru de 7 ori, apoi piciorușe simple în 13 ochiuri și închei rândul cu punct alunecat.

Rândul 5 – Lănțișor cu 1 ochi. Picioruș simplu chiar în primul ochi. Piciorușe simple în următoarele 11 ochiuri. Croșetezi împreună 2 piciorușe duble – faci acest lucru de 2 ori, croșetezi împreună 3 piciorușe duble, croșetezi împreună 2 picorușe duble – faci acest lucru de ori, apoi piciorușe simple în 11 ochiuri și închei rândul cu punct alunecat.

Iata mai jos două poze în care se vede cum croșetezi împreună piciorușele duble. Dai firul după croșetă, introduci croșeta în următorul ochi și faci un ochi și croșetezi împreună cu firul de după croșetă, iar dai firul după croșetă, iar introduci croșeta în următorul ochi, faci un ochi și croșetezi împreună cu firul de pe croșetă. Ai astfel pe croșetă 3 ochiuri atunci când croșetezi împreună 2 picorușe duble și respectiv 4 ochiuri atunci când croșetezi împreună 3 picorușe duble. Acum tragi firul prin toate ochiurile de pe croșetă și obții un sigur ochi. Seamănă cu un fel de scădere, doar că aduni ochii pe croșetă și îi lucrezi la sfârșit pe toți împreună.

2013-03-23 19.22.19 2013-03-23 19.22.41

După acest rând ai obținut partea din față.

Rândul 6 – Lănțișor cu 1 ochi. Picioruș simplu chiar în primul ochi. Piciorușe simple în următoarele 9 ochiuri. Croșetezi împreună 2 piciorușe duble – faci acest lucru de 2 ori, picioruș simplu în următorul ochi, croșetezi împreună 2 piciorușe duble -iar faci acest lucru de 2 ori , piciorușe simple în următorii 9 ochi, închei rândul cu punct alunecat.

2013-03-23 19.30.41

Rândul 7 – găurele – Lănțișor cu 4 ochiuri. Sari un ochi, croșetezi picioruș dublu în următorul, faci apoi lănțișor cu 1 ochi – repeți acest lucru până la capăt. Închei rândul cu punct alunecat.

2013-03-23 19.38.20

Rândul 8 – Lănțișor cu 1 ochi. Croșetezi un picioruș dublu dar prin fața primului ochi, picioruș jumătate dublu în următorul spațiu și repeți până la sfârșit. Închizi cu punct alunecat.

2013-03-23 19.40.34

Rândul 9 – Lănțișor cu 1 ochi. Piciorușe simple în fiecare ochi, închei cu punct alunecat.

Rândul 10 – marginea – Lănțișor cu 1 ochi, picioruș simplu în primul ochi, lănțișor cu 1 ochi, picioruș simplu în următorul și tot așa până termini. Închei cu punct alunecat. Asiguri firul pe spatele lucrului ca să nu se deșire.

Prin găurelele formate inserezi o panglică și faci o fundiță în față.

2013-03-24 14.06.54

Poți folosi orice combinație de culori.

2013-03-24 14.07.26

Botoșeii aceștia sunt potriviți pentru bebelușii foarte mici, care încă nu pot prinde cu mânuțele șnurul. Nu recomand decorațiile cu mărgele și alte accesorii care nu stau perfect lipite de botoșei, mai ales pentru bebelușii mai mari.

2013-03-24 14.07.39

Dacă ai realizat și tu botoșei, trimite-ne pe adresa [email protected] fotografiile tale semnate cu watermark și noi le vom publica în secțiunea Creațiile cititorilor.

Ema

Comentarii

ARTICOL RECOMANDAT

  1. sunt frumosi o sa incerc si eu sa ii fac

  2. Ana

    17 mai

    am fost multumita de rezultatul final

  3. Botezatu Gabriela

    4 noiembrie

    era bun un tutorial video

  4. Andreea

    19 aprilie

    Am incercat sa fac acesti botosei. M-am apucat de dreptul si am ajuns pana la randul 8, dar nu am inteles ce inseamna „croșetezi un picioruș dublu, dar prin fața primului ochi”. Oricum, nu sunt incantata de rezultat. O sa caut alt model.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share