CITEȘTI

Gentuțele rafinate devin artă de purtat.

Gentuțele rafinate devin artă de purtat.

Distribuie articolul:
Share

După o lungă perioadă de tăcere, revin cu un articol nou și cu o deosebită plăcere de a vă face cunoscute lucruri pe care poate încă nu ați reușit să le descoperiți.

Azi am să scriu despre Kathleen Dustin, recunoscută în toată lumea ca fiind una dintre cei mai buni artiști și bijutieri de lut polimeric. Toate gentuțele și bijuteriile pe care le creează sunt inspirate din lumea naturală și sunt pline de culori și detalii impresionante. Cea mai mare dorință a lui Kathleen este de a face artă care să poată fi purtată.

Ambivalența

Kathleen este din Michigan. În copilărie îi plăcea să admire răsăritul și apusul soarelui peste Lacul Michigan, visa să devină pianistă de muzică jazz și să călătorească peste mări și țări și ignora cu încăpățânare sfaturile mamei sale că ar trebui să se facă artist.

RosebudPurse500-500x334

A studiat matematică la Hope College în Holland, Michigan unde i s-a oferit ocazia de a-și petrece primul an de studii peste hotare în Beirut, Liban în anul 1972.  Acolo a fost familiarizată cu lutul polimeric produs în Germania.

Semințe
Acum artista locuiește în New Hampshire, dar a reușit să ducă oarecum un mod nomad de viață. Datorită faptului că soțul ei este un om de afaceri, aceștia au locuit  în Turcia, Arabia Saudită, Rusia și multe alte țări. Pentru a putea călători ea a trebuit să găsească o pastă de modelat mult mai ușoară decât ceramica, iată de ce lutul polimeric este materialul său principal de lucru.

Semințe ce se desfac

Kathleen lucrează cu lutul polimeric începând cu anii ’80 și a trebuit să inventeze și să dezvolte noi tehnici de lucru cu acest material, deoarece atunci acesta nu avea o istorie precum lutul sau alte materiale de sculptură.

Peria dublă

În prezent, Kathleen a reușit să devină un membru jurizat al Ligii Artiștilor Meșteșugari din New Hampshire, cea mai veche organizație profesională de meșteșugărit din Statele Unite  ale Americii. Ea organizează și monitorizează numeroase spectacole și ateliere de lucru în S.U.A și Europa.

CactusAnghinare

Piatră de plajă

Decorațiune pentru masă

Broșă

Broșă

Colier

sursă imagini: kathleendustin.com

Comentarii

Salut, mă numesc Gabriela Galamaga. Sunt designer și creator de produs. De mai bine de 12 ani creez păpuși, ursuleți teddy și decorațiuni de interior. De profesie sunt editor de imagine și redactor. De un an și jumătate sunt mama unui băiețel minunat. Sunt pasionată de artă și film. Îmi plac cărțile pentru copii și biografiile. În timpul liber creez lucruri de mână și scriu texte. Visez într-o bună zi să public o carte pentru copii. Sper că veți citi cu plăcere interviurile mele pe Revista Atelierul iar tutorialele pas cu pas vă vor inspira și pe voi să creați lucruri de mână.

ARTICOL RECOMANDAT

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share