CITEȘTI

Ep.7 Aleg să port handmade: Alina Predescu

Ep.7 Aleg să port handmade: Alina Predescu

Distribuie articolul:
Share

Alina este printre primele creatoare de produse handmade care au oferit Revistei Atelierul un interviu. Aş putea să spun că este una dintre primele persoane care a crezut în Revista Atelierul şi proiectele extraordinare pe care le-am realizat în cei 3 ani de existenţă.

We like Alina şi Bubuzland!

Nume, prenume : Predescu Alina

Detalii despre tine: De mic copil am fost pasionată de desen, dar neurmând un liceu de profil care să mă îndrume în acest sens am ajuns să cochetez cu alte domenii. În timpul liceului: voluntar şi membru activ în diverse cluburi turistice, iar în facultate: voluntar la Salvaţi Copiii. Și că tot vorbim de facultate, am urmat ASE – Facultatea de Economie şi cea de Marketing, pentru ca la master să mă îndrept spre Managementul Resurselor Umane. Cu timpul, crescând şi eu, având un job, mi-am dat seama că pasiunea mea este şi va fi desenul, astfel a apărut şi Bubuzland.

DSCN4781

Tricou pictat de Alina aka Bubuzland. Poză din arhiva personală.

Meseria de bază : Ofiţer bancar analiză credite.

Artizanul preferat/ Artizanii preferaţi : în general port produse create de mine.

Aleg să port produse unicat pentru că mă identific cu ele, mă caracterizează. Mi-am făcut tricouri şi broşe pentru fiecare stare de spirit şi sunt foarte fericită atunci când lumea le admiră sau se amuză pe seama lor. De exemplu, într-o dimineaţă de luni când mă trezesc în zori de zi şi nu am chef de treabă sau pur şi simplu vreau să fiu lăsată în pace, port o comică broşă în formă de lămâie, care după ce că e lămâie, mai se şi strâmbă. Sau, pentru o zi însorită de primavară aleg să port tricouri pictate manual cu flori.

907021_621920864504516_1783521380_n

Tricou pictat de Alina aka Bubuzland.  Poză din arhiva personală.

Rubrica ”Aleg să port handmade” îşi propune să prezinte mai clar şi coerent ideea că un produs handmade sau de autor este mult mai chic și personal decât unul de duzină, kitsch uneori. Suntem încântate să vedem persoane chic purtând cu mândrie produse de autor și vrem să împărtăşim această bucurie și cu voi.

Comentarii

Mihaela Ion este manager cultural cu o experienţă de peste 17 ani în cadrul industriei creative şi culturale româneşti şi cu un doctorat în istorie. Pe lângă educaţia universitară dedicată istoriei artei, Mihaela s-a specializat în domeniul managementului cultural în Londra şi Paris prin bursele acordate acesteia, de către Fundaţia Gabriela Tudor şi Ministerul Culturii din Franţa. Este co-fondatoare a Revistei Atelierul (Asociaţia Atelierul de Creaţie) şi a proiectelor generate de această comunitate internaţională: "Creative Night Talks", "Noaptea albă a creatorilor şi designerilor de produs". Este evaluatoare independentă pentru diferiţi cofinanţatori publici. Curatoriază expoziţii în diferite galerii de artă şi spaţii de consum de artă, din România şi străinătate. Este International Board Member AICA (Asociaţia Internaţională a Criticilor de Artă) şi membră a departamentului de Digital Strategies a aceleiaşi asociaţii. https://mihaelaion.com/

ARTICOL RECOMANDAT

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share