CITEȘTI

Lia Visirin ” …. o fată care visează m...

Lia Visirin ” …. o fată care visează muuult „

Lia Visirin
Distribuie articolul:
Share

Când mă gândesc la curentul Flower Power am imaginea unor spirite libere – oameni care iubesc natura, poartă flori în păr şi un zâmbet luminos pe faţă, joviali şi copilăroşi, visători şi curajoşi, pacifişti şi inventivi. Deseori privind lucrările deosebite realizate de Lia Visirin am avut impresia ca lumea de poveste creată de ea prinde contur devenind realitate, lucru deloc fantezist până la urmă dacă ţinem cont de faptul că ilustraţiile ei se materializează şi sub forma unor obiecte decorative, sau de îmbracăminte.Astăzi vă invit să citiţi un interviu cu şi despre Lia Visirin, creatoarea unei lumi tare frumoase, prin proiectul său Handmade by Lia.

Lia Visirin

Rux: Voi începe cu o întrebare foarte previzibilă: cine este Lia Visirin?

Lia: …este o fată care visează muuult (şi doarme puţin) la o lume plină de râsete de bucurie, la oameni frumoşi care ştiu să aprecieze şi să se bucure de viaţă şi natură.

Lia Visirin

Rux: Cum ai descoperit dragostea pentru desen şi lucru de mână? Îţi mai aminteşti care a fost prima ta creaţie?

Lia: Nu am descoperit dragostea pentru desen, a fost mereu acolo de când mă ştiu. Nu cred că a trecut vreo zi fără să nu mâzgălesc ceva, găsesc inspiraţie în tot ce mă înconjoară şi îmi provoacă o stare de bine. Cred că primele mele creaţii făcute de mână au fost nişte ornamente de Crăciun din lut pentru mama şi mătuşa mea. Unele dintre ele s-au cam deteriorat – au trecut destul de multi ani de atunci :).

Lia Visirin + prima creatie

Rux: Povesteşte-ne despre proiectul tău – cum a apărut, de ce i-ai ales acest nume, ce speranţe ai de la el….

Lia: Proiectul Handmade by Lia a apărut atunci când lucrurile făcute şi pictate de mine nu mai încăpeau în casă, hehe. Nu a început de foarte mult timp, dar odată ce lucrurile pe care le făceam au început să fie apreciate şi căutate de ceilalţi, am început să le adun, să le organizez cât de cât şi îmi aduceau atât de multă bucurie când vedeam că într-adevar sunt apreciate şi vedeam reacţia celorlalţi  încât, acum nu mă mai pot opri. Am ales acest nume pentru că am dăruit multe lucruri atât în ţară cât şi în străinătate; sunt lucruri făcute de mine pentru toţi cei care rezonează cu ele.

Lia Visirin

Încerc să îmi impun un singur stil, deşi cererile au fost de tot felul şi nu am putut să refuz ştiind că pot să fac respectivul proiect, iar rezultatele au fost pe măsură. Unele au provocat chiar şi lacrimi de bucurie, mai ales portretele copiilor :).
Pe viitor sper să reuşesc să merg pe aceiaşi linie de ilustraţii, pe care le-am experimentat de ceva vreme şi chiar simt că mă definesc. Sper că şi obiectele personalizate cu acest stil să fie apreciate şi îndrăgite şi să transmită aceiaşi stare de bine pe care mi-o provoacă mie atunci când le creez.

Lia Visirin

Rux: Cum îţi alegi temele, ce te inspiră?

Lia: Mă inspiră poveşti şi amintiri din copilărie, mă inspiră natura, florile, frunzuliţele de tot felul, găzele; mă inspiră oamenii şi felul lor vesel de a fi şi nu în ultimul rând copiii şi sinceritatea cu care ei văd lumea, se bucură de orice şi râd din tot sufletul.

Lia Visirin

Rux: Tema unii aprilie în Revista Atelierul este Flower Power. Ce sugestii pe această temă ai avea pentru cititorii revistei?

Lia: Genţi, tricouri, felicitări şi tablouaşe vesele, invitaţii de nuntă, văsuţe de lut pictate, bijuterii pictate de lemn…

Lia Visirin

Lia Visirin

Lia Visirin

Lia Visirin

Rux: Prin ce tehnici de lucru manual  îţi place să îţi materializezi ilustraţiile?

Lia: Îmi place să experimentez cu ilustraţiile mele, atunci când nu am o cerere strictă de stil, îmi place să le aplic pe diferite materiale – lemn, lut, ceramică, sticlă, piele naturală şi să văd cum se împacă acestea cu materialul şi cu tehnica. De la ilustraţii de carte la tablouaşe, cutii, tricouri, gentuţe, etc. toate necesită un altfel de mediu şi tehnică şi pentru mine e un lucru ce trebuie explorat sau chiar îmbunătăţit.

Lia Visirin

Rux: Ce înseamnă să fii ilustrator în ţara noastră, crezi că este un sector subevaluat?

Lia: În ţara noastră este destul de greu să fii ilustrator şi să şi trăieşti din asta. Mulţi apelează la străinătate. Dacă am lua exemplul altor ţări ar fi mult mai bine pentru artiştii ilustratori. Ducem lipsă de sprijin în acest sens, nu avem de ales între agenţii sau foarte multe publicaţii sau chiar scriitori. Este un drum greu de parcurs dar în ciuda greutăţilor e foarte frumos.

Lia Visirin

Rux: Desenul este tot lucru de mână [ mâna desenează,  schiţează] – dar înafară de această exprimare artistică, ai şi alte modalităţi de exprimare handmade preferate, sau pe care ţi-ai dori să le încerci?

Lia: Am avut o încercare de a face bijuterii dar nu mă îndrept într-acolo. Am experimentat modelajul pe care l-am deprins de mică, lut şi apoi pastă polimerică, dar desenul mi-e mult mai aproape de suflet. Un ţel de viitor ar fi să învăţ să croiesc şi să cos la maşina de cusut, dar e mai greu cu timpul, între fotografie, ilustraţii şi handmade.

Lia Visirin

Rux: Povesteşte-ne o întâmplare amuzantă din atelierul tău de lucru!

Lia:  S-a întâmplat nu demult, în timp ce pictam un tricou. Nepoţelul meu de 2 ani se juca cu borcănaşele de culori şi l-am rugat să îmi dea unul de care aveam nevoie atunci. El foarte bucuros că îi cerusem ajutorul a deschis borcănaşul şi a umplut covorul de vopsea, după un HIII mare am început să râdem că va fi un viitor artizan de covoare.

Lia Visirin

Rux: Un sfat pentru cititorii care îşi doresc să pătrundă în lumea lucrului de mână, dar nu găsesc curajul?

Lia: Dacă iubeşti ceea ce creezi trebuie să ai curaj să împărtăşeşti acest lucru. Vor apărea în cale multe piedici, dar şi multe încurajări. Este foarte important să rămâi pozitiv, să îţi doreşti să faci acest lucru şi să ţii foarte  mult la el. Acea energie va reuşi să atingă oamenii care trebuie şi care ştiu să aprecieze ce înseamnă un lucru făcut de mână.

Lia Visirin

Îi mulțumesc Liei pentru că a răspuns invitației noastre şi vă invit să îi vizitați creaţiile aici: Handmade by Lia

Fotografiile publicate în acest articol aparțin Liei Visirin și au fost publicate cu acordul ei.

Comentarii

ARTICOL RECOMANDAT

  1. […] proiecte creative :). Tema lunii ianuarie în Revista Atelierul este lemnul. Am lansat o provocare Liei Visirin, provocare acceptată şi concretizată într-un tutorial foarte interesant şi util. Rezultatul […]

  2. mi.ushka

    6 ianuarie

    Felicitari, Lia, si mult mult succes! Oare nu vrea nimeni in tara asta sa faca o revista de benzi ilustrate pentru copii? As cumpara-o zilnic, cu desenele tale 😀

  3. Lia Visirin

    6 ianuarie

    Multumesc 🙂 acum pagina mea se numeste Liloobox ( a trebuit sa o schimb datorita faptului ca numele exista deja ) pagina de fb este https://www.facebook.com/liloobox , iar adresa de blog este http://liloobox.blogspot.ro/

    Va invit cu mult drag acolo sa urmariti creatiile 🙂

    Huuugs! Lia

  4. Erika

    4 iulie

    Absolut minunat!

  5. Ce frumuseti! Iti multumesc Rux ca m-ai ajutat sa o descopar pe Lia. Felicitari Lia!!!

  6. Laura

    30 aprilie

    Superb articolul! Bravo Rux si Lia.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share