CITEȘTI

Tutorial: „Bentiţă Flower Power”

Tutorial: „Bentiţă Flower Power”

bentita-fp-copilarim-0001
Distribuie articolul:
Share

Luna aprilie a stat pentru Revista Atelierul sub semnul „florilor” … la propriu, dar şi la figurat. Mi-am dorit de mult timp să realizez nu doar un obiect vestimentar, ci mai multe proiecte pe tema Flower Power. Pornisem la începutul lunii cu mai multe idei şi nu mă puteam hotărî deloc. M-am oprit la bentiţa despre care vă voi vorbi în cele ce urmează, inspirată fiind de colega mea Anca (Bo3mia), care a fost foarte drăguţă şi mi-a sugerat câteva proiecte.

Astfel, mi-am ales să creez un model accesibil (ca grad de dificultate), foarte drăguţ şi bineînţeles flower power!

bentita-fp-copilarim-0002

Cum ador banderolele şi s-a întâmplat să îmi rămână puţină dantelă de la alt proiect, m-am gândit să o folosesc pentru banderola mea. Avem nevoie de puţină culoare, puţină „visare”, un strop de vânt – care să se plimbe prin păr, soarele care să ne mângâie faţa, muzică şi următoarele materiale:) :

bentita-fp-copilarim-0003

♥ dantelă
♥ şnur, elastic, panglică sau ce doriţi să folosiţi ca sistem de prindere
♥ foarfecă, ac şi aţă
♥ mărgeluţe de nisip, diverse nuanţe şi forme (am folosit unele tubulare, sidefate, semi transparente şi unele violete cameleonice) şi o perluţă mică
♥ paiete (una în forma de floare; mai multe rotunde)
♥ fetru (negru)
♥ flori fetru aplicabile (puteţi alege voi ce forme doriţi, eu am folosit 2 flori care au o latură adezivă)

bentita-fp-copilarim-0004

Pasul 1: Am lipit cele două flori una peste cealaltă. Pe cea mare am lipit-o pe o bucată de fetru negru (am ales negru pentru că şi dantela este tot neagră). Decupaţi surplusul de negru, ghidându-vă după forma florii-bază.

bentita-fp-copilarim-0005

Pasul 2: Ataşaţi floarea pe dantelă, adăugând în mijlocul ei o paietă şi o perluţă (sau orice altceva). Nu uitaţi să încercaţi mai multe variante de amplasare a florii înainte de a o coase. Eu am ales să o poziţionez aproximativ deasupra arcadei.

bentita-fp-copilarim-0006

Pasul 3: Coaseţi sistemul de prindere. Eu am ales un şnur negru pe care l-am prins la capetele dantelei. Am avut grijă să cos în aşa fel încât să asigur capetele dantelei întâi pentru a nu se deşira.

bentita-fp-copilarim-0007

Pasul 4: Puteţi lăsa banderola aşa sau puteţi continua să o decoraţi. Pentru că floricica mea nu este foarte mare, am ales să decorez dantela cu paiete, mărgeluţe tubulare sidefate semi-transparente şi mărgeluţe violet.

bentita-fp-copilarim-0008

Pasul 5: Am cusut alternând paietele (care au o mărgeluţă în mijloc) cu mărgelele tubulare, mergând în ambele direcţii până în zona care se află deasupra urechilor.

bentita-fp-copilarim-0009

Şi iată rezultatul final!! Îi mulţumesc asistentului meu personal pentru că a fost atât de drăguţ să pozeze pentru voi – Dodo, canişul meu.

bentita-fp-copilarim-0010

Dacă v-am inspirat vă aşteptăm să ne trimiteţi creațiile voastre pe adresa [email protected] şi acestea vor fi publicate ulterior în cadrul acestui articol, sub forma unei galerii foto.
Pe curând!

Comentarii

ARTICOL RECOMANDAT

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share