CITEȘTI

Grădina cu Artiști, celor mari și celor mici

Grădina cu Artiști, celor mari și celor mici

Distribuie articolul:
Share

Zilele Copilăriei Noastre se serbează de 1 și 2 iunie în Parcul Grădina Icoanei

Cei mai talentați mici artiști creează, expun și performează în parcul Grădina Icoanei pe 1 și 2 iunie

Sâmbătă și duminică, 1 și 2 iunie, în Parcul Grădina Icoanei are loc ediția aniversară, cu numărul 10, a evenimentului Grădina cu Artiști. Intitulată „Zilele Copilăriei Noastre” această ediție este dedicată în exclusivitate copiilor. Astfel, între orele 11 :00 și 21 :00, artiști, copii sau adulți, amatori sau profesioniști, vor transforma parcul într-un spațiu dedicat jocului și creativității. Pe parcursul întregului weekend creativ, desfășurat în parcul Grădina Icoanei, toți participanții se vor putea bucura de spectacole cu și pentru copii, de ateliere creative și expoziții tematice.

AfisGCA_1 iunie

Copiii iși joacă primele roluri ale vieții, ca actori, dansatori și muzicieni

Sâmbătă, 1 iunie, începând cu ora 11:00, Grădina cu artiști îi așteaptă pe toți iubitorii de spectacole cu o serie de show-uri susținute de copii talentați. Primul moment va fi susținut de trupa de dans modern Rall`s Band – coregraf și profesor de dans la Creative Arts (www.creativearts.ro), Raluca Petrică.  Momentul va putea fi revăzut și duminică, 2 iunie, începând cu ora 18:00.

Programul continuă la ora 12:00 cu o reinterpretare a poveștii Cenușăreasa de Frații Grimm, susținută de trupa de teatru a Școlii nr. 70 – regizor Dorin Eugen Ionescu. Momentele muzicale continuă cu Anastasia, o tânără solistă de doar 9 ani și jumătate, care va interpreta piese ale căror versuri sunt create de ea. Ineditul activităților muzicale dedicate prichindeilor este dat de spectacolul susținut de grupul de blockflute „Prietenii Anastasiei”. 1 iunie în Grădina cu Artiști se va încheia cu multe alte surprize artistice și cu un moment muzical oferit de cursanții la chitară ai Centrului de dezvoltare a Creativității Creative Arts (www.creativearts.ro).

 Fata mea este model, în Grădina Icoanei

Pentru toate mămicile iubitoare de fashion și micile domnișoare pasionate de defilări pe podium, Rall’s Agency împreună cu DesignersForKids.ro au pregătit un moment special. Astfel, sâmbătă de la ora 11:00, micile modele cu vârste cuprinse între 3 și 5 ani vor defila într-o serie de ținute create special pentru copii de cunoscuți designeri români.

Circ și acrobații în Parc

Devenită deja tradiție, participarea Asociației PARADA la Grădina cu Artiști constă și anul acesta într-un moment special – între orele 17:30 și 18:00 – în care acrobațiile, clownii și jongleriile vor ține cu sufletul la gură auditoriul. Cei de la PARADA vor fi prezenți în ambele zile cu ateliere de circ pentru copii.

Benzi desenate pentru pasionați și nu numai

Pe 1 iunie, începând cu ora 16:30 și pe 2 iunie cu începere de la ora 11:00, Mihai Grăjdeanu, autor a numeroase serii de benzi desenate, va susține un atelier de benzi desenate: Legendele Dacilor – Personaje în cadrul căruia toți participanții vor putea învăța câteva secrete de realizare a benzilor desenate. Tot în ambele zile, cei de la Legendele Dacilor vor prezenta într-o expoziție tematică o serie de lucrări sub același nume.

Zona de relaxare – pentru deliciul părinților

Grădina cu artiști nu îi uită nici pe însoțitorii prichindeilor,două zone fiind special amenajate pentru părinți și bunici. În zona de relaxare, Contego Coffee a pregătit un spațiu neconvențional unde cei mari se vor putea delecta cu ceaiuri, cafea aromata, fresh-uri și limonade. Spre sfârșitul zilei, artiștii în cafea  pregătesc  un show de Latte Art susținut de Bogdan Andrei – vice campion Latte Art (sâmbătă, începând cu ora 16:00) și de Paul Ungureanu – trainer Bar Academy Bordello Pub (duminică, începând cu ora 18:00).

Atelier de tehnici de prim ajutor oferit de Crucea Roșie

Duminică, 2 iunie, cu începere de la ora 11:00 reprezentanții organizației Crucea Roșie din sectorul 2 au pregătit pentru micuții din Parcul Grădina Icoanei un curs antrenant în care aceștia vor invăța tehnicile de prim ajutor de bază.

Adoptă un prieten pentru copilul tău

În zona de adopții vor fi prezente, două dintre cele mai cunoscute asociații de protecție a animalelor, Robi și Red Panda. Cele două asociații vor desfășura o serie de workshopuri în  cadrul cărora  copiii pot învăța cum trebuie să se comporte în preajma animalelor. Vor fi, de asemenea, disponibile pentru adopție pisicuțe și căței, vaccinați și deparazitați, iar cine dorește să doneze hrană pentru aceștia este binevenit.

 Ateliere Creative de la Creative Arts

Nu în ultimul rând, centrul de creativitate Creative Arts a pregătit un program special de ateliere în cadrul cărora atât copiii cât și părinții și bunicii acestora pot învăța de la tehnici de quilling la cum să recicleze creativ PET-uri, cartoane, ambalaje, precum și bazele improvizației în teatru. Atelierele sunt realizate în parteneriat cu Fundația Ringier, iar taxa de participare la fiecare atelier este în valoare de 10 RON. Jumătate din suma strânsă va fi donată în cadrul programului Fundației, Ajută Copiii! – program care acordă ajutor financiar copiilor grav bolnavi.

Detalii cu privire la programul complet al evenimentului se găsesc pe www.gradinacuartisti.ro și pe pagina de Facebook Grădina cu artiști.

 Pentru informații suplimentare, vă rugăm contactați:
Augustina Vasile: [email protected]; 0721 894 129
Alexandra Dinu: [email protected]; 0722 233 114
Comentarii

Mihaela Ion este manager cultural cu o experienţă de peste 17 ani în cadrul industriei creative şi culturale româneşti şi cu un doctorat în istorie. Pe lângă educaţia universitară dedicată istoriei artei, Mihaela s-a specializat în domeniul managementului cultural în Londra şi Paris prin bursele acordate acesteia, de către Fundaţia Gabriela Tudor şi Ministerul Culturii din Franţa. Este co-fondatoare a Revistei Atelierul (Asociaţia Atelierul de Creaţie) şi a proiectelor generate de această comunitate internaţională: "Creative Night Talks", "Noaptea albă a creatorilor şi designerilor de produs". Este evaluatoare independentă pentru diferiţi cofinanţatori publici. Curatoriază expoziţii în diferite galerii de artă şi spaţii de consum de artă, din România şi străinătate. Este International Board Member AICA (Asociaţia Internaţională a Criticilor de Artă) şi membră a departamentului de Digital Strategies a aceleiaşi asociaţii. https://mihaelaion.com/

ARTICOL RECOMANDAT

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share