CITEȘTI

Post-event: Noaptea albă a creatorilor şi designer...

Post-event: Noaptea albă a creatorilor şi designerilor de produs- ediţia a II-a

Distribuie articolul:
Share

Sâmbată, 8 iunie 2013 între orele 18.00- 02.00, am petrecut în Bernschutz& Co. Universitate, Acuarela şi Attittude Ballet Studio cu ocazia celei de-a doua ediţie a Nopţii albe a creatorilor şi designerilor de produs. Peste 500 de persoane au vizitat cele trei locaţii chic unde au expus peste 25 de designeri şi creatori de produse şi peste 80 de persoane au fost încântate de concertul lui Jimmy Cserkész, Viorica Pintilie şi Gabriel Bălaşa în mansarda de la Acuarela.

Ediţia de anul acesta din data de 8 iunie 2013 s-a desfăşurat în jurul noţiunilor: promovarea tinerilor designeri şi creatori de produse şi dezvoltarea în mod constant a acestei industrii creative. Pentru ediția de anul acesta am pregătit trei secțiuni creative: bijuterie și accesorii contemporane – Bernschutz & Co. Universitate (în spatele Muzeului Suţu, Str. Ion Nistor 6), design vestimentar & accesorii casual – Attitude Ballet School, (Str. Emil Balaban, nr. 6) și design de obiect – Acuarela (Str. Polonă, nr. 40). Toate cele trei locaţii au avut un iz chic, cu ceaiuri şi vinuri alese, şi cel mai important, cu cei mai interesanți și deosebiți creatori şi designeri de produs. Catalogul designerilor şi creatorilor de produs care au expus în cadrul Nopţii albe a creatorilor şi designerilor de produs poate fi accesat aici: http://issuu.com/atelierul/docs/noapteaalba2

4

3

7

1

943468_632575293427248_1255304580_npentru mai multe imagini click aici

Printre ateliere la care vizitatorii au putut participa s-a numărat bookbiding cu Woodish, prelucrare de lut polimeric cu Ramona Croitoru, accesorizare cu Creative Arts şi pictură insolită cu Cosmin Marinescu. Toţi cei prezenţi la Noaptea albă a creatorilor şi designerilor de produs au putut pleca acasă cu o ţinuta completă de autor achiziţionate de la designerii de la Attitude Ballet Studio, cu broşe şi coliere de la creatorii de produs prezenţi la Bernschutz& Co. Universitate şi cu obiecte de decor de la Acuarela.

Noaptea albă a Creatorilor şi Designerilor de Produs este un eveniment anual organizat de Revista Atelierul (www.revista-atelierul.ro) prin intermediul Asociaţiei Atelierul de Creaţie. Ediţia de anul acesta a fost organizată cu sprijinul Acuarela, Attitude Ballet Studio, Bernschutz & Co. Universitate, Creative Arts şi a tuturor voluntarilor Asociaţiei Atelierul de Creaţie: Elisa Ene, Simona Andrei, Ramona Croitoru, Andreea Costaşi, Andreea Scarlat, Cecilia Guran, Raluca Dumitru, Gabriela Ghimpaşanu,  Ema Patrichi, Rux Ţeţiu & Anca Ionescu.

Manageri proiect Noaptea albă a creatorilor şi designerilor de produs: Teodora Vlădescu, Mihaela Ion, Vali Grosoşiu.

Ne-au filmat cei de la SensoTV (mulţumim Oana Georgescu, Ionel Stanciu şi Cătălin Mircea).

Comentarii

Mihaela Ion este manager cultural cu o experienţă de peste 17 ani în cadrul industriei creative şi culturale româneşti şi cu un doctorat în istorie. Pe lângă educaţia universitară dedicată istoriei artei, Mihaela s-a specializat în domeniul managementului cultural în Londra şi Paris prin bursele acordate acesteia, de către Fundaţia Gabriela Tudor şi Ministerul Culturii din Franţa. Este co-fondatoare a Revistei Atelierul (Asociaţia Atelierul de Creaţie) şi a proiectelor generate de această comunitate internaţională: "Creative Night Talks", "Noaptea albă a creatorilor şi designerilor de produs". Este evaluatoare independentă pentru diferiţi cofinanţatori publici. Curatoriază expoziţii în diferite galerii de artă şi spaţii de consum de artă, din România şi străinătate. Este International Board Member AICA (Asociaţia Internaţională a Criticilor de Artă) şi membră a departamentului de Digital Strategies a aceleiaşi asociaţii. https://mihaelaion.com/

ARTICOL RECOMANDAT

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share