Revista Atelierul la Delahoya Fest

Distribuie articolul:
Share

După mai bine de o lună de ploaie, primul weekend cu soare al verii clujene a fost și cel al Delahoya Fest. Aflat în prag de majorat, ediția cu numărul 17 a Festivalului a avut loc în acest an în datele de 14 și 15 iunie, pe locul fostului poligon militar din Valea Gârbăului, la aproximativ 15 minute în pas de plimbare de oraș.

Peisajul natural prietenos de la poalele Feleacului, deschiderea văii, dar și ruinele cazarmelor din imediata apropiere fac din zonă cadrul ideal pentru un festival ce și-a propus să fie, dincolo de un eveniment cu tradiție la Cluj, și un warm-up pentru prima ediție a unui eveniment de complexitatea și talia Félsziget/Peninsula .

DSCF0803

DSCF0904

 Ales cu grijă pentru o paletă colorată de gusturi, line-up-ul festivalului a inclus atât nume consacrate, de la Șuie Paparude și Horace Dan D (București) la Black Sun Empire (Olanda) și Marwan (Dubious Underground Association Cluj), cât și tineri DJ-i cu un potențial deosebit, precum Shvr (Târgu-Mureș) și DJ Snow (Unusual Suspects Cluj). Pe lângă muzică, participanții la festival s-au putut bucura de activități outdoor care de care mai antrenante, precum airsoft, eurobangee și sphereball, la care putem adăuga și experiența liniștitelor plimbări prin pădurea din zonă la ceas de răsărit… sau de apus. Back to nature, spune motto-ul festivalului, și asta s-a văzut din plin în atmosfera creată.

 Posibilitatea de a sta în camping sau de a face o plimbare până în Vale a fost completată de asigurarea transportului public până la locație, indiferent de oră. Buna organizare s-a reflectat și în prezența teraselor a căror produse, deși nu tocmai diverse, au asigurat alternativa la sucurile naturale cu care unii dintre noi au venit de acasă.

Impresionantă a fost, pe parcursul ambelor zile (și mai ales nopți) ale festivalului, atitudinea publicului, care a trăit, hipnotizat de după-masa și până în zori, beat-urile și mesajele artiștilor de pe scenă. Ca în fiecare an, fanii cu adevărat fideli festivalului au venit și au petrecut 36 de ore de bucurie și energie pură, fără oprire, cum rar am mai întâlnit. Anul acesta a revenit și parada Delahoya, al cărei traseu, din centrul Clujului și până la locație, a oferit doza de energie necesară unui început pozitiv tuturor celor care au trăit sau visează să fi trăit experiența Love Parade-urilor. Anul viitor Delahoya va împlini 18 ani, lăsând în urmă o istorie presărată de aventură. Dincolo de aceastea rămân însă acei fani fideli care vor duce festivalul mai departe, indiferent de provocări, mereu schimbătoare, dar mereu prezente. Citându-l pe DJ Snow în zorii celei de-a doua zile de festival, unii oameni sunt însă și vor rămâne mereu împreună.

Călin Grebleş şi Diana Prisacariu au reprezentat Revista Atelierul la Delahoya.

Comentarii

Mihaela Ion este manager cultural cu o experienţă de peste 17 ani în cadrul industriei creative şi culturale româneşti şi cu un doctorat în istorie. Pe lângă educaţia universitară dedicată istoriei artei, Mihaela s-a specializat în domeniul managementului cultural în Londra şi Paris prin bursele acordate acesteia, de către Fundaţia Gabriela Tudor şi Ministerul Culturii din Franţa. Este co-fondatoare a Revistei Atelierul (Asociaţia Atelierul de Creaţie) şi a proiectelor generate de această comunitate internaţională: "Creative Night Talks", "Noaptea albă a creatorilor şi designerilor de produs". Este evaluatoare independentă pentru diferiţi cofinanţatori publici. Curatoriază expoziţii în diferite galerii de artă şi spaţii de consum de artă, din România şi străinătate. Este International Board Member AICA (Asociaţia Internaţională a Criticilor de Artă) şi membră a departamentului de Digital Strategies a aceleiaşi asociaţii. https://mihaelaion.com/

ARTICOL RECOMANDAT

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share