CITEȘTI

Clarisa Lima „Putem porni de la zero (…...

Clarisa Lima „Putem porni de la zero (…) crescând cu fiecare idee”

Clarisa Lima
Distribuie articolul:
Share

Îmi plac călătoriile. Era un timp în care abia așteptam să mă urc în mașină și să plecăm în vacanță, prin locuri știute, sau neștiute, să descoperim sau redescoperim locuri și oameni. Cel mai mult îmi plăcea cum „luneca” mașina pe drum și se derula prin fața ochilor filmul unic al acelui moment.Vara evident preferam culoare și un strop de exotic – fie și doar prin vestimentație sau accesorii. Astăzi vă invit să descoperim un strop de Portugalia, prin creațiile exotice ale Clarisei Lima.

Clarisa Lima

Clarisa Lima:  Clarisa, creatoare şi iubitoare de lucru de mână – am vrea să cunoaştem omul din spatele proiectului handmade Coryamor, aşa că te invit să ne povesteşti despre tine.

Clarisa Lima: Sunt o româncă în Portugalia, îndrăgostită de țara în care stau, de limba ei, de ocean, de soare, de cărți, de muzică, de handmade și de culturi îndepărtate. Sunt traducătoare, iar în timpul liber fac bijuterii și obiecte decorative din diverse materiale.

Clarisa Lima Clarisa Lima

Rux:  Cum ai descoperit pasiunea pentru lucrul de mână ? Îţi mai aminteşti care a fost prima ta creaţie ?

Clarisa Lima: În copilărie eram foarte creatoare, făceam felicitări, portofele din piele întoarsă, aveam permanent desene la expoziția școlii și coseam și croșetam împreună cu bunica mea (meșteșug pe care, din nefericire, l-am uitat).

Clarisa Lima Clarisa Lima

Rux:  Cum s-a concretizat această pasiune?  Povesteşte-ne despre proiectul tău handmade.

Clarisa Lima: Prin 2007 am descoperit niște bucăți de marmură foarte frumoase în curtea unei rude (în Portugalia, deja), am cules atunci o pungă întreagă, apoi m-am întrebat cum aș putea să le pun în valoare. Am cumpărat un pachet din pastă din aceea care se usuca la aer și am făcut câteva pandantive din pastă și pietre. După aceea, în 2008, am cunoscut-o pe Lola, cunoscută pentru mărgelele din “lut” pe care le face, ne-am împrietenit și m-a inspirat.

Clarisa Lima Clarisa Lima

Tot atunci am descoperit și blogurile și sârma din care se pot lucra bijuterii, așa că au pornit cumva toate deodată. M-am apucat de inele din sârmă, mai întâi cu piese din pastă, pictate, după aceea cu alte materiale; am trecut la coliere, am descoperit și o sursă de brățări și bile din lemn, și așa a crescut proiectul meu. În acest moment am un magazin online,  Coryamor care include și blogul. Mă puteți găsi și pe Facebook, căutând Coryamor – handmade jewellery și LimasCrafts.

Clarisa Lima

Clarisa Lima

Rux:  Cum îţi alegi temele pentru creaţii, ce te influenţează mai ales? Ai o colecţie tematică de suflet ?

Clarisa Lima: Temele vin singure, cumva. Nu le caut, dar dacă apare un singur element care îmi crează poftă de lucru, după aceea se pornește o mică “avalanșă” de idei și trebuie să le concretizez. Sunt destul de atașată și de mândră de piesele mele din scorțișoară. Acest material parfumat mă inspiră foarte tare.

Clarisa Lima

Clarisa Lima

Clarisa Lima

Rux: Pentru că tot am vorbit despre teme, care ar fi trei propuneri de creaţii inspirate din tema “exotic”?

Clarisa Lima: Piesele mele “exotice” existau deja atunci când am aflat de această temă. Aș menționa brățara cu elefanți, colierul care reprezintă un fel de mască tribală și inelul cu cafea.

Clarisa Lima

Clarisa Lima

Clarisa Lima

Rux: Vrem să aflăm o întâmplare hazlie din atelierul tău de creaţie! 🙂

Clarisa Lima: Foarte “hazliu” este când îmi prind pielea de pe un deget cu cleștele sau când îmi cade pe jos și se lipește o piesă pe care tocmai am vopsit-o: splash!!
Aș aminti și o comandă pe care am avut-o, de inel pe care pur și simplu am scris numele iubitului fetei care îl poartă: Luis. Așa ceva, mai rar!

Clarisa Lima

Clarisa Lima

Rux: Ce părere ai despre provocările creative pe anumite teme?

Clarisa Lima: Mi se par extrem de fructuoase și amuzante. Aș putea să vă dau exemplul unei astfel de provocări, pe care mi-a lansat-o Raluca Veber, de la RA: pornind de la câteva piese de argint, am făcut amândouă câte un pandantiv. De obicei, mai întâi există ideea de ansamblu, după aceea folosesc piesele care mi se par potrivite. În acest caz, a fost invers. Aș vrea să continuăm aceste provocări și, de ce nu, aștept provocări și din partea altor creatori, chiar și pornind de la teme, nu neaparat de la materiale.

Clarisa Lima

Clarisa Lima

Clarisa Lima

Rux:  Ai anumite materiale preferate când vine vorba de creat? Dar tehnici de lucru?

Clarisa Lima: Am o listă mare de materiale preferate: lemn, sârmă, pietre semiprețioase, scorțișoară, piele, organza. Mi-ar plăcea mult să lucrez cu ceramică adevărată, arsă, dar nu am cum deocamdată. Despre tehnici nu știu mare lucru, probabil că folosesc anumite tehnici, dar nu știu cum le cheamă.

Clarisa Lima

Clarisa Lima

Clarisa Lima

Clarisa Lima

Rux:  Ce mai pregăteşti pentru această vară ?

Clarisa Lima: În privința bijuteriilor sunt într-o pauză constructivă, eu așa o numesc. Aș vrea să folosesc de-acum încolo mult mai mult argint, mai ales pentru bazele de inele și în sârmă. Deocamdată aștept.
În acest moment însă mă concentrez mai mult pe celălalt proiect al meu, legat de obiecte decorative pe care le pun la cale împreună cu soțul meu, Carlos. Dacă doriți să vedeți ce facem împreună, peștii de lemn, îngerii, căsuțele etc, puteți trage cu ochiul în magazinul online sau în contul de facebook Limas’Crafts.

Clarisa Lima

Clarisa Lima

Clarisa Lima

Rux: Ce gânduri sau sfaturi ai pentru cei care îşi doresc să păşească pe acest drum, al creaţiei, al lucrului de mână, dar nu găsesc (poate) curajul să facă acest pas?

Clarisa Lima: Nu cred că e nevoie de curaj pentru a face ceva care ne pasionează, care este pură plăcere. Putem porni de la zero, cu puține materiale, crescând cu fiecare piesă sau idee. Sfatul meu de om bătrân și înțelept e să se lase duși de val, de intuiție, să aibă încredere, iar restul vine mai ușor.

Clarisa Lima

Clarisa Lima

Îi mulțumesc Clarisei pentru că a răspuns invitației noastre şi vă invit să-i descoperiţi creațiile pe site-ul personal Coryamor.

Fotografiile publicate în acest articol aparțin Clarisei Lima, fiind publicate cu acordul ei.

Comentarii

ARTICOL RECOMANDAT

  1. clarisa

    11 octombrie

    am uitat sa spun ca eu am acces la 2 „piete”: cea romaneasca si cea portugheza. ba chiar am cliente englezoaice (am prieteni in Anglia). cam asa…

  2. clarisa

    11 octombrie

    Mihaela, am avut norocul sa vand cam 90% din ce am lucrat in toti acesti ani, mai exact din 2008 pana acum. Sa nu crezi ca m-am bazat pe magazinul on-line, care este destul de recent. Am vandut foarte multe piese direct de pe blog, mai tarziu cu ajutorul FB, in magazine de handmade sau de haine… cu ajutorul prietenelor mele… la targuri nu prea am fost, dar niciodata nu e prea tarziu 🙂
    iti multumesc!

  3. Clarisa Lima

    11 octombrie

    multumesc frumos! 🙂

  4. Creativa si vesela. Ce poate fi mai frumos ca sursa ta de inspiratie? Lumina, culoare, ocean si bunatatea celor din jur. Spor in continuare!

  5. mihaela

    17 iulie

    Buna, Clarisa. Pasiune, creativitate…frumusete…dar… cine le cumpara? e intrebarea mea. felicitari pt tot ce faci

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share