CITEȘTI

Brielle Bijoux: ”Fă ceea ce-ți place cel mai mult”...

Brielle Bijoux: ”Fă ceea ce-ți place cel mai mult”

Distribuie articolul:
Share

Pentru astăzi am pregătit un interviu care, cu siguranță, are să vă placă. Astfel, vă propunem să descoperim împreună universul magic Brielle Bijoux, croșetat cu drag de Gabriela. Noi am avut ocazia să admirăm creațiile ei pline de fantezie în cadrul Nopții albe a creatorilor și designerilor de produs organizat de noi, în luna iunie.

1. Cum a apărut brandul tău şi de ce ai ales această denumire pentru el ?

Nu știu exact dacă povestea bijuteriilor Brielle a început pe malul însorit al Mării Mediterane, în Spania, când am văzut primele accesorii croșetate din sârmă colorată. Poate că a început odată cu povestea de dragoste înfiripată între mine și brățara lată cu sclipiri de asfințit pe care am luat-o de acolo și pe care am purtat-o luni întregi, fără încetare. Atât de mult mi-a plăcut!  Sau poate bijuteria Brielle îți trage formele schimbătoare din bazarurile Indiei. Aici, pietre semiprețioase în toate culorile curcubeului m-au ademenit de jos, de pe o păturică veche și deșirată sau dintr-o cutie ruginită. Culorile lor mi s-au părut că s-ar potrivi amețitor cu firul aurit sau argintat care le va prinde forma, strâns, într-o buclă de croșetă.

E posibil, totuși, să fi început de mai demult povestea, fără să mă anunțe, din zâmbetul neîntrerupt al Tailandei, din florile ei mari și exotice, din sclipiri verzui de jad sau din plimbarea magică prin cel mai mare magazin de bijuterii din lume.

Oricare ar fi misterul începutului, acum, fiecare bijuterie Brielle ascunde înăuntru ore întregi de vise, de zâmbete și muncă. Acum, fiecare bijuterie Brielle se încheie doar pentru a face loc următoarei idei, pentru a renaște și a se reinventa într-o altă piesă unică și originală.

Cât despre nume, pot spune că mă reprezintă în totalitate. Ideea mi-a venit jucându-mă cu numele meu: Gabriela, Gabrielle, Brielle. Apoi a început să-mi placă din ce în ce mai mult. Primele litere – B, R – îmi par ca o joacă printre fire colorate cu o croșetă, ca niște bucle. În același timp, faptul că numele începe cu două consoane, una după alta, îi dă o notă puternică, uneori chiar un pic băiețoasă. Exact așa cum mă simt și eu, din când în când. 🙂

Cercei Diiaman Dublu

2. Cine se află în spatele brandului Brielle Bijoux? Vrem detalii, multe detalii!

Numele meu este Secarea Gabriela, am terminat ASE-ul – specializarea turism și am continuat cu un master tot în domeniul turismului. De aici a pornit și prima mea mare dragoste: călătoriile, dragoste care mă tot împinge oriunde prin țară sau prin lume. Și tot datorită ei, am dat și peste cea de-a doua dragoste: bijuteriile, în special cele din sârmă argintată sau colorată.

Când nu călătoresc și nu croșetez bijuterii imi place să dansez tango cu prietenul meu, să mă joc cu pisica mea Scooby sau să mănânc cireșe în timp ce citesc o carte în șezlong.

De curând am făcut un curs de bijuterie “Basic one”, la Școala de Bijuterie Contemporană Assemblage, sub îndrumarea lui David Sandu și a Gabrielei Popescu, în urma căruia am învățat să lucrez în argint și cu ajutorul căruia vreau să-mi diversific stilul și gama de bijuterii.

Eu in Vama Veche in final de primavara

3. Cum ţi s-a părut evenimentul de anul acesta Noaptea albă a creatorilor şi designerilor de produs?

Mi-a plăcut și mi s-a părut o experiență extraordinară. Oamenii au fost foarte calzi, prietenoși și receptivi și am întâlnit persoane pe care le-am îndrăgit de la început. Chiar dacă vremea nu a prea ținut cu noi, am încălzit noi atmosfera. Participanții au fost aleși cu mare atenție, “pe sprânceană” și nimeni nu a fost înghesuit sau dezavantajat din vreun punct de vedere, lucru cu adevărat de apreciat. Consider că evenimentul a fost foarte bine mediatizat, cu atât mai mult cu cât este prima dată când particip la un târg unde vin reprezentanții unei televiziuni pentru a filma expozanții.

Mi-ar fi plăcut să fiu mai aproape și de ceilalți expozanți din domeniul vestimentar și al designului de produs, atât pentru a-i putea admira (eu personal), cât și pentru ca vizitatorii să aibă posibilitatea să se bucure de întreaga gamă de produse handmade.

brielle bijoux

4. Ce anume te inspiră sau cine te inspiră în realizarea creaţiilor tale?

Mă inspiră orice, absolut orice! De multe ori ideile îmi vin chiar și noaptea în somn, motiv pentru care mereu dorm cu un carnețel și creioane colorate la capul patului. În același timp e adevarat că mai arunc câte un ochi să văd ce creează și marii designeri contemporani sau ce se mai poartă în lumea modei sau cu ce le mai place starurilor internaționale ale muzicii pop-rock să șocheze. Orice poate crea un punct de pornire – o culoare, o formă, etc. It’s so much fun!

5. Cu ce materiale îți place să lucrezi și de ce?

Îmi place foarte mult să lucrez cu metal și cu piele. Combinația între duritatea metalului și moliciunea pielii mi se are extraordinară. Totuși majoritatea bijuteriilor mele sunt lucrate doar în sarmă, deocamdată. Consider că metalul oferă posibilități nelimitate, fiind un material care poate fi modelat atât cât este rece (solid), cât și când este cald (incandescent, ajungând până la starea de lichid, moment în care îl poți turna în diferite forme).

Cercei Anita

6. Există anumite produse  care îţi reprezintă stilul cel mai bine? Dacă da, care anume?

Nu există produse care îmi reprezintă stilul, există produse care reprezintă etape ale dezvoltării mele ca artist handmade. De exemplu, brățara Egipt, care a avut un mare succes mai ales datorită stilului ei clasic, este o piesa pe care o asociez începuturilor mele în ale croșetatului. Piese mai complexe, cum ar fi cerceii și pandantivul Golden Bars sau colierele Raza, Floarea Soarelui sau Twisted reprezintă doar etapa următoare a dezvoltării mele artistice. Iar acum, în ultima perioadă, inspirată de soare și vremea frumoasă am început să mă joc mult cu sârma colorată în diferite culori și nuanțe.

coliere brielle bijoux

7. Oferă câteva sfaturi creatorilor şi designerilor de produs la început de drum. De ce crezi că este nevoie pentru a reuşi în acest domeniu?

Fiind eu însumi un designer la început de drum îmi e relativ greu să dau un sfat, cu atât mai mult cu cât se spune că sfaturile sunt cerute pentru a nu fi urmate. Totuși, voi spune principul după care mă ghidez eu: fă ceea ce-ți place cel mai mult, fă-o cu pasiune și bucurie și este imposibil să nu ajungi foarte bun și foarte apreciat!

8. Cum arată atelierul tău?

Atelierul meu este compus dintr-o masă de lucru pe care se află diferite obiecte, într-o ordine relativă. De masa de lucru este prins un dulap  fără uși, dar cu multe rafturi (toate pline – ochi!) și încă un dulăpior mai mic unde îmi ascund lucrurile la care nu vreau să aibă acces pisica Scooby.

bratara

9. Ce apreciezi cel mai mult la Revista Atelierul?

Gama larga de subiecte abordate și tratate cu foarte mare seriozitate și ideile mereu noi și interesante care pot fi găsite între coperțile revistei.

10 . Sunt sigură că ai primit o comandă insolită sau ai o poveste interesantă asupra unui produs al tău, te rog frumos dă-ne detalii!

Nu aș putea spune că am avut comenzi insolite, dar am avut parte de câteva întâmplpri nostime, de genul: un băiat care tot încerca să mă convingă că brățările croșetate de mine ar fi de fapt făcute din zale. Îmi spunea că el știe exact despre ce-i vorba, că a făcut și el așa ceva pentru “some metal people”!

În rest, îmi face mare plăcere să constat că oamenii îmi apreciază stilul, clienții revin, de cele mai multe ori să cumpere tot pentru ei sau pentru cadouri din magazinul meu.

Vă mulțumesc frumos pentru acest interviu și vă urez multă putere de muncă și spor în continuarea activității voastre! Ne sunteți de un real folos nouă, micilor întreprinzători handmade!

Set Vermov copy

Îi mulțumim și noi Gabrielei pentru interviu, vom urmări în continuare evoluția ei artistică și abia așteptăm să ne întâlnim la următorul eveniment marca Revista Atelierul!

Fotografiile publicate în acest articol aparțin Gabrielei Secareafiind publicate cu acordul ei.

Comentarii

ARTICOL RECOMANDAT

  1. Buna Gabriela, mi-au placut foarte mult bijuteriile tale, ai o adresa de site unde te pot vizita? A s dori sa promovez si eu produsele tale, te intereseaza asta?

  2. Lili

    14 iulie

    Minunate bijuterii! 🙂

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share